Klaasjee

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Hulp bij flesvoeding! #10323296 Quote

  Ja precies dit dus. Maar omdat ik zovaak lees dat mensen niet afgieten en alles aanbieden lijkt het mij dat er dan teveel voeding wordt aangeboden.. 😊 Plus de kraamhulp zei ook altijd afgieten maar soms lees je zoveel andere dingen dat je ervan gaat twijfelen haha.

  Wij hebben het zo inderdaad van de kraamhulp ook geleerd. Van het consultatie bureau mogen we officieel niet meer geven dan 180cc per x, maar wij zaten toen al op 175ml (door johannesbroodpitmeel). Dus mochten we nog max ophogen naar 190cc. Ik denk dat als wij alles aan zouden bieden hij alle flessen zo opdrinkt.. hij heeft nog nooit een fles laten staan. 

  Maar je moet vooral doen wat goed voelt. Alleen je moet wel de verhoudingen aanhouden zoals op het pak staat. Die zijn precies afgemeten op alles wat ze nodig hebben. 


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Hulp bij flesvoeding! #10322578 Quote

  Ik zou niet gaan rommelen in de verhoudingen. Wij geven 190 en gieten dus ook af. Vanaf het begin af aan altijd al afgegoten als het nodig is. Ik weet zeker als wij de fles helemaal geven dat hij die ook helemaal op zou drinken terwijl dat echt nog teveel is voor hem. 

  Zou gewoon 180+6 doen en afgieten


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Schema baby 3,5 maand #10321011 Quote

  Heb je trouwens al iets van Johannesbroodpitmeel toegevoegd? Hier is het spugen daardoor zoveel minder geworden. Mijn zoontje krijgt trouwens momenteel 5x 180+6 scheppen + 3 scheppen jbp en dan terug brengen naar 190 ml.


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Schema baby 3,5 maand #10321010 Quote

  Qua voeding houden we een schema aan van om de 4u. We leggen hem nu vaak na de fles in bed. De ene keer slaapt hij wat langer dan de andere keer. Voedingen; 7-11-15-18/19-23

  Hier is het ook vaak ’s avonds rond het avond eten feest. We geven hem daardoor ook wel eens eerder de fles dan 19u. Hij is dan ook gewoon moe. Dan gaat hij vaak wel makkelijk slapen en maken we hem rond 23u weer wakker. 


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Hoeveel flesvoeding baby 3 maanden #10314464 Quote

  Vandaag bij het CB geweest, mijn zoontje krijgt nu 5x 150+5 +2 scheppen jbm. Door de meel komt hij op ongeveer 175ml. We mogen het nog max ophogen naar 190, maar dat is voorlopig het uiterste. Deze site houden ze bij ons CB aan:

  Voedingsschema: dit heeft je baby nodig van maand tot maand

  Flesvoeding
  5 keer 130 – 180 ml
  of 6 keer 110 – 150 ml

  Maar het lastige is dat overal vanalles staat. Volgens de pakken nutrilon mag je weer hele andere dingen en dan heb je nog de rekensom van 150ml x lichaamsgewicht. 

  Zolang ze niet eerder gaat komen zou ik lekker zo blijven. Komt ze zelf nog voor de 6e voeding of maak je haar daar wakker voor? Toen mijn zoontje een keer anders uit kwam met de tijden hebben we zijn voeding iets opgehoogd en de 6e fles weggelaten. Dat ging ineens goed. Hij kreeg toen ook uiteindelijk minder dan eerst.


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: In het buitenland en vertellen dat je zwanger bent #10313246 Quote

  Gefeliciteerd!!

  Misschien iets via Greetz? Ik vind zn ballon altijd wel grappig die uit zn grote doos komt. Alleen kan je hun reactie niet live zien natuurlijk😔 Of je moet er een kaartje bij doen dat ze jou moeten (video)bellen voor ze het open maken, maar misschien weten ze dan al wel genoeg.. lastig 😯


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Baby's geboren in januari/februari 2020❤️ #10307892 Quote

  Op 22 januari hebben wij onze zoon mogen verwelkomen. Inmiddels zitten wij op 5 flessen en krijgt hij de laatste om 23u en dan tussen 6-7 weer. Wij laten hem helemaal zelf komen. Dat mag ook. Als ze honger hebben ’s nachts komen ze vanzelf wel😊 Nu zit je met kv ook wel iets meer aan tijden en hoeveelheden vast dan met bv. 

  Slapen doet hij overdag nog niet heel goed. Normaal valt hij na de fles van 11u ’s morgens ook nog in slaap bij mij, maar ga nu proberen met hem te spelen zodat hij verder op de dag wat meer slaapt. Maar echt slapen in z’n bedje overdag doet hij niet echt. Wel in de wandelwagen of draagzak. Als hij in de wandelwagen slaapt laat ik hem daar gewoon in liggen.

  Als ik zie dat hij moe wordt leg ik hem wel in bed, maar meestal ligt hij me dan met hele grote ogen aan te kijken😂

  Volgens mij hebben ze wel rond de 8/9 weken een sprongetje. 

  Sommige dingen zijn ook even zoeken, maar langleve internet en zeker je moeder gevoel! Lekker genieten en knuffelen met die kleine zolang ze dat nog willen😊


  Klaasjee
  Bijdrager
  In reactie op: Bevalling begonnen? #10305665 Quote

  Jup hier ook. Ik was helemaal overtuigd dat het was begonnen, maar bij mij gebeurde er ook nog niks met de baarmoeder. Ze vertelde me dat het 2 kanten op kon gaan of het zou niks gaan doen of het zou gaan doorzetten. 

  Ik baalde daar verschrikkelijk van want ik dacht echt dat het zo ver was. Dat was rond half 12. Ze zou om half 3 terug komen en toen had ik gelukkig toch ontsluiting gekregen. 

  Je kunt helaas niet meer doen dan afwachten. Komt de verloskundige nog terug voor controle? Succes!! Hoop voor je dat het doorzet!!