Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zodra het weer kan! Op vakantie naar Oostenrijk met jonge kinderen

Ruimte, bergen, frisse lucht, maar vooral één grote speeltuin: Oostenrijk is een ideale vakantiebestemming met kleine kinderen. Vooral in de regio’s Ötztal en Zillertal is het voor je kind onmogelijk om zich te vervelen. dus áls we straks weer mogen, dan is dit een bestemming waar je het hele gezin blij mee maakt.

Ouders van Nu samen met Oostenrijks Toeristenburo

Actief relaxen in Ötztal

Zin in een actieve vakantie, maar ook zin om te relaxen? Dan is het Ötztal iets voor jullie.

Aan de wandel

Wandel met het hele gezin (een deel van) de interactieve Almzeit-route met attracties en spelletjes. Ook geweldig: de hoogste waterval van Tirol – de Stuibenfal, mét spannende hangbrug – in Umhausen. Die bereik je zelfs met de kinderwagen.

Zwemweer?

Ga dan zeker een dagje naar Aqua Dome in Längenfeld. Win-win, want het is een zwemparadijs voor je kind, maar ook een van de mooiste thermen van het land. Of ga zwemmen in de natuur bij de Piburger See. In dit warme, idyllische meer plons je tussen de bergen in het water.

Dagje avontuur

In het Widiversum wachten op 2.000 meter hoogte 36 speeltoestellen én raadsels en themaroutes op je kind. Als iedereen is uitgeraasd, is het roofvogelpark Umhausen een aanrader, met gieren, adelaars, uilen, valken en buizerds.

Oostenrijkse uitjes met korting

Dat Oostenrijk een vakantie- land bij uitstek is, blijkt wel uit alle fijne voorzieningen. Zoals de kortingskaarten die je bijna overal kunt krijgen. Zo ga je met de Zillertal Activcard gratis in de gondel, naar het zwembad en met het openbaar vervoer. Met de Ötztal Inside Summer Card ga je gratis met de kabelbaan, naar het zwembad en musea.

tip

Buitenspelen in Zillertal

Ook een vakantie in het Zillertal is één en al buitenpret.

Ahorn: de berg voor genieters

Van zonsopgang tot zonsondergang biedt de Ahorn voor elk wat wils. Na een stevig bergontbijt is het tijd voor het afwisselende dagprogramma: het gezellige, voor kinderwagens geschikte pad met vier uitzichtplatforms wacht, bij de Ahornsee en de Ahornbachl is het heerlijk spelen, rusten en ontspannen en in de Adlerbühne Ahorn vind je de nieuwe valkerij bij het stuwmeer. Hier kijken niet alleen de kleinsten hun ogen uit.

Eeuwige sneeuw

Op de Hintertuxer Gletsjer ligt Europa’s hoogstgelegen speeltuin. Dat is voor je kind dus sneeuwballen gooien en uitrazen tot hij er in de eeuwige sneeuw bij neervalt.

Avonturenberg

Ga met de gondel naar familie- avonturenwereld op het Spieljoch in Fügen. Het water- speelpark is één groot kinderfeest en voor wat extra actie mountainbike je terug de vallei in.

Speelkasteel

Op de Rosenalm in Zell am Ziller vind je de sparrenburcht met een glijtoren, klimtoren, kraantoren en uitkijktoren. Dat is buitenspelen voor jong en oud.