Veraa

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10284166 Quote

  Ja als ik het CB moet geloven doe ik het helemaal niet goed met die nachtvoedingen. Terwijl hij inderdaad groeit terwijl ik naar hem kijk. Anyway.

  Hier ook ineens moeite met de groentehap. Hij lijkt het nee schudden ineen te hebben ontdekt (al betwijfel ik of dat ook al ‘nee’ betekent hoor, denk dat het gewoon is dat hij heeft ontdekt dat ie kan schudden met z’n hoofd haha). Ben nu (om het leuker te maken) gaan proberen het niet meer altijd gepureerd aan te bieden. Dus bloemkoolroosjes koken en zelf in de hand geven. Wordt één grote bende, en gedoe (kokhalzen af en toe want geen tandjes om goed te kauwen) maar hij vindt het verder helemaal te gek haha.  
  Verder ga ik volgende week maar eens starten met kip. Misschien wil hij gewoon wat anders.

  Dus probeer eens andere structuren en smaakjes! Wie weet helpt het.


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10283831 Quote

  Ja er wordt altijd veel gezegd door de ‘professionals’ en “dit is niet goed, en dat moet je niet doen, en dat zou ik afleren…”
  Onze zoon heeft bijvoorbeeld gewoon iedere nacht nog een nachtvoeding hoor, kreeg al bij de 6 maanden controle te horen dat dat aangeleerd gedrag was en dat ik hem maar gewoon moest laten, dan hield het vanzelf op. Effe serieus. Ik ben ervan overtuigd dat als hij de voeding (of mij) niet meer nodig heeft ’s nachts hij vanzelf gaat doorslapen. 

  Dus gebruiker…602 lekker bij je laten slapen als dat goed voelt! 


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10283002 Quote

  @WvH ik zou ervoor tekenen zulke slaapjes! Volgens mij zit jullie baby keurig in een goed slaapritme. Naast dat ik er zelf van overtuigd ben dat baby’s slapen wanneer ze dat nodig hebben staat er ook zoiets in het boek van Stephanie Lampe (baby in een droomritme). Volgens mij moeten baby’s van 6-9 maanden tussen de 2 à 3 lange slaapjes of de 3 à 4 korte slaapjes doen op een dag. En een totaal (dus inclusief nachtslaap) iets van 14-17 uur dacht ik. En dan zijn er altijd baby’s die meer of minder slapen. Maar dat is geloof ik gemiddeld. Ik zou me er geen zorgen over maken en lekker van genieten! Tijdens de slaap groeien ze ook 🙂


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10281761 Quote

  Oh @zwanger yes wat rot dat je zoontje zo veel huilend wakker wordt.  Hadden wij ook een tijdje en ik werd er echt hopeloos van (lees: zelf ook enorm gesloopt door slapeloze nachten). Je hebt er niets aan maar bij ons ging het vanzelf weer over. En ineens was hij weer blij met een speen (!) Nooit een speen gewild, altijd uitgespuugd en ineens. Dus ja hij krijgt nu gewoon lekker z’n speentje ’s avonds en die valt ’s nachts vanzelf uit… volgens mij is dat voor hem ook wel lekker in de ontwikkeling van de tandjes dat ie er een beetje op kan kauwen. Er komt namelijk een tandje door!

  Maar wel een foptandje, geen idee of dat normaal is maar ineens een wit puntje afgelopen maandag, en rood tandvlees. En ik kijk ’s avonds, weg puntje, alleen een klein gaatje en tandvlees weer rustig. Alsof hij het puntje had doorgeslikt ofzo heel gek! Maar misschien was het witte puntje wat huid dat doorscheurde? of een blaartje? géén idee. Maar hoorde van een vriendin dat haar kindje dit ook had gehad. Uiteindelijk kwam vlak daarna toch het tandje zei ze. Ik ben benieuwd.

   

  Verder, onze kleine zat vandaag in een baby jumper op de opvang zag ik net op een foto. Ik weet niet wat ik daarvan moet vinden…. Volgens mij is dit niet zo goed voor z’n rug en ontwikkeling (aangezien hij echt nog niet kan tijgeren of kruipen enzo). Wat vinden jullie hiervan? En vinden jullie het normaal om ritmes door te geven aan de opvang? Ik geef ze wel eens een briefje en instructies (minimaal 3x slapen, liefst op deze tijden eten) maar ik ben misschien wat te neurotisch daar in. En als ik dan weer nu die baby jumper aan de orde moet brengen word ik dan echt zo’n zeikmoeder?


