Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zó is jouw kind elke ochtend razendsnel aangekleed

Zeg nou zelf: écht relaxed is die ochtendspits meestal niet. Aankleden, ontbijten, jassen aan en hup, naar school. Helemaal als het aankleden van je kind een nogal tijdrovend project is, omdat hij bijvoorbeeld zijn kleding nog niet zelf kan aantrekken of omdat hij weigert dat ene shirt aan te doen. Dat kan anders!

Ouders van Nu samen met Omoda

Grote kans dat jouw kind zichzelf wil aankleden. Dat is natuurlijk ook helemaal prima, want daardoor leert je kind zelfstandig te zijn. Maar eerlijk is eerlijk: in het begin zal het niet bijster snel gaan. Gelukkig baart oefening kunst. Voor je het weet, heeft je kind zichzelf in no-time aangekleed en met onderstaande tips stimuleer je dat.

1. Spiegeltje, spiegeltje

Aankleden gaat stukken makkelijker als je kind daadwerkelijk ziet wat hij zelf doet – dus ook als hij z’n shirt verkeerd om aantrekt of z’n broek nog op half zeven hangt. Klaar? Reken maar dat je kind apetrots is als hij zichzelf aangekleed en wel in de spiegel ziet.

2. In het winkelmandje

Laat je kind online zelf z’n kleding uitkiezen. Grote kans dat hij zichzelf dan heel graag wil aankleden – hij heeft het immers zelf uitgezocht. In de online shop van Omoda vind je allerlei knappe outfits vol toffe prints, kleuren en stijlen. Zeker weten dat je kind hier blij van wordt.

3. Doe het samen

Waarschijnlijk doet je kind je sowieso al in alles na, dus daar kun je nu je voordeel mee behalen. Ga tegenover elkaar staan en doe tegelijkertijd hetzelfde kledingstuk aan: eerst een hemd, dan een broek, een trui, etc. Ook leuk: maak er een wedstrijdje van: wie lukt het om als eerste aangekleed te zijn? Zeg nou zelf: een win-winsituatie, toch?

4. Lekker zacht

Jonge kinderen hebben vaak nog een gevoelige huid, dus dan is het wél zo fijn als kleding lekker zacht is dan trekt je kind het ook sneller aan. Goed nieuws: bij Omoda shop je de fijnste stoffen die heerlijk comfortabel zitten, zoals linnen en katoen. De kleding wordt door fashion inkopers met de hand geselecteerd – zij kijken dus ook kritisch naar materialen. Om het helemaal af te maken, stylen Omoda’s stylisten ieder kledingstuk in meerdere setjes. Dat kan omdat Omoda naast kleding ook schoenen, tassen en accessoires verkoopt. Ha, heb jij meteen volop inspiratie hoe je één item op meerdere manieren kunt aantrekken bij je kind – of je kind zelf kunt laten aandoen natuurlijk. 

5. Op je billen

Zeker als je kind nog kleiner is, kan hij snel z’n evenwicht verliezen. Zittend aankleden voorkomt dat. Het gaat net zo makkelijk, scheelt een hoop val- of wiebelpartijen en zodra je kind iets handiger is in het aantrekken van z’n broek of sokken, kan hij erbij gaan staan.

6. Lekker makkelijk

Hoezee voor uitvindingen als stretch en klittenband, want ze maken je leven een stuk eenvoudiger. Je kind hoeft niet te klungelen met ingewikkelde ritsen, knopen of een strakke hals, maar kan lekker makkelijk in z’n outfit glijden. Bij Omoda vind je de leukste kleding met zowel knopen, stretch of klittenband.

7. Voor en achter

Ach, doet je kind zo z’n best, zit zijn shirt achterstevoren. Hij zal niet de eerste zijn die het overkomt. Gelukkig los je dit probleem heel makkelijk op, door je kind uit te leggen wat de voor- en achterkant is. Lang leve etiketten, dus.

8. Complimenteer

Klinkt logisch, maar het is ook iets wat je makkelijk vergeet in de dagelijkse hectiek. Een simpel ‘wat heb jij jezelf goed aangekleed’ is al reden voor je kind om boven zichzelf uit te stijgen – en het de volgende keer wéér zo te doen.

 

Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu