W83

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • W83
  Bijdrager
  In reactie op: 3 jaar weinig concentratie #10263602 Quote

  Ze hoeft nog niet getest te worden. Op die leeftijd zijn er nog best veel verschillen in ontwikkelingen die mogen. En ze te lezen zit er niet echt verschil. Daarbij is het ene kind makkelijker afgeleid dan de andere. Driftbuien horen ook er nog steeds bij. Mijm oudste, 4 jaar, heeft ze ook nog steeds.


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: Tot welke leeftijd box? #10261194 Quote

  Hier beide keren met 7 maanden weg gedaan. Lekker op de speelmat en de wereld ontdekken. Allebei vonden ze de box echt niks.


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: Hoe stimuleer je het eten van stukjes? #10259988 Quote

  Bij ons hielp eerst met hele kleine stukjes fruit. We gaven een heel klein stukje op een lepel. Bij ons lukte het bij 10 maanden eindelijk.


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: De wanhoop nabij #10255988 Quote

  Meestal is het een geborgenheid dingetje. Negen maanden in jouw buik heeft hij zich warm en veilig gevoeld. Inbakeren helpt. Mijn jongste had het ook. Wou alleen maar bij mij slapen. De kraamverzorgster gaf het advies inbakeren. Ze sliep als een roosje en ik eindelijk ook. 

  Merk je dat inbakeren niks doet, kun je verder kijken of er iets is. We deden het inbakeren in een supergrote hydrofiele doek.


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: Wanneer baby op buik laten slapen s nachts? #10254037 Quote

  Babies zijn buikslapers met de billen omhoog. Buikslapen wordt pas aangeraden als ze zelf hun hoofd kunnen draaien. Inbakeren zou ik dan ook niet meer doen en in een slaapzak laten slapen.


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: Paniekaanvallen #10252719 Quote

  Hoi fj. Ik weet eigenlijk na mijn zwangerschappen dat ik ptss heb. Ik had voornamelijk bij de tweede heel veel last van stress e.d. na de bevalling werd dit door de hormonen echt veel meer. Ik heb toen redelijk vaak paniekaanvallen gehad. Als je weet wat je triggers zijn voor een paniekaanval zou je die zoveel mogelijk kunnen vermijden. 


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: Enge dromen? #10252224 Quote

  Het zal geen enge dromen zijn. Een baby heeft te weinig ‘beeldmatriaal’ om te kunnen dromen. In hun slaap doen ze natuurlijk wel de dag verwerken. Het kan goed zijn, dat ze overprikkelt is en daarom huilt in haar slaap. Misschien een dagje extra rustige omgeving maken en kijken of je verschil merkt. 


  W83
  Bijdrager
  In reactie op: Ten einde raad #10252222 Quote

  Gelukkig vallen mijn kinderen, maar de oudste (4 jaar) heeft met vlagen moeite om te gaan slapen. Wat vaak hielp (en alleen bij mij) was dat ik deed alsof haar knuffel kan praten. Nu zegt ze ook vaak tegen mij dat ik poes (haar knuffel) moet praten. Dan accepteert ze het allemaal sneller. Misschiwn dat je dat kan uitproberen. 

  Middeltjes heb ik nooit hoeven te geven. Heb wel gehoord dat Valdispert echt wel fijn is voor drukke kinderen. Misschien kun je bij de drogist of de apotheek daarmee over vragen.