lepeltjelepeltje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Fruit en groente opbouwen? #10271080 Quote

  Haha. Ons zoontje is ook al niet zo gek op melk. Althans, hij is zo afgeleid en aan het knoeien, kauwen op speen, flesje wegduwen… dat hij met pijn en moeite iets binnen krijgt. Daarom had ik al mijn pijlen op groente en fruit gericht… helaas! Nu is hij ook nog eens ziek dus krijg echt maar de helft binnen van wat hij normaal drinkt en heb de hapjes maar achterwege gelaten, aangezien hij nu geobstipeerd is. 

  Hopelijk wordt ie net zo’n lekkerbekkie als de baby’s hier!


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Baby kronkelt en kreunt in slaap #10271071 Quote

  Ik denk krampjes. Was bij ons ook zo die periode. Hij sliep gewoon, maar had dan tussen 4 en 7 krampjes. We hebben hem ook op zijn eigen kamer gelegd en horen het als hij wakker is. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Baby elke nacht vanaf +- 04.00 u wakker. #10271070 Quote

  Het zijn geen krampjes? Hij is misschien daar een beetje oud voor, maar ik herken dit wel van de periode dat ons zoontje krampjes had. Buik op buik is dan lekker warm en geeft wat tegendruk. Poept hij ook ’s ochtends, dat het hem dan al dwarszit? 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Fruit en groente opbouwen? #10271068 Quote

  Wat fijn dat jullie kindjes zo lekker eten! Mijn zoontje van bijna 5 maanden vindt er echt niks aan, spuugt alles weer uit en schokt ook een beetje soms, zo vies vindt hij het. Moet ik dan doorgaan met aanbieden elke dag, of is hij er dan niet aan toe? – of ligt het aan mijn kookkunsten haha, nou ja, zoveel kan er toch niet misgaan met pureren 😀

  Als ze last van reflux heeft, zou ik haar niet te kort na een voeding neerleggen. Maar dat doe je vast ook niet. 

  Lees het boek Droomritme van Stephanie Molenaar, daar staan fijne schema’s in. 

  60 min wakkertijd zou ik eerst heel strikt aanhouden, zo ontdek je uiteindelijk de moeheidssignalen van je baby en kun je beter inspelen op haar eigen ritme. Nu ze oververmoeid is, is dat lastiger te zien, althans dat was bij ons zo. Is er een plek waar ze wel goed slaapt? Bv wandelend met de kinderwagen, of in de draagzak? Dan zou ik die gebruiken om haar te laten slapen. 

  Volgens mij ging het bij ons zo:

  voeden

  na 60 min weer op bed leggen

  in bed houden tot de volgende voeding (ook als hij niet sliep)

  uit bed, meteen voeden

  na 60 min weer in bed leggen

  Maar bed kon ook de kinderwagen of de draagzak zijn. En het duurde echt lang voordat hij ging slapen in zn bed. Inmiddels is hij 4 maanden en slaapt als een roos, alleen wel alleen in zn eigen bed. 

   


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Baby elke nacht vanaf +- 04.00 u wakker. #10269418 Quote

  Ik zou even het boek Slaap! van Susanne Willekes raadplegen. Daar staan wel fijne slaapschema’s in vind ik! En de tevreden baby (vind ik zelf een verschrikkelijk jaren 50 boek, maar staan wel veel van dit soort dilemma’s in! Zou misschien voor jullie wel werken)

  Onze baby gaat om dezelfde tijd naar bed en dat gaat prima. Ze hebben nog veel slaap nodig, dus denk dat het hem daar niet perse in zit.

  Ons ritme is ongeveer als volgt:

  7 uur wakker, fles

  8 uur naar bed 

  9.30 wakker

  10. 30 uur fles

  11.30 naar bed

  13.30 wakker 

  14.30 fles

  15.45 naar bed

  16.30 wakker

  18.00 uur fles en 18.30 u naar bed

  22.30 fles

  04.00 heel klein flesje van 90 ml

  Dus in de ochtend kort wakker, in de middag steeds langer en laatste dutje is vrij kort. 

   


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Baby 4 maanden wil liever niet liggen #10263610 Quote

  Hoi! Wat een herkenbaar verhaal zeg! Ook een huilerige en onrustige start. Fysiek heel onrustige baby die eerst ook weinig sliep. Nu slaapt hij beter, huilt minder en lacht heel veel. Hij wil alles zien en meemaken, vooral zitten. Houdt zijn fles al zelf vast. Hij zit heel stevig en kijkt lekker rond, maar in de box is het binnen 10 minuten niet meer leuk. Op zn buik vindt hij ook niet leuk, dus rolt dan bv weer helemaal nog niet. Sowieso is hij vrij temperamentvol te noemen, duidelijk willetje. De kinderwagenbak hebben we ingewisseld voor de maxicosi, zodat hij meer kan kijken. Maandag wordt hij 4 maanden. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  In reactie op: Vanaf wanneer in een buggy? #10262957 Quote

  Ja dit bedoel ik ook een beetje… wij hebben een wagen waarbij je de bak kunt ombouwen naar buggy stand. Onze dochter past op zich nog wel in de bak maar is heel nieuwsgierig en zit ook bij mij op schoot heel vaak goed rechtop. Maar zelfstandig gaat dit nog niet. Ze is pas 4.5 maand nu.

  Ja precies! Ons zoontje hetzelfde! Maar hij is pas 4 maanden. Wij gaan nu eerdt de maxicosi op het kinderwagenonderstel zetten. Hebben van die adapters zodat het erop past.