Roze Wolkje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Vanaf wanneer sliep jullie baby door? #10256447 Quote

  Vanaf 9 weken sliep ze door en tot nu toe (ze is nu bijna 13 maanden) geen gebroken nachten meer gehad. In het begin vanaf 23.00 ongeveer en later vanaf een uurtje of 19.00-20.00 tot de volgende ochtend. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Een rijmende naam.. Teus de Heus.. Kan dat? #10256443 Quote

  Zou het ook niet doen. Ze vinden altijd wel wat om te pesten maar op deze manier maak je het ze wel een stuk makkelijker. Zou dan eerder voor Teun kiezen. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Oefenhapjes #10255919 Quote

  Op de site van het Voedingscentrum staan ook handige tips en filmpjes. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Katten en Baby’s, hoe doen jullie dat? #10255884 Quote

  Onze katten vonden het altijd erg interessant maar zijn nooit op onze dochter gaan liggen ofzo. Toen ze net geboren was sliep ze bij ons op de kamer in een wiegje en daar konden de katten ook bij maar ze zijn er nooit ingesprongen. Ik weet niet hoe oud je baby is, maar hier hebben ze in het begin eigenlijk alleen gesnuffeld. Nu onze dochter wat ouder is gaat ze wel eens achter de katten aan die dat niet altijd even leuk vinden. Dan blazen ze of geven ze onze dochter een tik(zonder nagels uit), maar ze heeft er niks van en zit meestal verbaasd te kijken. 

  Als je het nog niet vertrouwd zou je op die momenten je kat even in een andere kamer kunnen zetten zodat je wel even rustig kan doen wat je wil doen. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Baby 9 maanden weigert avondeten #10255512 Quote

  Kan idd tandjes zijn of het is een fase. Heb het met mijn dochtertje ook gehad. Soms paar dagen bijna tot geen avondeten en daarna weer wel. Snapte er soms ook niks van. Heb toen wel eens een potje fruit gegeven of een broodje. Dat at ze dan wel en ging ze tenminste niet met honger naar bed. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Laten uitslapen of wakker maken #10255433 Quote

  Dank jullie wel dames, dan laat ik haar lekker slapen. Ze is ook wat aan het rommelen met van 2 naar 1 slaapje overdag merk ik. Ik zal haar ritme blijven volgen en hopelijk blijft dit lange slapen nog wel even. Is voor mij ook wel lekker haha. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Help! 3 weekjes baby huilt veel #10255152 Quote

  Niet zolang laten huilen hoor. Dat doe je pas als hij ouder is. Een paar minuutjes huilen is niet erg, soms hebben ze dat even nodig, maar zou hem lekker bij je nemen. Huilen om aandacht geloof ik nog niet op die leeftijd. 

  Tot 4 maanden kun je hem nog niet verwennen en het bij je houden als hij huilt is voor hem ook goed voor de hechting met jullie. Op die leeftijd kan het vanalles zijn waarom hij huilt. Krampjes of prikkelverwerking. Z’n buikje masseren kan ook helpen als je denkt dat hij krampjes heeft. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  In reactie op: Baby drinkt weinig gekolfde melk #10255147 Quote

  90ml is prima hoor voor die leeftijd. Mijn dochtertje dronk vanaf dat ze 3.5 maand was nooit meer dan 125 ml per keer uit een flesje. Toen ze wat ouder werd ging dit naar 150 ml per flesje. Maar als ze geen zin had in het flesje dronk ze met moeite 75 ml. 

  Die berekening klopte bij mijn dochtertje ook niet maar ze groeide goed en was verder vrolijk dus vond ik het wel best. En als ze een keer niet zoveel dronk, dan haalde ze dat wel weer in als ze bij mij aan de borst kon drinken. 

  Hoevaak geef je nu een flesje? Om te blijven oefenen zou je elke dag of om de dag een flesje kunnen geven.