zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof? 8 leuke dingen om te doen

Yes, zwangerschapsverlof! De een heeft al een lange to do list klaar liggen, terwijl bij de ander de paniek toeslaat. Want wat moet je met al die tijd?

Ouders van Nu samen met Bloomon

Lekker uitrusten

In eerste instantie is zwangerschapsverlof bedoeld om uit te rusten, zodat je je goed kunt voorbereiden op de bevalling. Maar dat betekent niet dat je de hele dag op de bank moet liggen. Ook kun je in de laatste weken voor de geboorte van je kind nog prima wat praktische zaken regelen, zoals de geboortekaartjes.

Vergeet jezelf niet!

Maar vergeet vooral niet leuke dingen voor jezelf te doen, want zodra de baby er is, is het meteen omschakelen. Ook als je al een kind rond hebt lopen, is het juist belangrijk om tijdens je verlof tijd vrij te maken voor jezelf. Maar wat kun je doen?

1. Zwangerschapsmassage

Misschien heb je het al eens gedaan, maar zo niet, dan is een zwangerschapsmassage echt een aanrader. Het helpt je meteen te ontspannen. Je spieren worden soepeler, je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je zal ook zien dat je meteen beter slaapt na een massage.

2. Mooie bloemen

Verwennen mag tijdens je verlof. En daarbij hoef je niet meteen te denken aan een bezoek aan de schoonheidsspecialist. Wat dacht je van een stijlvolle bos bloemen op tafel? Als je ze bij bloomon bestelt, hoef je er niet eens de deur voor uit. Je bepaalt zelf hoe vaak je een nieuwe boeket wil en welk formaat: small, medium of large. En goed om te weten: de bloemenservice kun je op elk moment pauzeren, wijzigen of stopzetten. Bekijk hier de mogelijkheden.

bloomon

3. Lunchen met vriendinnen

Zwangerschapsverlof leent zich ook goed voor koffiedates en lunchafspraken met vriendinnen. Je hebt immers zeeën van tijd om af te spreken en je kan in principe van maandag tot en met zondag afspreken. Wanneer ben je nou zo flexibel qua tijd? Grijp die kans!

4. Sporten

Fanatiek sporten gaat niet meer, maar met rustig bewegen is helemaal niets mis. Sterker nog, een goede conditie en gezondheid bevorderen het verloop van je zwangerschap en de bevalling. Zo kan je bijvoorbeeld blijven zwemmen tot het einde van je zwangerschap en is ook yoga vaak heel ontspannend.

5. Aan de fröbel

Handig met de naaimachine of de breinaalden? Maak bijvoorbeeld met een lapje stof een leuke kussenhoes in de stijl van de babykamer of ga de uitdaging aan om een leuke knuffel te haken voor je baby.

6. Accessoires voor de babykamer

Het leukste aan het inrichten van de babykamer is misschien wel de aankleding met accessoires. Bewaar deze klus voor tijdens je verlof.

7. Series volgen

Misschien heb je al een abonnement op Netflix of HBO, maar als dat niet zo is, is je zwangerschapsverlof een goed excuus om het alsnog te doen. Lekker met een kop thee op de bank meerdere series achter elkaar kijken. Hoe ontspannen is dat? Een paar aanraders: Modern Family, House of Cards, Orange Is The New Black, Parenthood en Divorce.

8. Fotoalbums maken

Nog steeds geen fotoalbum gemaakt van die wereldreis of het eerste jaar van je eerste kind? Waarom doe je dit niet gewoon tijdens je verlof. Kun je meteen even herinneringen ophalen.