Cktje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: Hoe moet je vertellen dat je zwanger bent? #10234461 Quote

  Ik vertelde een vriendinnetje het vrij vroeg in mijn zwangerschap omdat zij al 3 jaar bezig zijn en de kans steeds kleiner wordt dat het lukt. Ze hebben nu laatste poging ixci. 

  Ze was blij dat ik het haar 1 op 1 vertelde  en als eerste. Ze was blij voor ons. Ik heb haar ook verteld dat ik het lastig vond om het haar te vertellen en waarom. we hebben een goed gesprek gehad. Ik denk dat eerlijk benoemen het prettigst is en als je er tijd voor neemt. We hebben het eerst over haar traject gehad en daarna pas over mij. Succes altijd lastig! 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: NovemberBaby #10191478 Quote

  Hee! 

  Fijn dat er veel goed echo’s zijn geweest afgelopen weken!! 

  Vandaag hadden wij de echo na twee weken geleden nog weinig zichtbaar was. Vandaag een kloppend hartje gezien! 

  Termijn is wel weer aantal dagen bijgesteld naar beneden. We waren ooit gestart op 9 weken vandaag en dat is nu naar 7 weken en 5 dagen gezet. Over twee weken weer terug voor termijn echo en intake!  Dan zou ik precies 10 weken zijn. Vrij vroeg maar dat omdat we daarna twee weken met vakantie zijn!! 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: Cyclus na miskraam #10191476 Quote

  Bij mij was het direct na een vroege miskraam met 5 weken weer raak ☺️ 

  mijn eisprong was wel later als normaal, ongeveer een week blijkt achteraf. Maar kon hem toen niet vinden en dat gewoon zo gelaten. Na een week overtijd een test en niks, week later weer en toen positief! 

  Dus verschilt heel erg per persoon en cyclus dus je kunt er niet zoveel van zeggen!

  succes! 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: NovemberBaby #10186364 Quote

  Hee 

  hier weer even een berichtje, lees alles mee maar hier wat stress dus weinig reacties vanuit mij. 

  Vorige keer typte ik al bloedverlies te hebben, dit bleef maar wel minimaal. 

  Verloskundige gebeld en voor de zekerheid vandaag geweest voor een echo. Moest inwendig omdat uitwendig niks te zien was. 

  Inwendig zag ze een vruchtzak/dooiertje die paste bij net 6 weken maar deze leek leeg. Nu kon het zijn dat het te vroeg nog is of dat het uitloopt op een miskraam ( vorige keer bij 5 weken miskraam gehad). Ze dacht dat mogelijk minder lang zwanger was als gedacht en dus 6 weken ipv 7 weken door onregelmatige cyclus en miskraam. 

  Maargoed de echo zou me gerust moeten stellen maar deee dit eigenlijk helemaal niet… dus nu beetje spijt van dat ik geweest ben. Nu hadden we 15de de intake staan en daarvan zei ze dat dit een echo werd en dan twee weken later intake. Daar ging ik natuurlijk over nadenken of dat het meer was dan checken we of het daadwerkelijk fout zit en dat scheelt weer tijd in de planning… Maarja dat is interpretatie met een hoofd vol verwarring! Pfff moest even kwijt want komende twee weken wachten worden killing. 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: NovemberBaby #10184473 Quote

  Paniek!!

  net wat licht bloed in mijn ondergoed en bij afvegen en in combi met wisselende buikkrampen ontstaat er veel stress in men hoofd. 

  Vorige keer bij 5 weken miskraam en toen wisten we het eigenlijk pas 2dagen en had ik het gevoel al dat het niet goed zat. Nu op 6 weken en een beetje en maakt me zo onzeker. 

  Denk maar even komende twee dagen afwachten of het doorzet en dan verloskundige bellen? 

  Voel verder weinig klachten als af en toe wat misselijk maar vooral regelmatig buikpijn. 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: NovemberBaby #10184166 Quote

  Mijn vriendinnetje is ook nu 2,5 jaar bezig en had vorige week haar eerste terugplaatsing via ixsi.  Super spannend dus  voor haar en ik hoop heel erg dat het voor haar raak is deze maand dat zou het voor mij ook makkelijker zijn.   Ik wacht nog een  week denk ik omdat zij dan duidelijkheid heeft en we elkaar face to face zien.  

  Wat denken jullie als het voor  haar nog niet raak is. Wanneer zal ik het dan vertellen? En hoe? 

  Veel mee bezig, je kunt het nooit goed doen maar wil wel zo goed mogelijk doen . 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10183456 Quote

  Hoi,

  ik heb een tijdje alleen meegelezen en dat was al fijn om te doen.

  sinds vorige week weet ik dat ik zwanger ben! Voelt nog heel gek en ben ook onzeker of t wel goed zit. Vorige maand met 5 weken een miskraam gehad. 

  Sinds eind juli 2018 gestopt met de pil en  heeft dus ruim een half jaar geduurd, maar het is wel gelukt. Dus kop op en maak je niet te veel zorgen. Ik heb het vooral de laatste 2-3 maanden meer los kunnen laten, dan daarvoor. Heerlijk is dat en het heeft geholpen. Ik was wel daarvoor keer begonnen met ovu testen en bleek ik wat later de eisprong te hebben en sowieso een wisselende cylus tussen de 28-37 dagen. Dat hielp me ook wat rustiger te zijn. 

   

  Succes dames!! 


  Cktje
  Bijdrager
  In reactie op: NovemberBaby #10183452 Quote

  Heee! 

  Ik klets ook graag mee. 

  Na vorige week maandag een positieve ovulatietest, omdat ik die nog had liggen en woensdag een positieve kruidvat test en vrijdag een positieve clearblue test (2-3weken) toch echt maar gaan geloven.. 

  Volgens verloskundige nu 5/6 weken zwanger en 15 april eerste echo en intake, spannend! 

  Dit weekend tegen onze ouders en broers en zussen gezegd omdat we er echt niet om heen konden. ( we hadden een feest en niet drinken valt echt super erg op) die hebben erg enthousiast gereageerd. De rest gaan we pas vertellen na een goede echo. 

  Vorige maand een miskraam bij 5 weken gehad. Dus voelt wel spannend nu met wel of niet voelen van kwaaltjes. Voel niet super veel. Pijn in borsten heel af en toe en ze linkerborst groter maar tepels bijv weer niet echt. Meer gevoel dat er een olifant tussen men borsten zit… kent iemand dat gevoel, lees vooral veel mensen die zijkant voelen… 

  wel regelmatig buikpijn/ongesteldheid gevoel maar dat lees ik op t forum veel terug.