Joessie

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Groente eten #10329149 Quote

  Hier gaat alles erin qua groente als het gepureerd is. Dit doe ik niet iedere dag omdat ik ook wil dat hij leert in stukken te eten, maar ik wissel dan af met stamppot / soep of gepureerd om te zoveel dagen. Zoete aardappel en erwten eet hij wel los en soms ook bloemkool en broccoli. Op deze manier heb ik het idee dat hij toch voldoende binnenkrijgt en maak er er verder geen strijd van. 

  rauwkost lust hij echt niet helaas. Fruit alleen bananen (en de rest gepureerd in smoothies). Heb het idee dat het bij hem echt meer om de structuur gaat dan om de smaak, hebben jullie dat ook?


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Zonnebril langwerpig smal hoofd #10322135 Quote

  Ik dacht ook meteen izipizi. Zijn online te bestellen. Volgens mij oa bij plukandpaloma maar ook bij andere winkels


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Dreumes slaapt slecht:-( #10317694 Quote

  He KL-E wat goed om hier te lezen dat het slapen goed gaat :). Bij ons was overgang naar 1 slaapje wel de oplossing, maar het is zo verachillend bij alle kindjes denk ik. En ik denk ook zeker dat het een fase zou kunnen zijn, dus wellicht nog even afwachten en niet teveel willen veranderen. Dat bedacht ik me vaak achteraf – dat ik zo graag een oplossing wilde zoeken en misschien iets te graag wilde veranderen terwijl die kleine ‘gewoon’ een wat lastige fase had en uiteindelijk loopt het wel weer los.


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Dreumes eet nog steeds geen fruit! #10311095 Quote

  Ja daar wel (nu uiteraard niet), dus dat scheelt, maar begrijp je gevoel en frustratie wel.


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Dreumes eet nog steeds geen fruit! #10311083 Quote

  Ohh ik begrijp je dilemma echt helemaal. Ik ben bang dat consequent zijn de beste methode is, maar ik kies vaker voor geen strijd en smoothie of een rijstwafel oid… Gezien mijn zoontje op de opvang wel ander fruit dan banaan eet en zijn groente ook gewoon wel in stukjes, denk ik echt dat ik het aan mijzelf te danken heb 🙁 Maar ik heb toch liever dat hij wel fruit eet en hij ontwikkelt zich verder super. 


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Geluksmomenten in deze tijd #10311029 Quote

  Ja ik sluit me hierbij aan. Aan de ene kant best pittig zo elke dag met zijn allen thuis, maar ook fijn en bijzonder. Onze zoon maakt ook een enorme ontwikkeling door. Kletst de oren van je kop en haalt heel veel grapjes uit. Elke dag wel nieuwe woordjes, heerlijk om te zien en horen. Hij geniet er erg van dat papa en mama elke dag thuis zijn 🥰


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Dreumes eet nog steeds geen fruit! #10311027 Quote

  Ik lees mee! Onze dreumes van 19 maanden eet alleen banaan. Al het andere fruit alleen in smoothies. Op de opvang eet hij wel appel en peer, dus hij kán het prima. Hij eet overigens sowieso liever geen stukjes eten :(. Hier ligt het denk ik niet aan smaak, maar aan textuur.


  Joessie
  Bijdrager
  In reactie op: Bewust één kind, waarom? #10308489 Quote

  Ik sluit me ook aan bij bovenstaande. Onze zoon is nu ruim 1,5 en ik vind het echt fantastisch met hem. Eerste jaar vond ik niet top en best zwaar, met name het wegcijferen van mijzelf en continu ten dienste staan van die hulpeloze baby. Ik zie mijzelf dit echt niet nog een keer doen. Ik hou van mijn vrijheid en mijn werk en met 1 kind lukt het nog best goed om ook mijn eigen leven en ambities te volgen. Ook vind ik ons gezin echt compleet zo, kan mij niet voorstellen dat het nóg mooier en fijner kan zijn dat dat het nu is.