Amoebe

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Wanneer beginnen met "opvoeden"? #10307382 Quote

  Ik zou zeker beginnen met duidelijk “nee” zeggen en hem weg te halen uit de situatie. Het kwartje valt vanzelf 😉

  Mijn dochter had al heel snel dokr wat wel en niet mocht. Op een gegeven moment (voor haar eerste jaar) zei ze zelf al “nee” voordat ze iets stouts ging doen. Zo verraade ze zichzelf. Heel grappig en handig als ik zelf niet op zat te letten 😉

  Straffen heeft idd nog geen zin.


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Welke luier? #10306685 Quote

  Grotere maat werkte hier ook. Beter te groot dan precies passend.


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Zomertijd en slapen #10306235 Quote

  Wij doen net of er niks gebeurt is en gaan door in hetzelfde ritme (oude tijd 19.00 uur naar bed is nieuwe tijd ook om 19.00 naar bed).

  s’middags gaat onze dochter altijd om 12.30 uur slapen. Nu dus ook. Ze had niet door dat het een uur eerder was en ging vrolijk mee. Ze kletste wel wat langer voordat ze in slaap viel, maar dat is wel begrijpelijk. Voor ons werkt dit het beste.


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Kind 1 jr hoeveel middag dutjes #10305568 Quote

  De meeste kindjes gaan tussen de 15 en 18 maanden over naar 1 slaapje. Meestal geven ze zelf aan wanneer ze daar aan toe zijn door bijv smiddags niet meer te willen slapen. Ik zou je zoontje daarin volgen. Minder dutjes op een dag zijn geen garantie voor een goede nacht.


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Speelgoed kinderkamer #10304503 Quote

  Wij hebben een paar speelgoedkisten. Je ziet dus niet wat er in zit als ze in bed ligt want ze zijn dicht. Vooralsnog liggen alleen haar knuffels erin. Ze heeft er nogal veel en die hoeven we niet allemaal in de woonkamer te hebben. Verder speelt ze nog niet alleen op haar kamer (bijna 2,5 jaar).


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Wat doen jullie met je kind dat om 5 uur wakker is? #10303165 Quote

  Als hij niet hard huilt voelt hij zich blijkbaar fijn in zijn bedje! Dat lijkt me juist goed! Het bedje hoort een fijne veilige plek te zijn waar ze zich ook wakker op hun gemak voelen. Lekker laten doen hoor!

  En mocht hij nou hard gaan huilen dan kun je idd even laten weten dat je in de buurt bent. Komt helemaal goed met die hechting.


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Wanneer begonnen met zindelijkheidstraining? #10302864 Quote

  Ik heb het meest simpele potje en ben toen ze 1 was begonnen om haar er met verschonen even op te zetten. Ze vond het heel interessant en het eerste plasje kwam al snel.

  Met anderhalf jaar (het was zomer) regelmatig met blote billen in de tuin laten spelen. Ze plastte dan op het potje, dat ging heel goed. Zodra het kouder werd en ze weer kleren aan moest ging het vaak mis. Ik heb het toen laten rusten want ze was toen nog erg jong.

  Nu is ze bijna 2,5 en loopt ze grotendeels zonder luier. Dit gaat vaak goed en soms ook nog mis. Maar ik ga nu wel doorzetten wat ze kan het prima alleen gaat in haar spel soms net te laat 😉


  Amoebe
  Bijdrager
  In reactie op: Romper #10299646 Quote

  Zodra ze met regelmaat op het potje of de wc gaan is het wel handig. Als dat nog niet het geval is vind ik een rompertje veel fijner.