Roze Wolkje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Wat trekken jullie ze snachts aan? #10327820 Quote

  Ik deed met dat warme weer een romper korte mouw of mouwloos en een dunne zomerslaapzak. Als het echt heel warm was (boven de 27 graden) op haar kamertje dan sliep ze alleen in romper of met alleen een luier in een slaapzak. Maar mijn dochtertje heeft het erg snel warm. Ik zette dan ook een ventilator aan die dan net langs het bedje blaasde. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Beste eczeem crème? #10327814 Quote

  Gebruiken jullie echt bepanthen eczeem crème of bepanthen babyzalf?

  De eczeem crème


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Beste eczeem crème? #10327766 Quote

  Hier ook bepanthen. Erg tevreden over. Eczeem verdwijnt snel bij m’n dochtertje. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Her begin van ons avontuur #10327470 Quote

  Ik wil je geen valse hoop geven, maar je lichaam kan je flink voor de gek houden. Als ze pas 12 juni haar nod heeft lijkt het mij bijna onmogelijk dat ze nu al zoveel symptomen zou hebben. Maargoed ik zeg niet dat het niet kan hoor. Maar weet wel dat die dingen die je noemt, ik ook vaak heb gehad en toen niet zwanger was, ookal dacht ik van wel. Je zegt wel dat jullie er niet teveel mee bezig zijn, maar onbewust wel en dan merk je ineens dingen op waar je eerder nooit op gelet hebt toen je nog niet bezig was met zwanger worden. 

  Meer dan wachten kun je nu helaas niet doen. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Dreumes ligt wakker #10327212 Quote

  Heb hetzelfde bij mijn dochtertje. Ze zitten rond de 18 maanden ook weer in een slaapregressie. Dat kan er ook mee te maken hebben. Hier heeft het een aantal weken geduurd en ineens viel ze weer sneller in slaap. Nu verschilt het van bijna meteen slapen tot een uur wakker liggen en kletsen. Zolang ze niet gaat huilen laten we haar lekker gaan. Ze valt vanzelf in slaap en slaapt de nacht goed door. 

  Hier begonnen trouwens ook de middagslaapje toen drama te worden. Soms sliep ze 2 uur en de andere dag sliep ze niet en lag ze 2 uur lang in bed te spelen. Van de ene op de andere dag gingen die weer beter. 

  Ik merk trouwens ook vaak dat na een paar dagen slecht slapen, ze ineens weer dingen kan of woordjes kan die ze daarvoor niet kon. Op deze leeftijd zijn ze echt volop in ontwikkeling, ookal zie je dat niet altijd. 

   


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Tandjes breken door… tips? #10327177 Quote

  Zetpil geven als hij er zoveel last van heeft. Dan slaapt hij waarschijnlijk ook beter en heb jij ook tijd om weer een beetje op te laden. Borstvoeding is voor hem ook een troostmoment. Heeft hij echt elke keer honger of wil hij op dat moment gewoon even bij je zijn? 

  Verder een koelring in de koelkast. Koude hapjes geven als hij het wil. Wacht nog even met warme hapjes, dat doet pijn. Tandvlees masseren met je vinger of een tandenborstel kan ook helpen. 

  Je zou een voeding kunnen gaan afbouwen, maar het drinken uit een fles kan nu ook pijnlijk zijn voor hem dus dan schiet je er niet zoveel mee op. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Kindje van slaap auto naar bed #10327097 Quote

  Overdag lukt dat bij mijn dochtertje ook niet. Als we maar een klein stukje hoeven te rijden dan houden we haar wakker en dan thuis meteen naar bed. Dan slaapt ze wel. Als het langer rijden is en wakker houden niet lukt dan slaapt ze in de auto. Dat is dan wel korter dan in bed, maar dan gaat ze er savonds gewoon eerder in omdat ze dan al eerder moe is. 

   


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: 360 drinkbeker #10326967 Quote

  Munchkin! Die van Kruidvat had ik ook, lekte al met drinken dus weer terug gebracht. Munchkin komt een klein beetje uit als ze hem vanuit de kinderstoel op de grond gooit. Maar verder lekt hij nooit.