HappyH

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Hoe overleef je een onrustige/huilbaby #10236779 Quote

  @stephW. Ik herken wel dat er een behoorlijk eigen willetje in zit. En dat hij goed zijn stem laat luiden als hij in de box ligt te kraaien. Dus ik vermoed wel een temperamentvol kindje. Maar geeft niet, heb zelf ook een aardig karakter dus dat komt wel goed uiteindelijk 


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Hoe overleef je een onrustige/huilbaby #10236570 Quote

  Hoi lepeltjelepeltje, wat vervelend om te lezen dat het zo zwaar is met je kleintje! Het roept ook een hoop herkenning op, wij hadden ook te maken met een huilbaby. Dit werd ook rond de 3 weken duidelijk en ik ben met hem naar de chiropractor geweest. Daar bleek dat het nekje helemaal vast zat, hier is hij voor behandeld en het werd een stuk beter. Hij was niet meer zo gespannen en krampachtig, ook de reflux werd minder. Het huilen werd nog niet direct minder en we hebben hoogtijdagen gehad met meer dan 3 uur huilen per dag, soms wel 5. Ik heb ook huilend bij de huisarts gezeten en stuitte ook op onbegrip bij familie (zo erg is het toch niet? laat hem maar even huilen). Ik ben dwars tegen dat soort ‘goedbedoelde tips’ in gegaan, heb mn kleintje eindeloos in de draagzak gehad, veel gewandeld, geknuffeld, ingebakerd (pacco hielp goed en nu heel tevreden over puckababy). Ook dit hielp weer kleine beetjes.

  Op een gegeven moment werd me ook duidelijk dat ik een prikkelzoekende maar oververmoeide baby had, waarbij de vermoeidheidssignalen niet heel duidelijk waren. Ik ben hem dus maar “op de klok” naar bed gaan brengen – ik heb gekeken naar de maximale wakkertijd van zijn leeftijd en daar vaar ik op. 

  Rond 8 tot 10 weken was het ergste echt wel voorbij, gelukkig. Ik schaamde me ook op een gegeven moment, wilde niemand laten oppassen, wilde nergens naartoe. De huisarts heeft me eigenlijk gepusht dit wel te gaan doen, omdat je zelf ook in een neerwaartse spiraal terecht komt en dit weer zijn weerslag heeft op je kleintje. Dus, breng hem gerust bij iemand die je goed vertrouwt en ga eventjes een paar uur bijtanken. Of neem hem mee naar iemand die het begrijpt en het oke vindt om met jou te kletsen terwijl er een huilende baby op je schoot ligt 😉 

  Tot slot, ons motto was “volgende week is het beter”, dit heeft ons echt op de been gehouden. We zijn nu heel gelukkig met een baby van 3,5 maand die ontzettend goed slaapt, erg vrolijk is en gezond is. Het komt uiteindelijk echt goed. 


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Baby 1 maand teveel flesvoeding #10235927 Quote

  Hi gebruiker,

  Hier hadden we ook een gulzige drinker die kon clusteren in de avond (tussen 18 en 22 3 flessen) en in totaal ook soms richting de 950/1000ml ging op een gegeven moment. Het CB gaf bij mij aan dat dit nog wel eens gebeurt bij jonge baby’s, dat die het gevoel hebben dat ze wat in moeten halen maar dat het zich wel stabiliseert. En dat is zo, het werd vanzelf rustiger en minder. Mijn baby is nu 3,5 maand en drinkt 5 flessen van tussen 150 en 200. In totaal altijd rond de 800/850. Hij plast, poept en groeit goed, dat is het belangrijkste 🙂 

  Succes


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10218372 Quote

  Hee veraa, ja bij jou gaat het ooksnel! Fijn dat jullie ook een oplossing hebben gevonden voor het slapen, dat is toch wel echt heel belangrijk voor zo’n kleintje zeg. 

