Marjoleintje

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Marjoleintje
  Bijdrager
  In reactie op: Laagliggende placenta #10238889 Quote

  Hey! Mijn ervaring was dat bij mij bij 14 weken de placenta voor en laag lag (3 cm voor de uitgang) en bij 20 weken was ‘ie al ruim voldoende omhoog getrokken. Het bloedverlies is zo verschillend bij eenieder met laagliggende placenta dus dat is moeilijk te voorspellen. Maar de kans is nog steeds heel erg groot dat jouw placenta nog voldoende omhoogtrekt! Pas bij 32 weken noemen ze het een probleem, zei mijn VK. Plus je wordt goed in de gaten gehouden. Wat ik me nog afvroeg: ligt je placenta helemaal of gedeeltelijk voor de uitgang?


  Marjoleintje
  Bijdrager
  In reactie op: Geen fijne 20-weken echo (wel goede uitslag) #10234271 Quote

  Hi allemaal, dank jullie wel voor alle antwoorden. Dat heeft me zeker al een heel stuk gerustgesteld. Dan zal het ook wel lukken om het uiteindelijk gewoon lekker los te laten en weer lekker te genieten (want dat vergeet ik nog weleens door al het gepieker 😉  ). Dank!!


  Marjoleintje
  Bijdrager
  In reactie op: Geen fijne 20-weken echo (wel goede uitslag) #10234001 Quote

  Hi Ixxomi, ben je ondertussen al wel bevallen? Op de een of andere manier kan ik de angst niet loslaten dat er iets met het kindje is. Zo toch maar even de vk bellen denk ik…


  Marjoleintje
  Bijdrager
  In reactie op: Geen fijne 20-weken echo (wel goede uitslag) #10233764 Quote

  Ook niet als ze écht hard moest duwen? Ik moest het een aantal keren echt goed verbijten. Het deed som echt heel pijn… Ik slaap er niet van, snap niet waarom ik niks op tijd heb gezegd. Ik zie wat jullie lezen, maar het voelde zo niet goed.

  Hi allemaal, even een update. Heb toch maar een extra prik aangevraagd. Verder natuurlijk nog meer voorzichtig aan het doen, zonder de katten te negeren (veel handen wassen). Vorige keer in eerste trimester nooit besmet gebleken, dus mocht het nu hetzelfde zijn dan heb ik er wel vertrouwen in… En mocht ik toch in de tussentijd besmet zijn geraakt, dan weten we dat in ieder geval ook en kunnen we het monitoren. Ik weet het liever dan dat ik het niet weet.

  Hi Marlein,

  Dank je voor je reactie. Ik baal gewoon beetje van het feit dat de kat toxo heeft en ik niet weet wanneer hij het heeft lopen uitscheiden. De kans is klein dat dit tijdens de zwangerschap was omdat wat je zegt dit wss is gebeurd toen hij kitten was, maar toch kan ik het moeilijk loslaten ook al is dat het enige wat ik kan doen. Ondanks dat de kattenbak elke dag geleegd wordt, blijf ik een hardnekkige nagelbijter dus ik weet nooit 110% of ik niks binnenkrijg… ondanks dat ik ontzettend vaak al mijn handen was. Overigens blijf ik de kat aaien, hoor. Alleen ik ben nogal een controlfreak (zeker tijdens de zwangerschap merk ik) en kan nietgoed tegen risico’s, hoe klein ook… wil alles uitsluiten.

  Hoi allemaal,

  Destijds heb ik ontzettend veel gehad aan al jullie mega lieve en positieve reacties op dit topic. Ik heb ‘m toch even naar boven halen gezien recente ontwikkelingen.

  Ik heb dus 2 katten, de jongste heb ik nu 3 jaar. Ik kreeg hem al ziek mee als kitten (op straat gevonden). Eigenlijk is hij in de eerste twee jaren veel ziek geweest: veel overgeven en ook epileptische aanvallen. Wat ik ben vergeten is dat na onderzoeken de dierenarts dacht aan toxoplasmose.

  Tijdens het eerste bloedonderzoek van mijn zwangerschap heb ik ook op toxoplasmose geprikt. Daar kwam uit dat ik nog nooit besmet ben geweest. Toen wist ik niet meer dat mijn kat het waarschijnlijk heeft.

  vandaag was ik weer bij die dierenarts en ondanks dat mijn kat het laatste half jaar/ jaar eigenlijk maar 1 toeval heeft gehad (en in die eerste jaren veel vaker), kun je zeggen dat het beter/goed gaat. Alleen nog steeds noemde hij toxoplasmose vanwege zijn hartruis enz. Grote kans dat hij het bij zich droeg, zei hij.

  Ik ben me hier nu dus over zorgen aan het maken. Ondanks dat ik zo vaak mogelijk mijn handen was na het aaien, kan ik niet uitsluiten dat ik het een keer ben vergeten en ben gaan nagelbijten. Ondanks dat hij die parasiet wss al jaren heeft, weet ik niet wanneer hij die heeft afgegeven in zijn poep (dat doen ze schijnbaar maar 3 weken en dan nooit meer). 

  Wat zouden jullie doen: ik ben nu 18 weken zwanger, niks doen? Nu een bloedtest via huisarts op toxo? Straks met de volgende bloedtesten rond de 27 weken op toxo opnieuw testen? Kan het namelijk toch niet goed loslaten…

   


  Marjoleintje
  Bijdrager
  In reactie op: 3G ovenreiniger gebruikt… stom! #10230181 Quote

  Tsja ik lees op het internet dat geconcentreerde schoonmaakmiddelen via je huid/inademen in je bloedbaan en dus ook bij je baby terechtkomen. Ik las het alleen pas na die paar minuten. Kan het maar moeilijk loslaten, zeker omdat het kindje nu nog zo moet groeien 🙁