Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Doen! Met deze tips maak je het jezelf als ouder écht makkelijker

Met een gezin is het altijd rennen, vliegen en weer doorgaan. Toch is het belangrijk om ook af en toe op de rem te trappen. Eh… hóe dan, denk je nu vast. Nou zo!

Ouders van Nu samen met Albert Heijn

Laat het los

Deze is vooral voor alle moeders. Een uitdagende carrière, een fijn gezinsleven, goede seks, een druk sociaal leven, een schoon huis en er aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Vind je het gek dat je regelmatig in de stress schiet. Stap één naar meer rust thuis is om wat minder streng voor jezelf te zijn. Laat je perfectionisme dan ook varen. Je kind wordt niet ongelukkig van een beetje stof op de vensterbank, maar wel van een gestreste moeder.

Doe het samen

Ook zoiets: we denken dat we het allemaal alleen moeten doen. Maar ho even, de uitdrukking ‘It takes a village to raise a child’ is er niet voor niets. Je kind heeft meer nodig dan zijn ouders. Opa’s, oma’s, ooms, tantes en buren: schakel hun hulp in als je er even helemaal doorheen zit.

Zeg ook eens ‘nee’

Stop met denken dat je alle ballen hoog moet houden. Dat kan gewoon niet. Je hebt maar twee handen en kunt niet toveren. Lees: het is niet gek dat twintig projecten tegelijkertijd runnen niet lukt. Kies voor jezelf. Waar krijg jij energie van, wat is voor jou belangrijk? En zeker doen: zeg eens wat vaker ‘nee’.

Ga (vaker) voor gemak

Gun jezelf vaker gemak en koop ‘tijd’, want dat is juist wat vaak die (onnodige) stress veroorzaakt. Denk aan een schoonmaakster die je af en toe komt helpen als dat financieel mogelijk is. Of kies eens – zonder schuldgevoel – voor een maaltijdpotje. De inhoud is qua smaak en voedingstoffen helemaal afgestemd op jouw baby. En in de tijd dat jij had moeten koken, heb je nu tijd om heerlijk met je baby te spelen. Goud toch?

‘Ook een uitkomst voor onderweg’

Ook Linda, moeder van Bo (7 maanden) kiest voor gemak. ‘We gaan op vrije dagen graag de hort op. Een dagje naar de stad, op visite bij familie of een weekendje weg. Dan neem ik vaak een potje bio fruithap van Albert Heijn mee. Het fruit zit goed verpakt, waardoor het niet per ongeluk open spat in de tas. En Bo vindt het heerlijk. Echt een uitkomst voor onderweg.’

tip

Neem de tijd

Stap ’s ochtends iets eerder uit bed. Terwijl de rest van het gezin (hoop je) nog heerlijk slaapt, heb jij even wat tijd voor jezelf én start jij in alle rust de dag. Daar profiteert iedereen van. Geen gehaast in de vroege ochtend, maar met z’n allen heel relaxt de deur uit.

Plan vooruit

Routines inbouwen en vooruit plannen brengt ook rust. Het eerste is sowieso fijn voor het hele gezin, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. En wat betreft vooruit plannen ook. Laat je boodschappen bijvoorbeeld bezorgen op een vaste dag met de AH Bezorgbundel. Daar bespaar je sowieso flink wat tijd mee. Want geen gehaast naar de supermarkt, maar met één klik jouw boodschappen lekker in huis. Probeer nu een maand gratis!

Ouders van Nu product – Van Peuter tot Kleuter

Met informatie én tips over het gedrag van je peuter

€27,50
Bestel nu