Veraa

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10212868 Quote

  Ah thanks voor de tips Daiskuh en Zwanger yes. Ik vind het ook lastig want wil overproductie idd voorkomen. Heb al volle borsten genoeg. En ene keer wil meneer 1 borst en dan weer 2, dus kan ook niet standaard die andere afkolven. 

  Anders bel ik ook nog even met een lactatiekundige. Eigenlijk wil ik namelijk voor nu alleen de nachtvoeding met een flesje doen. Dus afkolven snachts en dan geven is niet handig want dan gaat het effect (dat mijn man kan voeden en ik kan blijven liggen) een beetje verloren haha. Maar komt vast goed!

  Tulipa nog steeds niets nee? Je houdt de spanning er hier goed in! 😁


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10212528 Quote

  @Gebruiker: Afdakje check! Dat wil zeggen….had ik de eerste 14 dagen. Nu trekt dat langzaamaan weg en wordt het glad. Wel opletten met wondvocht daar onder. Dus goed schoonhouden en dan komt het goed. Maar wel apart dat jullie pleisters er zo laat pas af gingen… Misschien heeft dat met de manier van hechten te maken want ik las iets van nietjes? Bij mij is onderhuids gehecht met oplosbare hechtingsdraad en de pleister was er al af voor ik naar huis ging. Dus op dag 2 al. Gek zoveel verschillen. 

  Maar ik mag dan bijvoorbeeld 6 weken niet autorijden. Met name verzekeringsding. Maar wel gewoon wandelen dus dat doen we regelmatig. Maar niet te ver. Gewoon heerlijk nog uitrusten en thuis aankeuvelen.

  @G-G gefeliciteerd met Lisanne!!

  Voor de ladies met borstvoeding, zijn jullie al begonnen met kolven ook? Heb vanavond de dubbele kolf van Medela besteld en dan gaan we over 1 week ongeveer oefenen met een flesje 1x per dag. Ben heel benieuwd of Aaron daar voor te porren is. Ben benieuwd hoe en wanneer ik dan moet kolven, experts anyone? 


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10211792 Quote

  Jippie ik herken me in jouw verhaal! Ook 2daagjes extra kraamhulp gehad (toch wel lekker vond ik!). En ook zeer snel afgevallen. Was na een week ook al veel kwijt en nu na 3 weekjes nog maar 4kg boven de start (dat noem ik mijn taartjeskilo’s😉).

  Vergis je niet dat bij een ks niet alleen het kindje wordt gehaald en de placenta maar vruchtwater wordt volledig afgezogen en de baarmoeder wordt ook helemaal schoongemaakt (dus wrs heb je ook relatief weinig bloedverlies?). En als je borstvoeding geeft dan krimpt je baarmoeder ook lekker snel weer, met als gevolg ruimte voor je darmen (jep die voel ik ook!).

   


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10209744 Quote

  @Gebruiker, ik heb Floradix… Moet dat alleen consequenter innemen… Zou best wel eens kunnen helpen met de vermoeidheid idd. Al zijn het ook gewoon de gebroken nachten 😅. Ben namelijk maar weinig bloed verloren (geplande keizersnede schijnt dat ook beter te gaan dan spoed…)

  @Zwanger yes ja ik was ook not amused toen ik het zelf moest doen. Maar ze hadden volgens mij toen een bevalling ineens waar handjes tekort kwamen. Ik snap dat dat dan voorgaat op een huilende baby. Maar toch. 🙈 Ik hoop dat je ouderschapsverlof wordt goedgekeurd maar dat zal toch wel? Daar heb je toch recht op! Maar heb je het voor een aansluitende periode aangevraagd? Ik neem straks na mn verlof 1 dag in de week op nlk. En ik durf het bijna niet te vragen maar mogen we de naam van jouw zoontje al weten of wil je het liever voor jullie zelf houden? (ben niet nieuwsgierig 🙈🙊)

  Tip trouwens nog voor de net bevallen dames… Frambozenbladthee schijnt te helpen om de baarmoeder sneller te laten samentrekken, dus minder lang bloedverlies. Eentje in het kader baadt het niet, dan schaadt het niet.


