Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

(Zomer)vakantie voorbij: 6 tips om weer in het ritme te komen

Het zit er weer (bijna) op: de zomervakantie. Niet meer elke dag een ijsje en laat naar bed, maar terug naar regelmaat en structuur. Lastig? Zeker niet, met deze tips komen jij en je kind zo weer in het ritme. Inclusief een tip van Kimberly van Curlymomm om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden.

Ouders van Nu samen met Albert Heijn

1. Aftellen maar..

‘Wanneer moet ik weer naar school?’ Jouw kleuter zal het ongetwijfeld af en toe roepen. Bereid hem voor door samen op een kalender de dagen af te strepen, zodat hij weet dat het einde van de vakantie nadert. Wel zo leuk: plan in het laatste weekend nog een einde-vakantie-ritueel om de vakantie leuk en vrolijk af te sluiten. Zo heeft je kind ook nog wat om naar uit te kijken.

2. Normale bedtijden

Tijdens vakantie speelt tijd soms geen rol. Ook als het om bedtijd gaat. Tot de zon ondergaat heerlijk buiten spelen. Dat is pas echt vakantie, toch? Begint school weer of moet je kind al naar de opvang of bso? Pak een paar dagen van tevoren weer de normale bedtijden en -rituelen op. Zo begint je kind uitgerust aan de dag.

3. Rustig opstarten

Plan de eerste weken dat je kind naar school of de opvang gaat niet te veel andere activiteiten in. Het is best even schakelen van de ‘vakantiestand’ terug naar ‘normaal’. Bovendien doet je kind allerlei nieuwe indrukken op en moet hij vast even wennen aan z’n nieuwe klas en leraar. Om visueel te maken wat er de komende periode op de planning staat, is een familieplanner heel fijn. Zo weet je kind wat hem te wachten staat.

4. Maak het jezelf ook makkelijker

Zit je lekker in de ontspannen flow? Houd ‘m zo lang mogelijk vast door het jezelf makkelijk te maken. Bestel bijvoorbeeld al je boodschappen online bij ah.nl. Zo houd je thuis zo lang mogelijk die relaxte vakantievibe vast, maar voorkom je ook die meltdown van je peuter in de supermarkt. Klik hier en probeer het eens uit. Je geniet nu een maand lang van gratis bezorging. Kies ook meteen een persoonlijk bezorgmoment, zodat iedere week op hetzelfde moment je boodschappen worden bezorgd. Ideaal toch?

5. (School)tasjes klaar

Op tijd de deur uit zijn is sowieso al een uitdaging met kinderen, maar na een vakantie helemaal. Voorkom ochtendstress en maak ‘s avonds alvast de tas voor school of opvang klaar, bedenk welke kleren iedereen aan moet en leg ook die klaar. Vergeet ook niet de tas met gymspullen! En weet je zo een twee drie niet wat er in de broodtrommel moet? Dit is leuke inspiratie!

6. Ga óók vooral lekker nazomeren

Nu de schoolvakantie voorbij is, betekent dat niet dat het voorbij is met leuke dingen doen. Juist als iedereen weer in het ritme is, is het leuk om op vrije dagen of na schooltijd samen te genieten van de nazomer. Dé tip van influencer Kimberly van Curlymomm: ga ergens in de buurt lekker picknicken. ‘Mijn dochters Yentl (4) en Loua (2) vinden dat geweldig. We pakken de bakfiets, gooien een picknickkleed erin en gáán. Vaak belanden we in een groot park waar ze lekker kunnen rennen en waar ook een strandje is. Of we fietsen richting een dijkje waar schapen grazen. Dan stoppen we altijd om ze te aaien.’

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier