Lavendeltje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: ❣ Baby's geboren in Augustus ❣ #10249461 Quote

  Hoi, 

  Ik ben 6 weken geleden van onze dochter Maeva bevallen. 

  En geef volledig borstvoeding sinds een week of 2 zit er een ritme in. 

  Overdag drinkt ze om de 2,5/3 uur om vervolgens snachts maar 1 keer te komen.

  Dus meestal voed ik ze om half 8 dan gelijk naar bed valt ze vaak binnen 10 min inslaap en slaapt ze tot 12 of 1 uur dan voedt ik ze weer en leg ze daarna gelijk weer weg. 

  En dan slaapt ze verder tot een uurtje of 6.

  Prima ritme wat mij betreft ze is wel een hele active bewegelijke baby sloeg Zichzelf vaak wakker enz. 

  Slaapt nu in z’n puckababy slaapzak en dat gaat dus super. 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Gewicht kindje #10241490 Quote

  Mijn kleine meid zat de hele zwangerschap net op de onderlijn en werd uiteindelijk geboren 40+6 met een gewicht van 2775 dus ja niet de zwaarste maar hardstikke gezond nu 3 weken oud en zit ze boven de 3 kilo.

  Dus niet teveel zorgen maken hoor, zeker als de verloskundige dat ook niet doet 😉 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Avondvoeding #10240297 Quote

  Mijn dochter van 2,5 week hoort om half 11 savonds de laatste voeding te krijgen, maar moest ze ook altijd wakker maken. En dan kwam ze vervolgens daarna heel moeilijk in slaap. Nu maak ik ze niet meer wakker maar wacht gewoon tot ze zelf komt en dat is vaak 1,5 uur later (12uur dus).

  Daarna valt ze gewoon makkelijk weer in slaap en komt dan om 4 uur weer. Dus ipv het schema om de 3 uur komt ze snachts om de 4uur, helemaal prima natuurlijk 🙂 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Inwendige hechtingen #10236766 Quote

  Hmm vervelend ik heb een knip gehad en heb ook 4 hechtingen van binnen en 4 van buiten. Allemaal oplosbare, van die van buiten kreeg ik ook vervelend trekkende pijn op een geven moment toen heeft de verloskundige de 4 uitwendige verwijderd nu nergens last meer van. Maar het was hij mij na 3 dagen okk allemaal al zo goed als dicht. Weet niet of het bij jou al zo is of gezwollen? Miss een beetje koelen? Stopwat zakjes appelstroop in de vriezer voor in je ondergoed. Appelstroop word niet hard in de vriezer blijft soepel kan daarom goed in je ondergoed 🙂 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10235015 Quote

  Zo meiden even uit m’n roze bubbel om m’n verhaal te doen in het kort:) Ik kreeg dinsdag op woensdag nacht weeën die gelijk zo pijnlijk waren en om de 7 minuten dat slapen er niet meer inzat die nacht. Sochtens de verloskundige geweest ik zat op 2cm nou dat was nog niks maar we waren op weg.. Eind van de middag weer langs geweest weeën werden heftiger alleen kwam er ook meer tijd tussen 15 min/20 min.. Dus dat ging niet helemaal goed. Na de check 3 cm pff.. Nog ff afwachten tot 9 uur savonds 9 uur nou nog steeds 3cm schiet niet op dit verloskundige heeft de vliezen gebroken. En toen…. Zo hey kwam dat ff op gang in een weeën storm wel te verstaan 1,5min rust tussen de weeën.. Dit ging ik niet nog 7 cm vol houden.. Dus 11 uur savonds m’n bevallings plan van thuis in bad bevallen, Compleet over boord gegooid en naar ’t ziekenhuis. Ik was ondertussen al bijna 40u op en had weinig puf meer. Ook kreeg ik z’n onbestemd gevoel dat dit totaal niet goed zou gaan thuis en ik zo snel mogelijk in de buurt van medische zorg wilde zijn. Eenmaal in het zieken huis ging het razendsnel binnen een uur lag ik aan een ruggenprik wauw!! Wat een verademing ik mocht gaan slapen tot ik ong 8cm had dan zou de verdoving uitgezet worden en ik mezelf klaar kon gaan maken om te gaan persen. Maarja helaas baby bleek tijdens de weeën erg veel stres te hebben en de hartslag daalde veel te snel van 135 naar 56 en bijna niet meer omhoog. Er werd een snee op haar hoofdje gemaakt en het bloed onderzocht op zuurstof gehalte was die laag werd het een spoedkeizersnede. Maar ik ging in de weeënstorm in 2uur van 3 naar 8 cm ontsluiting. Zuurstof was laag ze moet er nu uit volgens de gynaecoloog. Ik nog verdoofd van de ruggenprik op hoeveel cm zit ik? Gynaecoloog op 9cm.. OKe kan ik dan niet gewoon nu gaan persen dan is ze er sneller uit dan het klaarmaken voor een operatie duurt. Werd door 6 paar ogen vreemd aangekeken. Uhm ja denk je dat je dat kan je hebt geen persweeën en voelt niet waar je naar toe perst. (mij idee hoppa kind eruit nu alles nog verdoofd is daarbeneden dat is m’n voordeel de pijn komt dan morgen wel..) Dus ja mocht het proberen na 4x persen 1 knip en een laatste stukje helpen met de vacuumen werd maeva in 15 min geboren. scoorde gelijk een 9 op haar Apgar score. Wel bleek maeva een dysmatuur kindje te zijn met haar 49 cm en 2750 gram is het een heel klein ukkie dat niet past in de zwangerschaps duur. Dus na 24uur observatie (onderzoek door 2 kinderartsen, fysio, en een specialist.) Die allemaal verbaasd waren over de goede gezondheid waar ze nu in verkeerde. Mochten we vrijdag lekker naar huis en doet ze het super! En mama tja die voelt zich alsof er een flinke vrachtwagen over haar heen is gereden. Maar was nooit meer gelukkig dan nu.

  Ohja en de weeën die ik z’n 48 uur gehad heb rug, been en buikweeen natuurlijk het hele circus.. 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10235005 Quote

  Zo meiden even uit m’n roze bubbel om m’n verhaal te doen in het kort:)

  Ik kreeg dinsdag op woensdag nacht weeën die gelijk zo pijnlijk waren en om de 7 minuten dat slapen er niet meer inzat die nacht. 

  Sochtens de verloskundige geweest ik zat op 2cm nou dat was nog niks maar we waren op weg.. 

  Eind van de middag weer langs geweest weeën werden heftiger alleen kwam er ook meer tijd tussen 15 min/20 min.. Dus dat ging niet helemaal goed.

  Na de check 3 cm pff.. Nog ff afwachten tot 9 uur savonds 

  9 uur nou nog steeds 3cm schiet niet op dit verloskundige heeft de vliezen gebroken. 

  En toen…. Zo hey kwam dat ff op gang in een weeën storm wel te verstaan 1,5min rust tussen de weeën.. Dit ging ik niet nog 7 cm vol houden..

  Dus 11 uur savonds m’n bevallings plan van thuis in bad bevallen, Compleet over boord gegooid en naar ’t ziekenhuis. Ik was ondertussen al bijna 40u op en had weinig puf meer. Ook kreeg ik z’n onbestemd gevoel dat dit totaal niet goed zou gaan thuis en ik zo snel mogelijk in de buurt van medische zorg wilde zijn.

  Eenmaal in het zieken huis ging het razendsnel binnen een uur lag ik aan een ruggenprik wauw!! Wat een verademing ik mocht gaan slapen tot ik ong 8cm had dan zou de verdoving uitgezet worden en ik mezelf klaar kon gaan maken om te gaan persen. Maarja helaas baby bleek tijdens de weeën erg veel stres te hebben en de hartslag daalde veel te snel van 135 naar 56 en bijna niet meer omhoog.

  Er werd een snee op haar hoofdje gemaakt en het bloed onderzocht op zuurstof gehalte was die laag werd het een spoedkeizersnede.

  Maar ik ging in de weeënstorm in 2uur van 3 naar 8 cm ontsluiting. 

  Zuurstof was laag ze moet er nu uit volgens de gynaecoloog. 

  Ik nog verdoofd van de ruggenprik op hoeveel cm zit ik? Gynaecoloog op 9cm..

  OKe kan ik dan niet gewoon nu gaan persen dan is ze er sneller uit dan het klaarmaken voor een operatie duurt. 

  Werd door 6 paar ogen vreemd aangekeken. 

  Uhm ja denk je dat je dat kan je hebt geen persweeën en voelt niet waar je naar toe perst. (mij idee hoppa kind eruit nu alles nog verdoofd is daarbeneden dat is m’n voordeel de pijn komt dan morgen wel..) 

  Dus ja mocht het proberen na 4x persen 1 knip en een laatste stukje helpen met de vacuumen werd maeva in 15 min geboren. scoorde gelijk een 9 op haar Apgar score.

  Wel bleek maeva een dysmatuur kindje te zijn met haar 49 cm en 2750 gram is het een heel klein ukkie dat niet past in de zwangerschaps duur. 

  Dus na 24uur observatie (onderzoek door 2 kinderartsen, fysio, en een specialist.) 

  Die allemaal verbaasd waren over de goede gezondheid waar ze nu in verkeerde. 

  Mochten we vrijdag lekker naar huis en doet ze het super! 

  En mama tja die voelt zich alsof er een flinke vrachtwagen over haar heen is gereden. Maar was nooit meer gelukkig dan nu. 

   


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10234319 Quote

  Na een heftige bevalling met name voor de kleine, is op 15 augustus onze dochter maeva geboren om 4.49 ze is 49 cm en 2750 gram. En blijven we nog even 24u herstellen in het ziekenhuis 🙂 


  Lavendeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10233765 Quote

  Ze komen nu om de 6/7minuten en houden ong 1,5 minuut aan.

  Maar zijn nog van dezelfde pijn als 4 uur geleden. Bel straks om een uurtje of 7 wel even de verloskundige kijken wat zei zegt en dan hopen dat het niet voor niks is geweest bijna 24u wakker nu…

  Kom maar op met die ontsluiting :p