Mamariëlle

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: Te hoog geboortegewicht #10295484 Quote

  Bij mij was die glucosecontrole van mijn meisje ook met 3925 en geboren met 38+3 met inleiding. Hier hanteerden ze een schema met duur van de zwangerschap en wel of geen zwangerschapssuiker. En aan de hand daarvan werd bepaald of de controle nodig was. Omdat ik suiker had was met de zwangerschapsduur haar geboortegewicht ‘te hoog’. Dus het hangt van meerdere zaken af. 
  maar goed het gewicht is lastig te schatten. Dat zeiden ze bij ons ook gewoon. Soms klopt het niet omdat er toch een stukje verstopt zit, of net anders in beeld komt waardoor de meting anders uitkomt. 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: productie omlaag helppp #10291142 Quote

  Ik heb net ongeveer 1,5 week minder kolfopbrengst gehad. Maar vandaag weer normaal. Scheelde bijna een kwart van het volume op de dag. Ik dacht ook dat ik misschien ongesteld zou worden maar niets gezien… dus waarom het was weet ik niet. Maar bij mij vanzelf weer hersteld dus… houd vol zou ik zeggen en succes!


  Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: Dilemma: carnaval en drinken #10289900 Quote

  Qua vervoer wel grappig hoe er over gedacht wordt. Bij ons gaf de verloskundige juist aan dat als de man het niet zag zitten om te rijden hij dit vooral moest zeggen want dan mocht ik wel mee rijden… iets met het creeeren van een onveilige situatie als de man het eng vindt. 
  uiteindelijk niet nodig geweest omdat ik ingeleid werd. De kans met 35 weken is klein. Dus ik snap wel dat je man er nog even van genieten wilt. Heb je geen buren/vrienden in de buurt waar je in geval van nood een beroep op kunt doen? 

  Condoom kan een prima optie zijn. Of ovulatie testen doen als je denkt dat je vruchtbaar kan zijn en dan dus juist geen seks hebben. 

  qua drinken en eten, ik had voor mezelf besloten dat ik niet ging drinken in de periode dat ik mogelijk zwanger kon zijn en het nog niet wist. Qua eten ben ik pas rekening gaan houden toen ik het wist. Ik ben toen wij er voor gingen heel snel zwanger geraakt. Ik denk dat als je weleeens wat drinkt op een feestje dit niet een probleem is, als je het nog niet weet. Ze zeggen dat je baby er de eerste weken nog niets van meekrijgt omdat de placenta er dan nog niet is. Maar daar moet je zelf een keuze in maken waar je je prettig bij voelt. Zeker als het langer duurt is het misschien lastig om al heel erg rekening ergens mee te houden terwijl dit nog niet echt nodig is. En helpt dat ook niet in er ontspannen mee omgaan.


  Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: Vreselijk koud!! #10279970 Quote

  Ik had het in het begin ook wel koud. Maar kan je vertellen dat dit over gegaan is. Ik ben begin oktober bevallen en liep toen nog steeds op slippers en in t shirts rond. En nog steeds krijg ik het snachts in bed snel warm, maar overdag is het wel weer wat normaler. Dus er is hoop


  Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: 9 weken en wakker maken om 23u borstvoeding #10278634 Quote

  Dat is wel heel weinig voor die leeftijd. Mijn kleine is nu 12 weken, en ik doe mijn best toch wel 6 voedingen te geven. Ze slaapt wel zo’n 9 uur aan een stuk en dan soms nog een hortje van 4-5 uur. De overige voedingen zijn daarmee tussen de 2-3 uur. Maar hier vraagt ze overdag dan ook om. En soms stuur ik daarin een beetje. Ook heb ik weleens gedaan toen ze heel vroeg in slaap gevallen was haar slapend te voeden. Dit werkte voor ons ook. Ik denk dat mijn meisje met minder voedingen niet voldoende aankomt, dus misschien ook wel anders dan bij jou. Maar ik zou niet meer dan 1 voeding schrappen. Succes 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: Advies gevraagd voeding/flessen baby 4 maanden #10277949 Quote

  Tot 1 jaar is melk in principe de hoofdvoeding. Oefenen is prima, maar daar zitten de calorieën nog niet in. Dus de melk is echt nog belangrijk. Water zorgt ervoor dat het maagje we vol is, maar heeft geen voedingswaarde. Als je dit wilt moet je dus wel goed op blijven letten dat je kleine voldoende blijft groeien. Persoonlijk denk ik dat het erg jong is in elk geval voor water, de rest is prima maar is bijzaak en om te oefenen. Succes :).


  Mamariëlle
  Bijdrager
  In reactie op: Ontpillen #10277948 Quote

  Ik ben 1 januari afgelopen jaar gestopt met de pil en begin februari kwam ik er achter dat ik zwanger was. Ofwel ik was direct zwanger heb niet eens een cyclus afgewacht. Mijn periode was voor ik aan de pil was toch onregelmatig dus het was sowieso een beetje gokken wanneer mijn eisprong precies was. Even voor het beeld dat ontpillen niet in de weg hoeft te staan om zwanger te worden. Maar een logische verklaring voor wat jij beschrijft weet ik niet. Misschien dat je wel een cyclus doormaakt maar niet duidelijk ongesteld word… maar dat maakt het natuurlijk ook niet makkelijker