Koot81

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Twijfel tweede kind #10234837 Quote

  Ga een week lang voordat je gaat slapen vijf minuten met je ogen dicht liggen en stel je voor hoe je leven is over vijf jaar of tien jaar. Hoe ziet je vakantie eruit, hoe zitten jullie met avondeten aan tafel. Wat voor uitjes maak je, hoe vier je sinterklaas. Denk dan niet aan alle praktische zaken, maar gewoon met je hart. Met hoeveel personen ben je en wat zijn jullie aan het doen en hoe gaat iedereen met elkaar om. Wanneer voelt dat plaatje voor jouw compleet? Misschien kom je tot de conclusie dat je de perfecte situatie al hebt of zit dat  tweede (of derde) kindje er altijd bij. 

  Als je dan zeker weet dat een kindje welkom is kan je je zorgen gaan maken over de praktische zaken. En bedenk daarbij dat je waarschijnlijk voor je eerste zwangerschap ook genoeg zorgen en onzekerheden had. 

   


  Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Dreumes regels leren/straffen #10232157 Quote

  Op die leeftijd heeft straffen nog niet zoveel zin. Het levert vooral meer frustratie op bij mama😉 

  Afleiden en negeren werkt het beste. Het wordt dan vanzelf minder interessant. Benoem dat het gevaarlijk is om op de poef te klimmen, maar dat hij wel met … mag spelen. En neem hem dan ook actief mee of laat hem iets pakken. 

  Ik zou hem trouwens wel wat laten klauteren en klimmen, over een paar maanden ontdekken ze nog veel meer om op te klimmen en dan ben je blij als ze al een beetje met de poef hebben geoefend. Met kussens en dekentjes en een poef kan je een heel leuk klimhoekje maken. 

   


  Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Verjaardagsfeest na zwangerschap #10232096 Quote

  Ik denk dat ze inmiddels al bevallen is en dat feestje al lang geweest is aangezien het inmiddels augustus is😉


  Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Bh #10228710 Quote

  Ik heb na twee zwangerschappen en twee keer bv bh’s in vier of vijf verschillende maten. Mijn bh’s van voor die tijd daar heb ik in ieder geval nooit meer ingepast. Je lichaam verandert nu eenmaal. 

   


  Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Elk uur aan de borst #10227680 Quote

  Klinkt als mamahonger. Waarschijnlijk wil hij gewoon bij je zijn en sabbelen. 

  Je kan een lactatiedeskundige vragen om mee te kijken. Dan weet je in ieder geval wanneer er wel effectief wordt gedronken. 

  Baby’s pakken ook niet altijd alle spenen. Probeer een paar merken en vormen uit. 

  Een draagdoek kan ook helpen. Baby dichtbij je en tevreden en jij je handen vrij. 


  Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Dagje weg met baby en deze hitte #10226756 Quote

  Het is nog één dagje, die kom je dan ook wel door. Wij hebben onze plannen ook moeten omgooien van een paar dagen weg naar een paar dagen opgesloten in huis zitten. Voor de baby (en mama) het beste. 

  Baby’s kunnen hun temperatuur moeilijk reguleren. Uitstapjes met de auto in deze temperatuur zijn niet slim. Te grote temperatuurswisselingen en airco’s ook niet. 

  Wees blij dat je niet ook nog een peuter hebt rondlopen. 


  Koot81
  Bijdrager
  In reactie op: Fopspeen #10224727 Quote

  In alle hectiek rond zijn tweede verjaardag heb ik de speen van het doekje gehaald en gewoon gezegd dat de speen weg/kapot is. 

  Het doekje is nu, zoals hij het zelf zegt ‘soort speen’. Gelukkig is hij er uiteindelijk niet minder om gaan slapen. Hooguit de eerste week, maar dat had ook met zijn verjaardag te maken. 

   

  Waarom heb je een medische indicatie? Dat zal ook een bepalende factor zijn. Misschien wordt het wel een inleiding. 

  Als ze wel wachten tot het natuurlijk op gang komt dan moet je het nummer van het ziekenhuis bellen en dan geven ze aan of je al moet komen. 

   

  Ik weet niet hoe ver je bent, maar waarschijnlijk krijg je rond 34/35 weken wel een aparte instructie hierover. 

  En stel dit soort vragen ook gewoon bij de gynaecoloog. Daar zijn ze ook voor ( hoe druk ze ook lijken te zijn) 

  Hier in het ziekenhuis zijn er ook voorlichtingsbijeenkomsten over bevallen in het ziekenhuis en het geven van borstvoeding.