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10209573 Quote

  Jippie …2 dagen inderdaad dat ik Aaron niet zelf uit zn wiegje kon pakken. Nacht 2 in het ziekenhuis had hij me nodig maar verpleging was even druk. Toen met al mn kracht hem zelf gepakt(en gyn had ook gezegd dat je het gewicht van je kindje mag dragen) was vooral pijnlijk om te draaien in bed en op te staan.

  Maar echt elke dag wordt beter. Ben wel thuis meteen ook af en toe op zij gaan liggen in bed. Dar schijnt te helpen omdat het rek brengt in het litteken en het soepel houdt. Ik voel het niet nog als spierpijn helaas, heb er na 2 weken echt nog wel pijn aan en vermoeidheid werkt niet mee. Maar het gaat wel heel snel wat je in de eerste week aan stappen gaat maken.


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10209461 Quote

  Gefeliciteerd Jippie met Sven! Balen dat je zowel de weeën hebt moeten meemaken als een keizersnede. Ik ben nu 2 weken verder na de ks en ik kan je alleen maar adviseren: neem je rust en blijf lekker veel op bed! En je zal zien dat iedere dag een stukje beter gaat.

  Ook IkJijWij gefeliciteerd met jullie zoon! Wil je de naam met ons delen? Fijn dat het een voorspoedige bevalling was.

  Tulipaa ik denk idd dat er nog maar weinig zijn die nog moeten bevallen. Maar ik blijf jullie ontwikkelingen volgen hoor! Ben heel benieuwd! En dan starten we gewoon een topic met “baby’s eind mei/begin juni” haha!


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend eind mei/begin juni #10208917 Quote

  Daiskuh gefeliciteerd!! Wat fijn dat Esmee is geboren en wat heb je het goed gedaan door nog even voor dat laatste stukje energie op te zoeken onder de douche. Nu heerlijk troetelen samen en bijkomen van alle indrukken.

  @HappyH wat ben jij een loedermoeder 😂 hahaha. Ik snap je sokkenprobleem (ik had per ongeluk krabwantjes ingepakt in de ziekenhuiskoffer toen ipv sokjes🙊) maar Thijmen zal het idd nooit weten. Gelukkig maar. Je doet het harstikke goed als ik het zo lees! Fijn dat de chiropractor hem goed helpt.

  Aaron doet het goed, gisteren volgens mij een regeldag want hij was de hele dag jengelig, vandaag is de rust wedergekeerd. En morgen hebben we een newbornshoot! Beetje jammer alleen dat Aaron sinds een paar daagjes onder de pukkeltjes zit. Hij was puntgaaf toen ie werd geboren en nu komt alles er alsnog uit. Maar dat mag de pret niet drukken, pukkeltjes of geen pukkeltjes, het wordt vast een mooie shoot!…. Ojee ik bedenk met ook net dat ik dan weer make up op moet. Even kijken waar dat is gebleven 😜🙊


  Veraa
  Bijdrager
  In reactie op: Gentle sectio #10208656 Quote

  Hi Eldo,

  Op 22 mei een gentle sectio gehad. Ik keek er eerst heel erg tegenop maar het kon niet anders want meneer lag in stuit (en stuitbevalling zag ik niet zitten).

  De operatie zelf is me achteraf enorm meegevallen en ik vond het echt een hele bijzondere ervaring om onze baby geboren te zien worden uit mijn buik. Het feit dat ze alles voor je in het zicht doen (controles) en daarna de baby bij je leggen is heel fijn. Het was een echte bevalling met alle emoties van dien.

  Herstel verloopt redelijk. Ik kan en mag alleen niet heel veel maar dat betekent des te meer tijd om te kroelen met de baby vanuit bed. Heel vervelend 😉

  Hoop dat je hier wat aan hebt! Veel succes maar vooral ook plezier!