ElsieJoy

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend Maart 2020 #10236974 Quote

  Op mijn gezicht valt het (gelukkig) wel mee, maar mijn schouders en rug moet je nu niet willen bekijken… En dan ook nog van die leuke diepe onderhuidse gevallen waar de druk lekker wekenlang in opbouwt en die niet zo’n mooi kopje krijgen dat vanzelf wel een keertje openbarst om de spanning eraf te krijgen. Blugh. Ben ook wel klaar met die puistjes.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10236849 Quote

  @Tralala, 
  Tijdens het eerste onderzoek gaan ze waarschijnlijk een echo maken van jouw baarmoeder/eileiders/eierstokken om te kijken of daar bijzonderheden zijn, bloedprikken bij jou en je partner vragen om zaad in te leveren zodat ze de kwaliteit daarvan kunnen onderzoeken of daar verwijzingen voor geven. (Tenzij je al die dingen al gehad hebt, dan bespreek je misschien al de uitslagen daarvan.) Verder worden jullie waarschijnlijk op een heleboel leefstijl dingen bevraagd en kijken ze bijvoorbeeld naar ziektes, vruchtbaarheidsproblemen of geboorteafwijkingen van jullie zelf en in de familie, eet en drinkgewoontes, of jullie roken of drugs gebruiken, of je ooit SOAs gehad hebt, jullie gewicht, jouw cyclus etc. Ze zijn eigenlijk vooral op zoek daarmee naar risico factoren en stemmen daar mogelijk ook op af welke onderzoeken ze precies willen uitvoeren. 
  Misschien vinden ze dan iets afwijkends, misschien niet. Als er wel iets gevonden wordt is je kans volgens mij iets groter dat ze gericht met een vruchtbaarheidsbehandeling kunnen komen die in jullie geval de kansen vergroot. Dat hoeft overigens niet per se meteen een traject te zijn met regelmatig ziekenhuis bezoek en medicatie, in mijn geval bleek bijvoorbeeld het slikken van voedingssupplementen en een operatie de oplossing te zijn en de kans is ook groot dat ze denken dat gewoon zelf blijven proberen de grootste kans oplevert. En mocht het wel een zwaarder/intensiever traject blijken te zijn, dan hoef je dat niet meteen te accepteren. Je kan dan altijd nog de tijd nemen om te beslissen of jullie dat wel of niet willen en daar eventueel later op terug komen. Bovendien is de kans groot dat je dan alweer heel wat gesprekken en onderzoeken verder bent, zodat jullie ook even de tijd hebben om te wennen aan het idee dat je misschien een traject in gaat. 

  Veel succes maandag!

  @Bo-Belle, lief dat je zegt dat het de burger moed geeft. Ik kreeg vorige week ineens de vraag of het gepland was, gezien ik mijn baan net kwijt ben (toen ik dus al net zwanger was pas gebeurd). Ik heb toen ook maar even heel erg niet subtiel gezegd dat dit zeker gepland was en dat het zelfs al de 4e keer was dat ik zwanger was en niet iedereen altijd meteen het geluk heeft dat het allemaal meteen raak is en ook nog eens goed gaat. Toen stond ze mooi met dr mond vol tanden. Maar er kwamen ook een hoop verhalen van de ellende die de rest van de groep had meegemaakt, van miskramen en doodgeboren kindjes tot lang bezig zijn en vruchtbaarheidstrajecten, tot ongewenst kinderloos zijn gebleven (en inmiddels door de overgang). Ik hoop dan maar het taboe een beetje te doorbreken van er niet over te praten als het niet lukt, zodat enerzijds zo’n botte mensen een beetje leren op hun woorden te letten en anderzijds de mensen die misschien ook stilletjes dat leed meemaken weten dat ze niet alleen zijn. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend februari 2020 #10236633 Quote

