Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x goed ontbijten zonder stress: zo pak je het aan

Dat ontbijten belangrijk is, dat weet je vast wel. Maar in alle ochtenddrukte schiet het er misschien nog weleens bij in. Zonde! Een verantwoord ontbijt is onmisbaar, zeker voor kinderen. Met deze tips krijg je ’s ochtends wel iedereen aan de ontbijttafel. En kun je zelf nog rustig wat eten ook.

Ouders van Nu samen met Quaker

Waarom een goed ontbijt een must is

Je kind maakt lange nachten. Daarom is het ‘s ochtends belangrijk om zijn energie weer aan te vullen om de rest van de dag te kunnen spelen en zich goed te kunnen concentreren bij het leren. Ook krijgt je kind tijdens het ontbijt belangrijke vitaminen en mineralen binnen. Een verantwoord ontbijt voorkomt bovendien dat je kind op een later moment ongezonde dingen gaat snacken. Kortom, een goed ontbijt is super belangrijk.

Wat is een verantwoord ontbijt?

Een goed ontbijt is voedzaam. Volkorenproducten zoals havermout of volkoren brood bestaan uit langzame koolhydraten en geven lang energie af. Zet als beleg of smaakmaker iets met niet teveel suiker en zout op tafel. Eieren zorgen voor een verzadigd gevoel en fruit of groente zorgen voor de nodige vezels en vitamines. Wil je het helemaal verantwoord aanpakken? Dan geef je je kind elke ochtend iets anders als ontbijt.

5x zo wordt het ontbijt voor iedereen een feestje

 1. Goede voorbereiding

  Ben jij degene die het ontbijt klaarzet? Doe dit dan vast de avond van tevoren. Dek de tafel,  leg het beleg vast klaar in de ijskast en vergeet het fruit niet. Zo is het ’s ochtends ook voor jou een kwestie van aanschuiven en eten!

 2. Gezellige tafel

  Je kunt de ontbijttafel met alleen de basics dekken, maar het is extra gezellig met vrolijk servetjes, grappige eierdopjes of zelfs een kaarsje erbij. Kleine moeite, groot plezier.

 3. Z’n eigen bordje

  Een keurig servies ziet er natuurlijk chique uit, maar waarschijnlijk vind je kind het veel leuker om van een bord met zijn favoriete held erop te eten. Ga er dus samen op uit om er een te scoren die hij prachtig vindt. Van een Paw Patrol-, Mega Mindy- of unicorn-bord smaakt alles lekker.

 4. Voor in het weekend

  Hebben jullie geen haast, geniet dan van een ontbijtje op bed. Met z’n allen in het grote bed, of zet een dienblad met wat lekkers op het bed van je kind. Ook leuk: in de woonkamer of in de tuin picknicken voor het ontbijt.

 5. Dierenfiguurtjes

  Verwen je kind eens met wat bijzonders als ontbijt, zoals de Crunchy Mix-Up van Quaker Kids. Je kind kan tussen de Crunchy Havermout-chuncks op zoek naar olifanten, eekhoorns en beren. Hoe leuk! Ook fijn: het bevat 40 procent minder suiker dan andere ontbijtgranen.

Advertisement