  Ja ik denk dat we donderdag al mogen voor de vaccinaties, we moeten dan toch naar het CB. Gelukkig is mn partner mee, ik kan dat niet aanzien. Thijmen trekt echt zo’n pruillipje als hij verdrietig is. Nou dan doe ik alles voor hem! We gaan vandaag maar eens boodschapjes doen. Wilde net een lekkere kop koffie zetten maar ik trof een lege pot aan. Dan maar een poederzakje cappu, ook prima.


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10218122 Quote

  Hey meiden, hier weer even een berichtje van mij/ons. Thijmen is inmiddels bijna 2 maanden, wat gaat het snel. En wat groeit hij hard! Maar inmiddels gaat het wel stukken beter met hem. Hij heeft een aantal weken echt flink gehuild, meerdere uren per dag, vooral in de avond. Was echt heel pittig en we hebben hier vaak radeloos op de bank gezeten. Afgelopen 3 dagen gaat het goed dus heb goede hoop. Ook de warme dagen vindt hij lastig. We slapen nu maar beneden in een ruimte die leeg en koel is. Lekker prikkelarm slapen haha. 

  Wat betreft inbakeren, wij hebben nu de pacco zomerdoek en die bevalt nu na 1 dag gebruik heel erg goed. Hydrofiel eerder gedaan maar daar werd hij al gauw te groot voor. Thijmen is ook een drukke beweger en maaide erg met zijn armen. Nu ligt hij soms een half uur wakker in de wieg in de inbakerdoek een beetje om zich heen te kijken.

  clusterdrinken doet thijmen trouwens ook. Tussen 17 en 22 drinkt hij 3 grote flessen..en dan lekker de nacht in (slaapt nu 6 uur achter elkaar, wat een heerlijkheid).

  fijne zondag gewenst!

   


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10215170 Quote

  @annemieke, thijmen is nu 6 weken en 4 dagen 🙂 we gaan begin jullie weer wegen bij t comsultatiebureau, ben heel benieuwd.

  tja het weer. Thijmen heeft er echt veel last van, zo sneu. Gelukkig waait het hier altijd dus ik denk dat we een schaduwplekje opzoeken en ik t badje opblaas. En verder veel binnen.


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10214985 Quote

  Ben ik ook weer. Gefeliciteerd tulipaa! Eindelijk 😉 

  @Annemieke, hier ook een zuipschuit. Was in 3 weken een kilo aangekomen.. consultatiebureau vond t prima, ze zien wel vaker baby’s die een flinke inhaalslag maken na de geboorte. Het schijnt zich te stabiliseren. Ik merk er nog niks van, Thijmen zuipt nog steeds als een malle.

  Hier is alles super. We hebben het eerste sprongetje gehad, en sindsdien gaat het met Thijmen stukken beter. Tip:download de oei ik groei app om te zien wanneer er een groeisprong is. Dan weet je een beetje wanneer je hangerige buien kan verwachten. Thijmen heeft nu 2 nachten doorgeslapen, dwz ongeveer 6,5 uur tussen flessen gelaten. Nou daar knappen wij ook flink van op zeg! En hij heeft steeds meer een ritme, leuk om te merken. Qua karakter zien we nog steeds een ongeduldig maar ontzettend vrolijk en knuffelig kindje. Appel valt niet ver van de boom 🙂 


  HappyH
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10208855 Quote

  Jaaa daiskuh, gefeliciteerd!! Hihi De naam esmee stond ook op mijn lijstje 🙂 mooie bevalling volgens mij, ook al was de laatste cm even pittig! Geniet ervan met jullie kleine meid!

  ben vanmorgen weer naar de chiropractor geweest met Thijmen! Zn nekje knapt goed op, ik denk echt dat dit veel zin heeft gehad straks als de behandeling klaar is. Heel fijn 🙂 Thijmen was het er alleen niet mee eens dat ik hem een paar x van zn flesje moest halen om erheen te gaan en toen we opgeroepen werden in de wachtkamer. En ik was zijn sokjes vergeten dus hij heeft de hele ochtend blote voeten gehad. Hihi, hij zal t vast niet onthouden. Maar voel me wel een loedermoeder haha