Slim! Zó verwijder je vieze vingers en spetters op ramen en spiegels

Heerlijk dat de zon weer wat vaker schijnt, maar al die kinderhandjes en spetters op de ramen, het is geen gezicht. Dat wordt ramen lappen! Maar hoe doe je dat snel en streeploos? Er is een truc, of beter gezegd wondermiddel, die we graag met je delen. Doe er je voordeel mee!

Ouders van Nu samen met Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn

Hier komt het: schoonmaakazijn is dé oplossing. Ramen en spiegels worden met wat lauwwarm water en een scheutje schoonmaakazijn in rap tempo weer glanzend schoon. Blijven er strepen achter? Maak een prop van een oude krant en je wrijft de strepen zo weg. Easy does it!

Tips: zó handig is schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn mag je gerust het wondermiddel onder de schoonmaakmiddelen noemen. Zet daarom standaard een fles schoonmaakazijn in de keukenkast. (Zorg natuurlijk wel dat het buiten bereik van je kind staat.) Benieuwd wat je er allemaal mee kunt doen, behalve de ramen en spiegels schoonmaken? Wij zetten het voor je op een rijtje:

 1. Stickers en lijmresten verwijderen

  Leuk hoor, zo’n stickervel. Maar als je even niet oplet, zitten er stickers op de keukenkastjes, deurposten en muren. No problem! Spray wat schoonmaakazijn op de stickers, even wachten, en je kunt ze zo verwijderen.

 2. Flessenwarmer ontkalken

  Naast het koffiezetapparaat en de waterkoker moet je ook de flessenwarmer regelmatig ontkalken. Dit komt door hard water. Giet daarom af en toe wat schoonmaakazijn in het reservoir van de flessenwarmer en laat het staan tot de aanslag helemaal weg is. Daarna goed uitspoelen en afnemen met een vochtige doek.

 3. Vieze magnetron

  Babyhapje opwarmen? Dat wil je echt niet in een vieze magnetron: een broeinest van bacteriën. Daarom is het goed om dit apparaat regelmatig schoon te maken. Hoe? Plaats een schaaltje schoonmaakazijn in de magnetron en zet hem op de hoogte stand. De stoom weekt het vuil binnen no time los. Maak de magnetron tot slot schoon met een vochtige doek.

 4. Schoon matras

  Heeft je peuter of kleuter in bed geplast? Kan gebeuren natuurlijk, maar hoe maak je het matras en beddengoed nou echt goed schoon? Het antwoord: urinevlekken zijn met schoonmaakazijn makkelijk te verwijderen. Maak een katoenen doek vochtig met water en wat schoonmaakazijn, dep de vlek en laat het drogen. Gebruik eventueel schoonmaakazijn met een geurtje om de urinelucht te neutraliseren.

 5. WC schoonmaken

  De wc schoonmaken is zeker niet het leukste klusje. Maar het moet nou eenmaal gebeuren. Wie echt eer van zijn werk wilt, gooit een scheut schoonmaakazijn in de toiletpot en laat dit een nacht intrekken. Zo verdwijnt viezigheid en kalkaanslag als sneeuw voor de zon.

 6. Stinkende wasmachine

  Met kinderen draait de wasmachine vaak overuren. Om ervoor te zorgen dat hij goed zijn werk blijft doen, is het belangrijk om dit apparaat regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je bovendien vieze luchtjes. Giet daarom af en toe een hele fles schoonmaakazijn leeg in het zeepbakje, doe alleen een vaatdoekje in de trommel en zet de wasmachine op het hoofdwasprogramma. Programma klaar? Verwijder met het vaatdoekje de laatste wasmiddelresten en je was is frisser dan ooit.