MikkieX

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Baby drukt tegen blaas #10214345 Quote

  Yes heb ik ook. Hij ligt bij ons ook in stuit, dus met z’n beentjes naar beneden. Geen idee of dat er iets mee te maken heeft maar lijkt me op zich best logisch, als hij trappelt zit ie al snel op m’n blaas. Ben nu 33 weken en het is nog niet misgegaan bij mij haha!


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Testzenuwen! #10213855 Quote

  Waauw wat spannend! Ga voor je duimen!


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Eisprong altijd verkeerd gehad? #10213842 Quote

  Ik kan je foto niet zien, maar voor ovulatietests geldt dat de teststreep even donker of donkerder moet zijn dan de controlestreep. Dan is hij positief.

  Bij een positieve ovulatietest ‘springt’ je eitje meestal binnen 24 uur erna. Als je nu twee strepen hebt kan het ook dat ze nog oplopen tot een piek deze week, dan weet je dus als die geweest is dat normaliter binnen 24 uur je eisprong is. Je herkent een piek direct, omdat de test de dag erna gelijk veeeel lichter wordt.


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Vanaf wanneer man niet meer drinken #10213360 Quote

  Misschien heb je dit al gedaan, maar dan misschien nog een keer: ik zou het echt met hem bespreken. En dan wel heel direct, dus niet suggestief ofzo. Probeer hem zelf in te laten zien wat het gevolg is áls jouw bevalling begint en hij is dronken – hoe kom je dan in het ziekenhuis? (Weet niet of je in het ziekenhuis wil bevallen, maargoed even ter illustratie); hoe stressvol wordt het dan voor jou? 

  Ik vind het ook onverantwoord, maar ik denk ook dat het voor hem pas leeft als de baby er is. Of niet pas leeft, maar pas écht echt is. Wellicht heeft hij dat extra zetje vanuit jou nodig (hoe vervelend je dat ook vindt, je wil natuurlijk dat hij het zelf inziet – zou precies hetzelfde hebben) dat hem doet beseffen dat het nemen van verantwoordelijkheid al eerder komt dan na de geboorte. Misschien beseft hij inderdaad niet hoe snel het kan gaan en hoe groot de kans is dat jullie kindje eerder komt. Ik weet het niet, ik ken hem niet natuurlijk, maar dit herken ik een beetje van mijn eigen vriend.

  Zelf heb ik gisteren met mijn vriend besproken dat ik het zo richting het einde (vanaf 37 weken zei ik, ben nu 33 weken) prima vind als hij drankjes gaat doen of naar een festival gaat, maar wel wil dat hij er dan rekening mee houdt qua hoeveelheid en bereikbaarheid van z’n telefoon. Dit kwam vrij goed binnen, maar ik denk niet dat hij er zonder dat ik het zou hebben gezegd écht bij stil zou hebben gestaan.

  Nogmaals, echt super irritant, maar het is niet gek om het nu echt met hem te bespreken met 37 weken! Hoop dat het werkt!


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Boter en zwanger #10213317 Quote

  Hoi! Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Geen zorgen maken. Vitamine A heb je, ook als je zwanger bent, nog steeds nodig. Je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is zelfs iets toegenomen van 700 naar 800 mcg per dag.

  Je moet er inderdaad mee oppassen, maar dat geldt dus alleen als je over die 800 mcg heen gaat. En dan nog niet eens als je dat een keertje doet, maar consequent. Maar door alleen (veel) boter te eten hoef je daar eigenlijk niet bang voor te zijn. Even voor jouw info: in 10 gram boter zit ong 10 mcg vitamine A. Ter vergelijking: een boterham met leverworst bevat 1000 tot 1200 mcg vitamine A. 

  Oftewel: je moet minimaal 100 x 10 gram boter eten (zeg 100 boterhammen) om qua level evenveel vitamine A binnen te krijgen als met één boterham leverworst.

  Je kunt dus prima boter blijven eten 🙂 pas wel beetje op met supplementen (ik weet niet of je die neemt?). Als je vitaminepillen slikt ofzo zou ik aanraden de speciaal voor zwangeren te nemen. In die zit ofwel geen of héél weinig vitamine A en dan hoef je met eten in principe echt niet op te passen (behalve dus de welbekende leverproducten etc).


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Geen innestelingsbloeding wel zwanger? #10213312 Quote

  Oh en ik merkte het doordat ik overtijd was en toen positief testte. Had nergens ‘last’ van en dat is zo gebleven (nu 33 weken).


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Geen innestelingsbloeding wel zwanger? #10213310 Quote

  Hier ook iemand zonder bloeding. Laat je niet gek maken door mensen om je heen!


  MikkieX
  Bijdrager
  In reactie op: Meisjes babynaam stress!! #10213260 Quote

  Noor en Liv vind ik leuk! Ook omdat het beide 1 lettergreep heeft.

  Noor en Juul vind ik eigenlijk nóg leuker (ik zou het uitspreken als ‘zjuul’). Ik ken ook een meisje dat zo heet (zjuul) en dat schrijf je als ‘Jule’. Misschien is dat iets? Overigens vind ik de ‘jongens versie’ van die naam totaal anders hoor, zou me daar niet door laten tegenhouden!