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10280664 Quote

  Haha mama D ik moest lachen om je zwembroekenmodel. Ik zie het zó voor me 😂.

  Aaron komt nog niet in de buurt van kruipen of tijgeren. Hij wil wel maar snapt het niet. Ligt dus als een vis op het droge op zn buik te hopsen. Wel met benen en armen tegelijk de lucht in. Ziet er ook heel grappig uit. En op schoot wil hij staan… Maargoed eigenlijk kan hij nog niet zoveel… Ook niet los zitten (wel in kinderstoel).


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10279513 Quote

  Dank voor jullie tips @Annnemieke en @WvH! Gaan we eens proberen!!

  @Summerrr, kruipen wil hij wel maar hij is ook nog in de frustratiemodus haha. Hij kan ook nog niet tijgeren. Maar ik laat hem flink oefenen op de mat.

  @WvH, onze zoon slaapt overdag 3x en elke keer 1 slaapcyclus van +/- 45 min (uitzonderingen daar gelaten) Dat doet hij om 08:30/09:00, 11:30/12:00 en 15:00/15:30 vaak… en dan om 19:30u naar bed voor de nacht.
  Wij hadden eerst ook nog zo’n slaapje rond 17-18uur toen hij 4 slaapjes deed. Misschien kun je ’s morgens vroeger starten met z’n eerste slaapje? Aan de andere kant… als het gewoon gaat om 17u nog een dutje, en je kindje kan om 19:30u gewoon slapen is het geen probleem toch? 

   


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10279260 Quote

  Happy New Year iedereen! Kleine man heeft lekker geslapen die avond, tot 23:45… toen wilde hij voeding. Was even spannend of ik nog mee kon aftellen maar om 23:57 terug beneden. Net op tijd haha! Lekker met z’n 3en thuis en geen verplichtingen, 00:30u in bed. Dikke prima.

  Hier ook na de 3H’s fase weer wat meer rust. Alleen slapen blijft een dingetje.

  Vraagje aan jullie, Aaron jengelt/huilt/jammert/kreunt heel erg als hij in slaap moet vallen. Hij slaapt dan eigenlijk al -lijkt het-  maar kan dan enorm zeuren en piepen. Aaien over z’n gezichtje helpt, oppakken niet (want paniek en huilen). Is dit iets wat jullie baby’s ook doen? Ik denk erover om even het CB te bellen…. kan niet inschatten of dit nou iets is waar ik me zorgen over moet maken want hij wordt altijd superhappy wakker…. Nog wel altijd met nachtvoeding.


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10277491 Quote

  Na 4 nachten weer ellende en soms wel 6-7x eruit om te troosten (en te voeden 🙄) zijn wij de wanhoop redelijk nabij. Tot ik op het forum ging kijken en weer las dat het bij iedereen ruk gaat momenteel. Maakt het niet ineens leuk, maar wel wat meer geruststelling ofzo…

  Wij zijn Aaron ook aan het laten wennen om ook ’s nachts in zn eigen slaapkamer te slapen… Dat gaat goed tot 23u, soms 1u en dan is hij compleet in paniek. Dus weer terug naar de wieg in onze kamer. Dit is wel even doorbijten. 

  Zat zelfs al te lezen hoe een slaapcoach werkt maar met deze verhalen op het forum laat ik het toch nog maar even gaan. 

  Pittig he! Gelukkig zijn we vandaag vrij met zn allen!

  Succesreceptjes hier zijn: zoete aardappel met broccoli, zoete aardappel met courgette, pompoen met bloemkool.

  Ei kotst hij standaard uit dus dat laten we voorlopig achterwege.

  Brood is ie gek op (al vindt ie het kauwen nog wat lastig… Is ook niet gek zonder tanden. @Steefje je bent dus niet alleen met Kae haha Aaron is nu 7 mnd en heeft ook nog niks!)

  Kip en vis en vlees nog niet mee begonnen. Alles op zn tijd!

  Merry christmas everyone!