Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dat klasgenootje waarvan de ouders het niet breed hebben: zo kun je helpen

Misschien heb je er zelf nog nooit mee gezeten, maar ruim 30 procent van de Nederlanders maakt zich weleens zorgen over hun financiële situatie en of ze kunnen rondkomen deze maand. Dat is heftig, zeker omdat geldzorgen vaak ook veel effect hebben op kinderen. Daarom is het fijn als je een gezin in die positie kunt helpen. Maar hoe pak je dat aan?

Ouders van Nu samen met Danoontje
  1. Doorbreek (voorzichtig) het taboe

    Het gaat vaak hand in hand: geldzorgen en schaamte. Er rust vaak een taboe om hierover te praten, om hulp te vragen of het delen van de zorgen. Probeer daarom voorzichtig een balletje op te gooien wanneer je iemand wil helpen waarvan je denkt dat diegene wel wat wat hulp kan gebruiken. Wees niet te direct: zo breng je iemand al snel in verlegenheid. Maar deel bijvoorbeeld je eigen ervaring en geef aan dat je een luisterend oor wil bieden of wil helpen, als daar behoefte aan is.

  2. Bied praktische hulp

    De geldproblemen van een andere ouder oplossen, lukt waarschijnlijk niet. Maar met praktische oplossingen maak je zeker het verschil. Een voetbal uitlenen of een skateboard doorgeven scheelt al een hoop. Zo kan een kind ‘normale’ kinderdingen doen, zonder dat z’n ouders daar extra zorgen door krijgen.

  3. Maak sport en spel mogelijk

    Voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen is sporten of een fijne hobby niet vanzelfsprekend, terwijl dat juist voor deze kinderen zo belangrijk is. Een moment in de week waar hij naar uit kan kijken en onbezorgd met z’n vriendjes kan genieten. Van softballen tot toneelles of een schildercursus: het ontstresst en geeft het kind de kans om te groeien. Steun daarom het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat zet zich in om alle kinderen de kans te bieden op sport en spel, door de contributie te betalen. Sinds kort hebben Danoontje en het Jeugdfonds de handen ineengeslagen.

Gezond en gelukkig

Bij Danoontje vinden ze dat ieder kind het recht heeft om gezond en gelukkig op te groeien. Hierbij is niet alleen gezonde voeding belangrijk, maar ook sportieve en creatieve hobby’s. Want kinderen die mee kunnen doen aan sport en spel zitten beter in hun vel, zijn gezonder, presteren beter op school, kunnen meedoen en horen erbij, krijgen afleiding van zorgen thuis, hebben een uitlaatklep en een grotere leefwereld.

Doneren kan ook

Wil je direct geld overmaken naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Dat kan ook. Ga dan naar: https://danoontje.nl/samen-in-actie/

Commercieel – Prenatal – Offer – Sweet Petit mini overslagromper

Sweet Petit mini overslagromper

Fijne rib kwaliteit in biologisch katoen
Shop nu