MikkieX

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Luier & alles nat #10236090 Quote

  Ja zoals hierboven ook al gezegd goed opletten dat het piemeltje niet opzij of naar boven ‘gericht’ is en de elastieken goed zitten om de beentjes. Verder lijkt mij maat 2 bij 3,5 kilo echt nog te groot hoor! Onze zoon is nu ook ongeveer 3,5 kilo en zit in maat 1 van Kruidvat, die zijn eigenlijk zelfs nog aan de ruime kant (heb begrepen dat Kruidvat kleiner valt dan bijv pampers). En het is idd even zoeken naar een merk dat fijn is, wij hadden bijv ook zo’n gratis pak met Huggies maar die zitten niet goed bij hem en daarbij was ook alles nat haha.


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Eerste pakje #10235138 Quote

  Ben 1 augustus bevallen en wij hadden een romper met korte mouw (overslag omdat iedereen zei dat dat handiger was, maar nu 2 weken later trek ik al de romper constant alsnog over zn hoofd omdat ik die driehonderd knoopjes heel vervelend vind), broekje, sokjes en een trui en muts. Hadden van de romper zowel maat 50 als 56 mee, en de kleding is sowieso 56 (had niet echt kleiner gekocht), al zwom ons zoontje daar toen wel een beetje in haha.

  Maargoed, volgens mij is het dus een kwestie van voorkeur. Hoor vaak dat boxpakjes heel handig gevonden worden, maar mijn vriend en ik vinden het klooien  met al die knoopjes dus blijkbaar een stuk vervelender dan broekje aan-uit doen. Maar dat is echt per persoon verschillend (en ik had zelf ook verwacht dat boxpakjes favoriet zouden worden hier).


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Baby blues of? #10235051 Quote

  Hoi! Ook gefeliciteerd met je zoontje!

  Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken hoor, hoewel het natuurlijk wel erg vervelend is. Maar ik herken veel van je verhaal. Ben zelf 1 augustus bevallen van onze zoon en had de eerste week precies wat jij zegt, het gevoel dat ik geleefd werd. Ook ons mannetje is relatief makkelijk heb ik het idee (slaapt goed, eet goed en heeft s nachts alleen een voeding om 3 en slaapt verder ook aardig), maar toch had ik ook dat neerslachtige gevoel dat jij beschrijft. Toen mijn vriend weer ging werken vond ik het niet erg dat hij niet meer constant thuis was, maar ik vond het wel erg confronterend dat dit dus ‘het leven’ zou zijn van de komende weken van mijn verlof nog: hij werken en ik met de baby. Daarnaast struggelde ik de eerste week ook heel erg met borstvoeding en ik herken ook wat je zegt over de aanspraak met de kraamzorg.

  Ik wil je zeggen: het is volkomen normaal je zo te voelen! Het zijn volgens mij inderdaad je hormonen die ‘stabiliseren’ (echt een rotwoord omdat je je juist totaal instabiel voelt) en het ís ook allemaal heel heftig, voor het eerst ouders worden! Bij mij maakte het feit dat ik constant moest kolven (had het gevoel dat ik dat vrijwel de hele tijd aan het doen was of me aan het voorbereiden was dat te gaan doen) ook dat ik me gestrester voelde (hoe moet dat straks als de huurkolf terug moet? Gaat onze zoon ooit wel goed kunnen aanhappen? Krijg ik geen borstontsteking? Etc) en ik heb uiteindelijk besloten te stoppen met de borstvoeding (niet alleen hierdoor hoor, ik twijfelde sowieso wel of het bij me paste maar bovenal doordat ik me realiseerde dat we alledrie beter zouden gaan op kunstvoeding). Sinds vorige week voel ik me beter. Ik heb het idee onze zoon steeds iets beter te leren kennen en andersom, en kom steeds iets meer in een ritme (gek genoeg vooral op de dagen dat mijn vriend moet werken). Dus: even volhouden, het komt vanzelf goed en je gaat je vanzelf beter voelen! En maak je niet te druk, het hoort er allemaal bij.


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Wel of geen zorgen maken, veel spugen. #10234947 Quote

  Mijn baby is nog maar net 2 weken dus nog niet zo ‘oud’ als jouw kindje, maar was toevallig gister met hem bij de huisarts voor spruw. Heb het toen ook gevraagd omdat ons zoontje sinds deze week ook vaak spuugt en ook soms gewoon min of meer tijdens het slapen een uur na de voeding. Zij gaf aan dat zolang de kleine genoeg plasluiers heeft en goed groeit je over spugen nooit bezorgd hoeft te zijn. Tenzij ze er last van hebben (van het zuur bijv) natuurlijk. Ook al is ons jochie nog wat jonger, denk dat dit voor alle baby’s op gaat.


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Hoe laat ik mijn baby wennen aan zijn eigen bedje? #10234866 Quote

  Oh wat een goede ideeën! Ik ga zeker een shirt in zijn bedje leggen van mezelf of van mijn vriend (of allebei haha). En dat voorlezen en bedritueeltje: dat is dus iets waar ik over dacht en dacht neeee hij is toch veel te klein? Maar goed te lezen dat het dus wel werkt, want ik ga dat dan ook gewoon proberen vanaf komende week. Ook al voel ik me vast ook een idioot een baby van 3 weken voor te lezen, als dat hem leert wennen aan een ritueel en aan zijn bed doe ik het graag haha! En het lijkt me zoooo leuk ook als hij gaat lachen Tulipaa, kan niet wachten.


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10234861 Quote

  Wij hebben besloten te stoppen met BV! Ik heb er vrede mee we hebben het geprobeerd maar helaas lukt het niet. Kraamhulp geeft aan gewoon direct stoppen met alles dus niet meer kolven en niks. Strakke bh aan en verder wellicht komende dagen wat afzien maarja daar komen we ook wwl door heen.

  Even kleine reactie hierop: pas wel op met cold turkey stoppen met bv! Ik had als advies ook van de kraamzorg gekregen gewoon helemaal niets meer te doen qua kolven en strakke bh’s over elkaar te dragen, ik dacht afgelopen zaterdag echt dat ik uit elkaar zou klappen van de pijn in mijn borsten (stonden echt op knappen). Heb toen gekeken en er zaten wat harde plekken, ik zou je aanraden mocht je die krijgen deze wel eruit te masseren en heel kort de druk eraf te kolven (bij mij was dat dan 50 cc maar dat verschilt per persoon denk ik). Uiteindelijk is het op die manier bij mij in 4 dagen gestopt (heb in die 4 dagen denk ik nog 3 keer kort gekolfd).


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Super stretch jeans #10234645 Quote

  Ietsje duurder, maar ik heb er eentje van Filippa K. Vind ik een hele fijne (geen zwangerschapsbroek maar “gewoon” stretch).


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Poepen na een keizersnede #10234398 Quote

  Probeer een handdoekje of washandje tegen je wond te duwen en dan te persen. Door de tegendruk gaat het dan makkelijker. Maar de eerste keer ‘echt’ naar de wc (dus met harde ontlasting) is even een dingetje. Probeer te gaan als je echt moet en je benen iets hoger te zetten dan normaal, en dus druk uit te oefenen op de wond.