Kim-keertwee

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: ❣ Baby's geboren in Augustus ❣ #10244467 Quote

  Hoi dames,

  Leuk om hier jullie weer terug te zien. Onze tweeling Lucas en Eefje zijn inmiddels 5,5 week oud.

  Hier een minder rooskleurig verhaal. Twee weken geleden zijn we met Lucas naar het ziekenhuis gegaan met vage klachten. Hij bleek uiteindelijk hersenbloedingen te hebben en is toen direct overgeplaatst naar de NICU van het MMC Veldhoven. Daar heeft hij een week op de intensive care gelegen. Vorige week is hij overgeplaatst naar Maastricht. Dit ivm zijn schedeltje, die te hard leek te groeien. Mochten ze moeten drainen, zou dit in Maastricht moeten gebeuren dus vonden ze het beter om hem uit voorzorg al deze kant op te laten komen.

  Inmiddels zitten we dus al 2 weken dag in dag uit in het ziekenhuis. Zijn zusje Eefje logeert bij opa en oma, en die zien we veel te weinig. Maar zoals onze psychologe (ja, het is echt een heel traumatisch verhaal, iets te veel om kort te beschrijven) zegt: Lucas heeft ons nu écht nodig. Eefje wordt goed verzorgt en vertroetelt. Binding gebeurt gelukkig pas echt vanaf over een paar weken, maar het blijft gigantisch klote dat dit zo gebeurt, terwijl we in een heerlijke babybubbel (drukke twin-bubble 🙂 ) zaten… We slapen in het Ronald mcDonald huis om bij Lucas te zijn. We moeten er niet aan denken dat we in een spitsmoment 1,5 uur moeten reizen om bij hem te zijn als het mis zou gaan. Om en om gaan we terug naar Eindhoven om bij Eefje te zijn, en zijn soms ook de hele dag samen in Maastricht als er veel onderzoeken plaatsvinden of we belangrijk nieuws verwachten.

  We verwachten de komende week nog wel hier te zijn in ieder geval, en hopelijk daarna weer naar Eindhoven te kunnen… Het is echt slopend allemaal.

  XX


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: Inbakeren? #10239350 Quote

  Je zou eens gewoon kunnen proberen om in te bakeren met een hydrofiele doek? Overdags in de box ofzo en dan kijken of het helpt? Hoef je nog geen puckababy aan te schaffen ofzo. Kijken of het helpt! Hier is onze kleine meid (3,5 week) echt een stuk rustiger als ze ingebakerd is, heeft wel niet zo veel last van krampjes maar wel hele onrustige armpjes en beentjes. 🙂 Succes!


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: Bij hoeveel weken voel je getrappel? #10239341 Quote

  Bij mij (tweelingzwangerschap) was het pas vanaf 22/23 weken. En dan heb ik er nog 2! 😉 

  Hier ook een regelmatige cyclus, prima gezondheid en toch heeft het 15 maanden geduurd voor ik zwanger raakte. Na een jaar zijn we via de huisarts naar het ziekenhuis gestuurd om alles te laten checken, en alles was gewoon in orde. Uiteindelijk was het een keer spontaan raak! Enne… hier werd het wachten dubbel beloond met een tweeling. Inmiddels 3 weekjes oud en maken het mama en papa lekker lastig. 😉

  Geduld hebben is lastig, weet er alles van, maar inderdaad – gemiddeld gezien duurt het een jaar voor je zwanger raakt, en langer of korter kan daarbij natuurlijk ook gewoon zo zijn, zonder dat er iets mis is. Maar idd – na een jaar zal de HA je pas doorverwijzen. Succes!!


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10238683 Quote

  Verder lees ik nog wel alles mee haha… Veel te benieuwd naar jullie verhalen. Hoewel het echt pokkedruk is met mijn twee babies. Ze houden je dag en nacht bezig. 😉 

  @MoiX: Tweeling is nu 3 weekjes en 2 dagen. Ze doen ’t prima met dit weer gelukkig, ik laat ze wel de hele dag alleen in hun luier en baker ze verder in met een hydrofiele doek wanneer nodig is (bij onrustige armpjes/beentjes) overdags in de box, en sowieso snachts. Maar echte hittebronnen hoor zo als ze tegen je aan liggen, wauw!


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10238680 Quote

  Waauw Citrus wat een goed nieuws!! Gefeliciteerd! Nu nog meer (onbezorgd) genieten van je kleine ventje. X


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: Tips warm weer #10238679 Quote

  Jaa vorige hittegolf was ik 36 weken zwanger van een tweeling (ja, toen met die record-temperaturen…). Ik heb zo ongeveer elke dag in het zwembad uit de buurt hier gehangen samen met een zwangere vriendin. Was prima uit te houden in het water! Thuis idd een voetenbadje, en ik overleefde de nachten door natte handdoeken bij me te houden, eentje rondom mijn voeten en een bij mijn hoofd/nek. Sterkte!


  Kim-keertwee
  Bijdrager
  In reactie op: Hoe lang duurde het voor zwangerschap? #10238677 Quote

  15 maanden hier! Ik las destijds ook dat het gemiddeld een jaar duurt om zwanger te raken. Pas na een jaar begon ik zelf ongerust te worden. Uiteindelijk toch gewoon natuurlijk zwanger geraakt!