Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Klaar voor het verkoudheidsseizoen: deze vitamines boosten de weerstand van je kind

Goed slapen, voldoende bewegen, frisse lucht en de juiste voeding zijn essentieel voor de weerstand van je kind. Omdat de weerstand van kinderen nog in ontwikkeling is, zijn ze vatbaarder zijn voor virussen. Een verkoudheid is dus snel opgelopen als er een virus rondgaat. Om het afweersysteem van je kind te versterken is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en voldoende vitamines binnenkrijgen die de weerstand op peil houden. Daarom op een rij: alle vitamines die daarbij helpen.

Ouders van Nu samen met Etos

A-klasse beschermer

Vitamine A zorgt voor de aanmaak van witte bloedcellen. Die zijn belangrijk, omdat ze het lichaam beschermen tegen lichaamsvreemde, schadelijke stoffen zoals virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en gisten. Een onmisbare beschermer.

Vitamine A zit vooral in vis, vlees, zuivel, ei en wordt daarnaast toegevoegd aan margarine, halvarine en vloeibare bak- en braadproducten.

Multitalent

Vitamine C werkt als antioxidant. Agressieve stoffen kunnen lichaamscellen aanvallen en antioxidanten beschermen tegen de schade die hierdoor aangericht kan worden. Verder helpt vitamine C bij de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het ondersteunt de weerstand. Kortom: een echt multitalent.

Vitamine C zit vooral in fruit (vooral in citrusvruchten, kiwi’s, bessen en aardbeien), groente, (paprika is een echte vitamine C-bom) en aardappelen.

Zonnetje thuis

Met vitamine D, ook wel colecalciferol, kan het lichaam kalk en fosfaat opnemen. Dit helpt bij de bouw van botten en het gebit. Verder helpt het bij de groei van je kind én ondersteunt het de weerstand. Dit kan je kind goed gebruiken dus.

Vanaf 4 jaar maakt het lichaam zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Voor die tijd wordt geadviseerd kinderen extra vitamine D te geven: 10 microgram per dag. Daarnaast zit vitamine D in vette vis en als toevoeging in margarine, halvarine en vloeibare bak- en braadproducten.

Beschermengel

Vitamine E is een antioxidant die de cellen, bloedvaten, organen, ogen en het weefsel beschermt. Voeg die maar toe aan de maaltijden dus.

Om vitamine E binnen te krijgen geef je je kind zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, noten, zaden, groenten en fruit.

Bloedbroeder

Vitamine B6 – ook wel pyridoxine – speelt een rol in de productie van afweercellen. Daarnaast ondersteunt het de spijsvertering en helpt het rode bloedcellen aanmaken. Deze vervoeren zuurstof van de longen naar de rest van het lichaam. Het is belangrijk voor de energievoorziening en helpt ook bij de werking van het zenuwstelsel. Eentje die je niet wilt missen in het dieet van je kind.

Vitamine B6 haalt je kind uit vlees, eieren, vis, noten, brood en graanproducten, peulvruchten, groenten en zuivelproducten.

Helemaal oké

Vitamine K is essentieel voor de bloedstolling. Het helpt bij de bouw van stollingsfactoren, die ervoor zorgen dat er een korst ontstaat als je kind een wondje heeft. Door de wond af te sluiten beschermt het dus het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast houdt vitamine K de botten en vaten gezond. Een belangrijke beschermheld.

Vitamine K haalt je kind uit groenten (vooral groene bladgroenten), fruit, melk, melkproducten, vlees, eieren en granen. Vitamine K is een vitamine die baby’s nog niet zelf kunnen aanmaken. Tot vier maanden wordt daarom geadviseerd kinderen supplementen te geven, zodat ze toch voldoende vitamine K binnenkrijgen.

De vitamineroutine van je kind

Zoals gezegd bieden supplementen een uitkomst om je kind voldoende vitamine D en K binnen te laten krijgen. Voor de overige vitamines geldt dat het soms best een uitdaging kan zijn om je kind bijvoorbeeld voldoende groente en fruit te laten eten. Ook dan kunnen supplementen een uitkomst bieden: multivitamine gummies zijn een goede – en lekkere! –  aanvulling in de vitamineroutine voor je kind. Een visolie gummie of Vegan algenolie gummie kunnen uitkomst bieden als voldoende vis eten niet altijd lukt.

Commercieel – Hema – Offer – Meegroei rompertje

Meegroei rompertje

Verkrijgbaar vanaf maat 44
Vind je hier