Zwaantje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10293531 Quote

  @ChaCha Dat probeer ik vandaag zeker, heb gelukkig ook een weekje vakantie (zit in het onderwijs), dus kan het even rustig een plek geven.

  Mijn cyclus is meestal 28-29 dagen met een eisprong rond cd 17. De afgelopen maanden was dit, vanwege mijn miskraam in oktober, net even anders. Deze waren langer en hadden ook een late eisprong (nov/dec. 35 dagen, dec/jan. 32 dagen en nu 30 dagen). Gelukkig kon ik mijn piek wel steeds vinden met ovulatietesten. 

  Ik hoop dat wij snel weer wat geluk hebben en het dan ook blijft zitten! 


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10293511 Quote

  Even een tijdje afwezig geweest aangezien ik mijn focus op andere dingen wilde leggen. Jammer genoeg vanochtend, precies 12 dagen na ovulatie, ongesteld geworden. We gaan ronde 12 in, het doet zeer. Ondertussen komen er steeds meer zwangerschapsaankondigingen in onze omgeving. We gunnen het ze van harte, maar het steekt ook. Jullie kennen het gevoel vast wel. 

  Vandaag is een *** dag met pijn zowel mentaal als fysiek, maar we gaan door en we hopen dat het ooit goed komt. Eind maart zijn we precies 1 jaar bezig. Mocht het niet gelukken in ronde 12 of 13 dan stappen we naar de huisarts. 


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Ongepland Zwanger. 39 jaar thuis niet gewenst #10290810 Quote

  @Gabrielw Ik herken je verhaal als het gaat om anticonceptie. Ik ben zelf ook overgevoelig voor hormonen, dus ik ken de lichamelijke reacties. Tevens zijn mijn menstruaties ook zo heftig. Dat je man ‘angst’ heeft voor een sterilisatie kan ik ook wel begrijpen. 

  Aangezien je maar twee keer seks heb gehad in de maand is het eigenlijk heel bijzonder dat het gelukt is. Ik/wij zijn al bijna een jaar bezig zonder succes (wel een mk).

  Vanzelfprekend wil je je man meenemen in jouw keuze, maar dan zul je wel open kaart moeten spelen. Deel je gevoelens, geef hem tijd en ruimte om het te verwerken en communiceer met elkaar. 

  Is hij ondertussen al op de hoogte van de zwangerschap? En wil jij het houden?

  Nogmaals sterkte!


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Ongepland Zwanger. 39 jaar thuis niet gewenst #10290782 Quote

  @Gabrielw Ik kan mij goed voorstellen dat je bent geschrokken aangezien een 4e niet op de planning stond/staat. Gebruikten jullie anticonceptie of was de kans om zwanger te worden toch wel aanwezig? 

  Hoe weet je zo zeker dat ze thuis niet blij zullen zijn hiermee? Is een 4e wel eens ter sprake gekomen?

  Ik adviseer je om heel snel in gesprek te gaan met je partner en je zorgen te delen, hoe moeilijk dit ook is. Hij heeft in mijn ogen het recht om te weten dat je in verwachting bent. Daarnaast moet je beslissingen in deze situatie echt niet alleen nemen, daar heb je elkaar bij nodig. Bespreek de mogelijkheden, de knelpunten en uit vooral jullie gevoelens naar elkaar. Wees eerlijk!

  Uiteindelijk bepalen jullie samen of jullie deze zwangerschap afbreken of doorzetten. Dat kan niemand anders voor jullie doen!

  Ik hoop dat jullie er samen uitkomen, sterkte!


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10288489 Quote

  Wat een hoop berichten allemaal. Ik ben na mijn laatste menstruatie even offline gegaan, want ik kon het allemaal niet meer hebben. Ondertussen ronde 11 en ik ben sinds maandag weer gestart met ovulatietesten. Jammer genoeg is dit geen verzekering meer dat het ook lukt. De gedachte dat we over zes weken de 12 maanden voorbij zijn probeer ik voor nu nog te vermijden, dit doet zeer. Niet zo’n beetje ook … 

  Voor iedereen die midden in een traject zit, een nieuwe ronde start of aan het wachten is, ik duim voor ons!


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10284390 Quote

  Pff, ongesteld 🙁 Zit er even flink doorheen en heb pijn. We gaan nu ronde 11 in en ik vind het oprecht niet leuk meer … bah!


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10283789 Quote

  Ah dames, ik ben weer bijgelezen haha! Succes voor iedereen die start met een traject en wat fijn dat er ook een aantal positief hebben getest. 

  Ik tel op dit moment echt af naar vrijdag, maar de hoop is laag. Waarom zou het nu ineens wel gelukt zijn? Ik vind het pittig en mijn emoties vliegen alle kanten op. Daarbij ook nog een hele gemene oorontsteking, dus dat werkt ook niet mee aan mijn humeur. Gelukkig vind ik op het werk enige afleiding, maar zodra ik thuis ben piekermodus … stom!


  Zwaantje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10282600 Quote

  Gefeliciteerd dames met een positieve test. 

  Ik moet nog een week wachten en sterf van de zenuwen. Dat jaar komt zo dichtbij en dat doet toch wel zeer. 

  @KVG Ik heb het in oktober met 5 weken aan mijn ouders vertelt en met 6 weken aan mijn schoonouders. Mijn beste vriendin wilde ik met 7.5 week verrassen, maar dit liep helaas anders. De 7 weken echo bleek niet goed en ik had een mk gehad. Ik heb haar dus alleen het slechte nieuws kunnen brengen. Ik vond het fijn dat mijn ouders het vroeg wisten en zou dit een volgende keer weer direct vertellen. Volg je gevoel!