Veraa

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10236581 Quote

  Btw iemand nog geinteresseerd in een dubbele elektrische kolf van Medela? Gloednieuw, in verzegelde verpakking. Dus nooit gebruikt. Had er per ongeluk 2 opgestuurd gekregen maar ze wilden hem niet terug. 


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10236580 Quote

  @Gebruiker….146, je vroeg om tips om te kolven op het werk. Ik ben deze week weer begonnen en geef ook nog volledige bv en kolf dus op het werk. Sterker nog ik zit iedere dag bij een andere klant dus het is iedere dag weer spannend.

  Tip 1: zorg dat je je shit geregeld hebt wat allemaal mee moet, apparaat, flesjes, koeltasje, koelelementen (niet vergeten voor te vriezen), hydrofieldoek, etc.

  Tip 2: geef het meteen aan bij je werkgever. Tot nu toe valt het mij heel erg mee hoe er op wordt gereageerd. Zeker de mannen met kinderen die ik tegenkom lijken het supernormaal te vinden en er wordt per klant goed meegedacht waar ik kan kolven. Maar echt bespreek het meteen want dan weet men het ook. Vraag ook niet mag ik even 3x kolven maar breng het als voldongen feit. Joh ik ga de komende tijd iedere dag 3x 20min (of hoe lang je dan ook bezig bent) kolven. Punt. Niet moeilijk over doen.

  Tip 3: zet alarmpjes op je telefoon als je moet en ga dan ook. Je zal zien dat 3x extra pauze net na je verlof best wel chill is.

  Tip 4: schaf een handkolf aan!!! Was voor mij een lifesaver. Mijn elektrische begaf het op dag 2 (batterijen op) en de handkolf bracht de oplossing. Echt beste tip die ik had gekregen. Mocht er ook geen geschikte kolfruimte zijn dan is een handkolf goed te hanteren op het toilet.

  Tip 5: kolf overdag 1 extra voeding dan wat je nodig hebt. Bijv smorgens na het opstaan… Stel je geeft er 3 mee aan de opvang. Kolf dan 4x want je opbrengst wisselt heel erg overdag. Ik kolf soms maar 60cc en dat kan ik dus savonds met die 4e voeding aanvullen zodat er toch 3 volle flesjes mee kunnen.

  Tip 6: try to relax. Ik was bloednerveus de eerste keer. Lukte allemaal niet. 2e keer hakken uitgetrapt en friends op telefoon zitten kijken. Ontspanning = betere opbrengst.

  Dat zijn ze denk ik wel zo even. Wat ik heb ervaren na die eerste week. Oh en denk aan je time management. Ik plan nog wel eens afspraken in als ik net moet kolven haha. Niet handig! 

  Succes!!


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10234853 Quote

  Shit Tulipaa mooi balen. Ik dacht eerst dat je een keizersnede had gehad dus dan was de kans op placentarest heel klein maar zo te lezen is dat niet het geval. Succes alvast met de komende afspraken!


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10234375 Quote

  Ja uitslag kwam meteen… Dwz we moesten van radiologie doorlopen naar afdeling kindergeneeskunde. Daar hadden we afspraak met de kinderarts. Uitslag was goed! Heupen zagen er goed uit. Ze vond hem een lekker spekkie haha en dat terwijl hij met zn gewicht op de nullijn zit. Maar dat schijnt door de borstvoeding te komen. Hij is ook weer helemaal nagekeken door de arts en helemaal goedgekeurd. Toch altijd fijn om te horen! En hij is zoo lief geweest!


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10234307 Quote

  Oeh duimen zwanger yes! Aaron moet 26/8 weer maar hij gaat dan alleen met zn papa omdat ik moet werken. Ben benieuwd.

  Momenteel zijn wij in het ziekenhuis met Aaron. Er moest een echo worden gemaakt van zn heupen omdat hij in stuit lag. En dan bepalen ze of zn heupgewricht goed is ontwikkeld. Zo niet dan moet hij in een spreidbroek maar dat hoop ik niet! Echo net gehad, vond meneer reuze interessant. Lag lief mee te kijken op de monitor en gaf geen kik. Ik ben trots. Nu nog hopen op een goede uitslag. In de tussentijd slaapt ie lekker in de draagzak bij mama 😍


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10233793 Quote

  Ik lees nu dat ik schrijf “helaas” zelf geen ervaring mee. Ik bedoel helaas dat ik je niet kan  helpen natuurlijk…. Niet helaas dat ik het niet heb haha.


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10233792 Quote

  Dank voor de tips over de moedermelk. We gaan het gewoon proberen!

  @Tulipaa, goed dat je langs de gyn gaat… Beter even laten controleren. Helaas zelf geen ervaring mee want geef nog volledige borstvoeding en dus nog niet ongesteld. Sterkte! Lijkt me namelijk supervervelend zo lang rondlopen met kraamverband 😕


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren mei / juni 2019 #10232726 Quote

  Oei ladies die nachtelijke stuwing ken ik! Heb dit gelukkig inmiddels gehad want onze man ging al na 6 weken ineens langere nachten slapen en volgt nu ons ritme en slaapt van 22/23u tot ongeveer 6/7 uur. Het heeft bij mij enkele weken geduurd voordat mijn borsten zich hadden aangepast. Ik word nog steeds smorgens wakker met hele volle borsten maar hoef niet meer snachts eruit. Sowieso zou ik niet aanraden om snachts te kolven omdat je lijf zich dan niet of minder snel gaat aanpassen naar het nieuwe ritme.

  Ander vraagje. Ik ga straks werken op ma tm don. Als ik dan kolf op donderdag, dan kan ik dat toch wel in de koelkast bewaren tot maandag? Ik lees online 5 dagen… Maar omdat het die dag in een koeltasje zit met elementen dacht ik misschien dat het dan niet meer goed blijft? Iemand een idee?