Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Naar het museum met je kind? Zo wordt dat een topuitje

Met je kind naar het museum: het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een dagje uit. Toch is het, juíst met kinderen, hartstikke leuk. Met deze tips weet je zeker dat je kind zich uitstekend vermaakt.

Ouders van Nu samen met ING

De keuze is reuze

Saaie zalen met onbegrijpelijke kunst? Welnee! Er zijn zat musea waar jouw kind z’n hart kan ophalen. En jijzelf trouwens ook. Van het historische Rijksmuseum tot een trein- en kattenmuseum, en van een natuurmuseum – vol met opgezette beesten, insecten en skeletten – tot het Nijntje- en stripmuseum. Kies een museum uit waarvan je zeker weet dat je kind het geweldig vindt.

Doe-kunst

Zeker doen met je kind: ga voor een interactief museum. De meeste musea van nu zijn helemaal ingericht om ook het jongste publiek te bereiken en ze weten precies hoe ze dat moeten doen. Met veel interactieve onderdelen, waar je kind wél aan mag zitten en op mag klimmen. Uitdaging: je kind weer mee naar huis krijgen aan het eind van het museumuitje. Succes!

Puzzeltocht

Check vooraf of er activiteiten speciaal voor kinderen zijn. In de musea die zich iets minder lenen voor het aanraken van de kunst – de Nachtwacht blijft wel echt om naar te kijken – gooien ze het vaak over een andere boeg om de de jonge bezoekers uit te dagen. Laat de speurtocht naar alle honden, katten, kinderen en beestjes in de schilderijen maar beginnen!

Kunstenaar spelen

Zeker wanneer je tussen de schilderijen belandt: neem papier en potloden mee. Laat je kind z’n favoriete schilderij uitkiezen, ga er eens goed voor zitten en natekenen maar. Is het kunstwerk af? Dan maak je natuurlijk een foto van de kunstenaar en z’n replica én het originele werk.

Kletsen over kunst

Veel kinderen vinden het top om voor wat actie te gaan in het museum, maar misschien vindt die van jou het wel heerlijk om gewoon lekker rond te lopen en te kijken. Klets over wat jullie allemaal opvalt en je merkt dat je samen veel meer ziet dan in je eentje.

Op zoek naar onderkruipsels

Ga naar het Rijksmuseum: speciaal voor kinderen is hier nu de tentoonstelling Onderkruipsels. Niet geschikt voor ouders, tenzij onder begeleiding van kinderen onder de 12 jaar. Je kind krijgt de kans om in de – soms best angstaanjagende – kunstwerken op zoek te gaan naar bijzondere, mooie, griezelige en krioelende kruipers.

Meer dan 1000 kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden krioelen door het Rijksmuseum. In ruim 140 schilderijen, beelden, boeken en specimen op sterk water – echte beesten dus – zie je de steeds veranderende blik op Onderkruipsels in de kunst en de wetenschap. Wat vindt jouw kind van deze dieren? Hebben ze het whaaa- of het wow-effect?

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu