Terzs

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Koemelkallergie kind 1 jaar #10318041 Quote

  Wij hebben onze dochter vanaf 4 weken op de pepti. Gaf 2,5 week BV. Langzaamaan gestopt maar al snel zat ze vol uitslag / veel krampen / niet meer slapen etc. wij doen alles in overleg met diëtiste, vanuit het ziekenhuis zijn wij hier naar doorverwezen. Onze dochter is nu net 1 jaar en kan nog steeds geen ‘pure’ melk verdragen. Dan spuugt ze veel en krijgt ze soms nog uitslag. advies: verhitte melk. Zoals in koekjes of brood. Dit neemt haar lichaam dan niet op als melk en dat gaat hier goed. Soja toetjes en soja melk krijgt ze verder. Wij proberen soms 1 dag een paar hapjes yoghurt en de tweede dag meer happen. Kijken hoe zij reageert. Als ze dan spuugt/uitslag etc. Moeten we weer een week stoppen. Zelfde geldt voor melk. Maar wij provoceren maar met 1 melk product per keer om zo te zien wat ze wel / niet aan kan. Misschien kan je dat zo testen? dit alles hebben wij dus via diëtiste, ook opbouw schema’s en alle uitleg van producten/allergieën. Misschien kan je daar nog eens advies inwinnen? Succes!  (Oja, ochtend en avond fles krijgt ze nog pepti. Alleen bij lunch soja melk)


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Rollen/zijlig kussen #10246035 Quote

  Ik was er al bang voor.. de fase uit zitten maar hoopte op een goede tip. Bedankt in ieder geval!


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Koemelk provocatie test #10224362 Quote

  Wij hebben afgelopen Week de tweede provocatie test gehad. Bij ons werd er eerst 10 toen 20, 40, 60 en tot slot 90 cc gegeven met steeds 20 minuten er tussen. Tenzij ze in slaap viel, dan werd het iets uitgesteld tot ze weer wakker werd. En na de laatste fles moesten we een uur blijven. 

  Hele dag hebben wij ons vermaakt in een speelkamer. Vooral afleiding voor onszelf want onze dochter is net 3 maand ;). 


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend april 2019 #10194886 Quote

  Gefeliciteerd allemaal!!

  hoop dat jullie net zo kunnen genieten als wij doen. Ik ben vrijdag 19e bevallen van een dochter. Ze doet het super goed en ik voel mij stukken beter. Madam is gewoon alweer een week oud, wat gaat dat snel en alsof ze er altijd al is geweest.

  de bevalling was zeer pittig. Ontsluiting schoot niet op en de pijn + enorme vermoeidheid namen toe, dus uit eindelijk toch een ruggenprik gekregen. Later weer enorme weeen storm en ben ik ineens in twee uur van drie naar volledige ontsluiting gevlogen. 

  Maar nu zo fijn genieten. 


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend april 2019 #10192034 Quote

  Ben benieuwd of er bij jullie al nieuws is!?!?

  hier gisteravond nog naar het zkh geweest ivm vermoeden zwangerschapsvergiftiging maar dat viel gelukkig mee. Wel ineens hoge bloeddruk terwijl hij juist altijd lager was. Helaas nog geen ontsluiting dus een ander plan opgesteld. (Ipv morgen strippen) Morgen avond terug naar zkh, ballon katheter plaatsen en daar blijven slapen om bij positief effect de bevalling verder in gang te zetten. Ze laten me sowieso niet meer naar huis gaan voordat de kleine geboren is. Spannend zo! 

  Hoop snel iets van jullie te horen 🙂


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Aanstaande ouders met klein budget #10191611 Quote

  Ik heb zelf niet perse een klein budget maar vond het wel zonde om veel geld aan bepaalde dingen uit te geven. Hier mijn tips;

  Zag een hele leuke hoes voor het aankleedkussen van €30.. vond ik veel te veel geld voor 1 hoes en heb ze nu van de action (wit met sterretjes). Action heeft sowieso meer leuke en handige dingen zoals badcapes, hoeslakens, hydrofiele luiers maar ook douche spulletjes van zwitsal of andere merkjes. 

  Heb zelf ook veel hydrofiele luiers van de wibra ingeslagen. Alle basis dingen zijn wel te vinden bij de wibra, zeeman & action en een stuk goedkoper dan de grote babyzaken. 

  En op fb zijn er veel pagina`s met tweedehands merk kleding of waar baby spullen tegen kleine prijzen worden aangeboden. 


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend april 2019 #10191430 Quote

  @rolo, ik had strippen hier al eerder geopperd maar daar willen ze niks van weten voor de 41 weken. Ze zeggen dat het dan minder effect heeft, vaak wel erge krampen maar dat de bevalling dan meestal niet echt opgang komt. Na vele huilbuien en slapeloze nachten mag ik as donderdag anders komen om te kijken of strippen lukt, dan ben ik 40+6. Hoop dat het niet nodig is natuurlijk. 

  Moet zeggen dat je door zulke slechte nachten echt uitgeput raakt, heel herkenbaar ik zou dan ook voor een inleiding gaan hoor. Succes met jullie afspraak! 


  Terzs
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend april 2019 #10190989 Quote

  Spannend hoor dames! 

  Ik ben ondertussen twee dagen ‘overtijd’ en kan niet wachten tot ze komt. Donderdag controle, dan ben ik 40+6 en gaan ze kijken of strippen mogelijk is (mocht het zover komen natuurlijk). 

  Nav mijn laatste berichtje, bij mijn schoonouders aangegeven dat ze moeten appen voordat ze komen vooral juist nu ik zo kan bevallen en wij straks na de bevalling ook een eigen ritme hebben / alles moeten ontdekken en dat snapte ze ook wel. 

  Hoop voor iedereen een prettige, voorspoedige bevalling!