Zo houd je je vakantiegevoel vast!

Zo houd je je vakantiegevoel vast!

Niets moeten, lekker wegdromen en ultiem ontspannen. Van dat vakantiegevoel kun je geen genoeg krijgen. Eenmaal terug zit je jammer genoeg alweer snel in het gewone leven, maar met deze tips blijf je nog even in de fijne relax-modus.

Ouders van Nu samen met Philips

Croissants en stokbrood

Voordat je weer een halfje volkoren uit de vriezer trekt: haal voorlopig nog even verse croissantjes en warm stokbrood bij de bakker. Zet een pot jam op tafel, een sterke bak koffie en niks meer aan doen.

Bouw een waterpretpark

Blaas het zwembadje op, zet de sproeier aan en vul de waterballonnen. Als het weer het ook maar een beetje toelaat is er geen mooiere manier om de zomer te vieren dan met een verfrissende plens waterpret. Nodig vooral neefjes, nichtjes en buurtkinderen uit en schenk een glas sangria in voor de ouders die meekomen.

Picknick

Je kan natuurlijk weer gewoon aan de keukentafel gaan zitten, maar voor dat ultieme vakantiegevoel loont het de moeite om een picknick-tas vol te stoppen en lekker te gaan picknicken. Met het overgebleven stokbrood van het ontbijt, lekkere kaasjes, fruit, een vers sapje en misschien een fles koude witte wijn heb je in een handomdraai een buiten-de-deur-lunch geregeld. Een dagje wat minder weer? Dan heb je met een kleed op zolder zo een binnen-picknick geregeld!

Toerist in eigen streek

In de Dordogne deed je niet anders dan jagen naar dé must sees in de regio. Er is vast een highlight vlak bij huis die je nog nooit hebt gezien. Een fort, boerderij, museum, pretpark of natuurgebied dat op steenworp afstand ligt. Zet de kinderen in de fietsstoeltjes, trek je wandelschoenen aan, pak een rugtas met snacks en wat te drinken en ga de hort op/

Telefoon weg en televisie uit

Geen internet geeft een instant vakantiegevoel, dus sluit jezelf even van de buitenwereld af en zet je mobiele netwerk uit. En als je dan toch bezig bent: beperk je schermtijd nog meer door de tv uit te laten. Zo zit je op een terrasje zonder stroom van appjes en blijf je ’s avonds lekker in de tuin hangen met een boek. Je zult zien dat je dagen langer lijken en dat je helemaal tot rust komt.

Maak foto’s

Waar je mappen vol strand-, camping- en wandelfoto’s hebt, blijft het qua fotografie thuis vaak bij een al dan niet gefilterde selfie op je telefoon. Leg de camera dus nog niet in de kast, maar houd hem bij de hand. Wat nu misschien een doodgewoon tripje naar de supermarkt lijkt is over vijf jaar al een heerlijke nostalgische blik terug in de tijd.

Maak het jezelf makkelijk

Laat die weekboodschappen nog even zitten. Breng liever elke dag even een bezoek aan de bakker, viswinkel en groenteboer. En houd het schoonmaken zo simpel mogelijk met de SpeedPro Max van Philips. Met deze snoerloze steelstofzuiger met 360 graden mondstuk en led-verlichting loop je vlug naar de plekken in huis waar je de boel snel even speel of picknick-klaar moet maken. Zo houd je zeeën van tijd over en blijf je lekker hangen in de vakantie-flow.