P

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • P
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren februari 2019 #10174157 Quote

  Leuk! Ik sluit me ook aan!

  Op 10 februari is onze dochter Rosalyn geboren, na n snelle en mooie bevalling van 3,5 uur. Zo bijzonder weer. Ze woog 3400 gram en 48 cm.. We moesten 1 nachtje blijven in het ziekenhuis omdat ze in het vruchtwater had gepoept. Daarna ’n heerlijke kraamweek gehad.

  Maar de dag nadat de kraamzorg weg was kreeg ik koorts, 40 graden.. ik dacht het zullen wel hormonen en griep zijn, maar de koorts bleef oplopen terwijl ik paracetamol slikte. ‘S avonds naar de huisartsenpost geweest, daar had ik 41 graden koorts en moest blijven. Aan het antibiotica infuus, Rosalyn mocht bij mij zijn want ik gaf borstvoeding.. ik bleek kraamvrouwenkoorts te hebben.. na 3 dagen 41 graden begon infuus te werken gelukkig. Toen ik 24 uur koortsvrij was mochten we naar huis, met nog n antibioticakuur voor n week..die heb ik gisteravond voor het laatst geslikt, hopelijk pakt m’n lichaam het nu zelf weer op.. alleen door alle koorts was m’n borstvoeding veel te weinig geworden.. ons meisje groeide ook niet goed genoeg, dus daar moest ik mee stoppen. Wat vond ik dat jammer, had me zo op n half jaar borstvoeding verheugd. Maarja, dit kon er ook nog wel bij. Nu drinkt ze de fles, en heb ik toch meer rust, omdat ik weet wat ze binnen krijgt. Ze zit nogsteeds lang niet op dr geboorte gewicht, en komen dr vandaag weer wegen. Maar verder doet ze het super gelukkig en zijn we hier langzaam aan het genieten, en hopen dat het nu goed blijft gaan 😊


  P
  Bijdrager
  In reactie op: Met hoeveel weken ben jij bevallen? #10168464 Quote

  1e; 40 + 6 bevallen en 12 kg aangekomen.

  2e; 39 + 2 bevallen en 3 kg aangekomen ..

  Heel verschillend dus. Mijn ervaring is wel dat overtijd lopen echt lang voor jezelf kan duren, maar wel het beste is voor je kindje. Die extra vetjes die ze meekrijgen enzo is wel heel fijn hoor om het gelijk goed te doen buiten de buik. 


  P
  Bijdrager
  In reactie op: uitgerekend februari 2019 #10166362 Quote

  Vandaag zijn wij opnieuw papa en mama geworden van ons tweede dochtertje Rosalyn! Ze weeegt 3400 gram en is 49 cm! Erg bijzonder weer om mee te maken! Vanaf n uur of 10 vanmorgen kwamen de weeen om de 5 minuten. Om half 12 kwam VK toen 4 cm en mochten we naar het ziekenhuis. Om 1 uur had ik 9 cm en om 13.35 is ze geboren! Ging erg snel! Nu nog n nachtje blijven in het ziekenhuis omdat ze in vruchtwater gepoept had. Morgenochtend mogen we lekker naar huis!

  Iedereen die ook al bevallen is; van harte gefeliciteerd! Geniet er maar lekker van! 

  En voor degene met de laatste loodjes; heel veel succes! Jullie kunnen het!


  P
  Bijdrager
  In reactie op: Slijmprop verliezen #10165383 Quote

  Dank voor jullie reacties! Je zou zeggen dat het ook hier niet lang meer hoeft te duren. 

  Ben al voor de 3e keer sinds vanmorgen naar de wc geweest, heel m’n darmen gaan leeg, dus heb erg goeie hoop voor vandaag! 😊 we wachten maar rustig af!


  P
  Bijdrager
  In reactie op: uitgerekend februari 2019 #10164661 Quote

  @ongeduldje, van harte gefeliciteerd! Lekker genieten  nu! 😍


  P
  Bijdrager
  In reactie op: uitgerekend februari 2019 #10164497 Quote

  Zo, net bij verloskundige geweest, en ze dacht dat het te maken had met de slijmprop, dat verlies kan nog even doorgaan. Had eerst echt n sliert van cm of 3 met bloed erbij. En daarna elke keer nog een stukje. Heel normaal blijkbaar. En dat gelige hoort er ook bij. En als het vruchtwater zou zijn moet je de hele dag door wat verliezen en dat is niet het geval dus dat is ’n geruststelling. 

  Wat leuk, allemaal op zelfde datum uitgerekend haha 😊 spannend hoor wanneer die kleine nou komt. Kijk er enorm naar uit om lekker boven in bed te liggen genieten met n klein babytje in m’n armen 😍

  @poevie ik heb ook last van gevoelige buik, maar dan meer spierpijnachtig gevoel. Komt volgens VK omdat alles gewoon erg zwaar wwordt.heb jij dat misschien ook, dat spierpijngevoel?


  P
  Bijdrager
  In reactie op: uitgerekend februari 2019 #10164385 Quote

  Ik heb even ’n vraagje, erg benieuwd of meer dames dit herkennen. Ben nu 38.5 weken zwanger

  Maandagavond verloor ik mijn slijmprop, met bloed erbij. Daarna tot dinsdagmiddag telkens bij afvegen wat roze bloed in slijm gehad. Maar nu sinds vannacht, als ik geplast heb, bij het afvegen donker gelig spul. Lijkt ook beetje slijmerig (sorry voor de details) 

  Ik was eerst bang dat babytje in vruchtwater gepoept heeft, maar ik heb het alleen bij afvegen af en toe. Ik was benieuwd of iemand daar ook last van heeft?

  Om kwart over 10 moet ik bij VK zijn voor wekelijkse controle, dus ga het sws ff navragen, maar was ff benieuwd naar jullie ervaringen.

   


  P
  Bijdrager
  In reactie op: uitgerekend februari 2019 #10163475 Quote

  @gebruiker, ik heb dat vorige week precies zo gehad. Alleen dan anderhalve dag achter elkaar. Alleen deden ze bij mij wel echt pijn, leken op echte weeen maar waren erg onregelmatig. De ene keer zat er 3 min tussen en dan weer 5 enz. Ik dacht dat het echt het begin zou zijn, maar heeft helaas niet doorgezet, en nu eigenlijk heel rustig hier. Dus bij mij waren het voorweeen, en moet ik rustig afwachten wanneer de echte weeen zich aankondigen.. maar weet tuurlijk niet of dat bij iedereen zo is