  Ik kom me toch ook maar hier melden. Volgens de termijnecho (alweer ff geleden met 11+4) ben ik vandaag precies 13 weken zwanger en dus toch 27 februari uitgerekend ipv 1 maart (wat ze bij de eerste echo dachten). Vandaar dat ik me pas wat later meld. Ik praat ook liever op een forum, ben ook blij dat ik mijn facebook verwijderd heb. Ik ben momenteel zwanger van de 1e, al is dit wel mijn 4e zwangerschap. Nog nooit zo ver gekomen (zelfs nog nooit eerder een kloppend hartje gezien), dus ben heel blij dat het deze keer zo goed gaat (met de baby dan, mijn kwaaltjes is een ander verhaal, al valt dat op zich ook nog wel mee). 🙂 Hopen dat dat zo blijft.
  Hier lijkt het qua misselijkheid een beetje de goede kant op te gaan, maar helemaal voorbij is het zeker nog niet. Ik kan nadat mijn vriend de afwas heeft gedaan (ik kan echt niet tegen de geur van afwasmiddel momenteel) kan ik nog een paar uur de keuken niet in omdat die geur daar blijft hangen. Heel frustrerend. Voel me ook vrij nutteloos omdat ik allerlei klusjes in het huishouden daardoor aan hem overlaat, maar als ik het zelf probeer dan hang ik binnen no-time boven een teiltje of het toilet… Maar bij mijn ouders in de keuken was de geur al helemaal niet te harden. En zij maar in discussie gaan over dat de geur wel meeviel… Vertel dat mijn maag alsjeblieft ook?! 
  En als je dan leest dat je nu in het 2e trimester zit en je nu op piekenergie zit, dan denk ik toch een beetje: help, ik had gisteren ineens 2 middagdutjes nodig ipv 1… Als dit de piek is van mijn energie dan belooft dat niet veel goeds. XD


  ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: Eisprong #10236195 Quote

  Misschien zou je gevoeligere testen kunnen proberen? Maar om de dag klussen is meestal sowieso wel goed genoeg om het vroeg of laat raak te laten zijn. 😉


  ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend Maart 2020 #10236192 Quote

  Hahaha Deetje A, dat kan ik me wel voorstellen! Ik geloof dat ik ook ooit een stukje darm heb gezien op een echo ivm cystes. En als je dan een kindje verwacht te zien, dan is darmen toch wel een gek gezicht.
  Maar wat heerlijk he? Even op die roze wolk zitten tussen alle symptomen door. Wij hebben maar 1 foto mee gekregen, maar ook dat is genoeg om lekker op te zwijmelen. 🙂

  @Gebruiker10152206, dat zal wel schrikken zijn geweest. Maar fijn dat het wel welkom is. En dat maar een paar happen kunnen eten herken ik ook. Vaak gewoon maar ff laten staan en na een (half) uurtje nog een keer proberen een paar happen te eten. Maar het gaat inmiddels weer steeds beter. 🙂 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: NUB theorie, wat denken jullie? #10235975 Quote

  Ik zou voorlopig gokken op een meisje. 🙂 Maar in elk geval gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Heerlijk om na die miskramen een gezond kindje te zien op de echo!

  Je hoeft zeker niet met een kinderwens aan de gang te zijn om een onregelmatige cyclus te laten onderzoeken hoor! Gewoon naar de huisarts stappen daarmee. Naast onhandig bij het zwanger worden is het natuurlijk ook gewoon vervelend dat je niet weet waar je aan toe bent en bij wijze van elk moment ineens overvallen kan worden door je cyclus. Daarnaast komt een verstoorde cyclus ook wel eens door tekorten (of juist overschotten) aan bepaalde voedingsstoffen of anderszins verstoorde hormoonbalans, die ook nog andere gezondheidsgevolgen kunnen hebben. Wel zo prettig om te weten dus, ook als het alleen om jouw gezondheid gaat.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10235962 Quote

  Met mij gaat het (op wat misselijkheid na dan) best goed. Ik ben donderdag alweer 13 weken en dan begint vrijdag officieel het 2e trimester. Ook een goede NIPT teruggekregen. Voelt nog steeds wat onwerkelijk dat het na een miskraam en een bbz en ondanks wat licht bloedverlies toch allemaal zo voorspoedig mag gaan deze keer. 
  Ik hoop zo dat jullie binnenkort ook allemaal een goede zwangerschap mogen meemaken.