Eefje-

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Boodschappen lijst #10237393 Quote

  Je kunt als eerste misschien eens googelen op ‘uitzetlijst baby’? Daar staat precies op wat je zoal ongeveer nodig hebt. Zoals hydrofielluiers, kruiken, luieremmer, thermometers, rompertjes etc. Op de site van de Prenatal staat er volgens mij ook eentje.

  En alvast daarnaast eens gaan orienteren op de babykamer en dingen als een maxi cosi en kinderwagen. Wil je de boel gloednieuw? Of wil je kijken op marktplaats of iets van iemand lenen? Of een tussenweg? Wij hebben een hemneskast van Ikea als commode en een los ledikantje daarbij gekocht met Ikea matrasje. De kindereagen is geleend etc.

  Succes!


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Steken in blaas #10237362 Quote

  Hier voel ik in een steek in mijn blaas als de baby druk aan het bewegen is (vooral met hoofd aan het draaien is in het bekken). Net of de blaas dan volschiet. Vaak moet ik dan ook even naar de wc.. 😉


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Bedje op kamers van ouders #10237360 Quote

  Wij starten deze keer met een geleend wiegje naast het bed. De oudsten hebben eerst een poosje in de kinderwagenbak naast het bed geslapen (op kratjes). Had daar destijds helemaal niet overna gedacht en alleen ledikant aangeschaft. Dit was tip van de kraamverzorgster. Ging prima, en was ook heel geborgen. Na een maand sliep de oudste ’s nachts in eigen ledikant op haar kamer. De tweede sliep na 3 maanden ’s nachts op eigen kamer.

  Omdat het zulke slaapkoppen zijn, sliepen ze overdag heel makkelijk op wisselende plekken. Soms in de box, als ze bijv. bij mij op de arm in slaap waren gevallen (dan legde ik ze daar neer) of in eigen ledikant. Soms ook wel eens op ons grote bed en deed ik een tukje mee en bleef ernaast liggen. Volgens mij ook wel in de kinderwagenbak, maar die vooral voor ’s nachts (is alweer 10 jaar geleden).

  Nu vond ik deze keer een wiegje toch wat prettiger naast het bed. Dit omdat de kinderwagenbak die we deze keer hebben daar wat minder geschikt voor is. 

  We kijken gewoon weer hoe het gaat!

   


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Lastige werkgever #10237324 Quote

  Jeetje, dat dít nog voorkomt! 😱 Wat is dat voor werkgever en in wat voor branche ben je werkzaam? Ziet er naar uit dat hij je er gewoon uit wil werken door zich zo op te stellen!

  Kun je de gegevens van de arbo arts niet op een andere manier achterhalen? Hebben jullie een interne arbo arts, dus werkzaam in het bedrijf/organisatie of wordt er gebruik gemaakt van een extern persoon? Dan wordt het wellicht wat lastiger. Is er een afdeling personeelszaken die je kunt benaderen? Dan zouden er toch ergens intern emailadressen/contactpersonen bekend moeten zijn?

  Wat een onmens jouw baas en hoe moet je je wel niet voelen nu je zwanger bent in zo’n situatie! 

  Kun je ook gerust zeggen he (rustig): ‘Vind je dit normaal in de omgang met mensen?’

  Heeft diegene zelf een partner/gezin?

  Zet hem op hoor! Ga d’r voor!

  (ik word hier gewoon helemaal opstandig van!)


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend September 2019 #10237322 Quote

  Thanks dames! Vandaag even mentholgel gehaald. Helpt wel een beetje. Gelukkig gaat de jeuk in vlagen. Niet continu. En belemmert niet mijn slaap. Hopelijk dus geen last van die cholestase als veroorzaker. Is trouwens iets waar ze pas een paar jaar mee bekend zijn las ik ergens. Dus nu zijn verloskundigen er meer op gericht wanneer je aangeeft dat je jeuk hebt.

  Vervelend voor degenen die misselijk zijn of weinig energie hebben! Hopelijk draagt het verlof en de rust bij aan het weer wat beter voelen. Ik heb zelf dat het ontbijt niet lekker valt. Kan ’s ochtends niet veel eten. Net of de organen zich weer even moeten ‘zetten’. Vanaf de lunch gaat het beter en lijkt mijn maag meer ruimte te hebben. 

   


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend September 2019 #10237126 Quote

  Juffielies: knap hoe je ermee omgaat en schakelt naar de bevallingsmogelijkheden bij stuitligging. Ik begrijp je voorkeur naar keizersnede en het is idd al spannend genoeg!

  Mariekesept: nog geen uitslag. Is pas woensdag bloed afgenomen. Van het ijzer is het misschien al bekend, maar er moest ook bloed opgestuurd worden naar een ander lab voor bepaling van de leverwaarden en galzouten. Mogelijk gaat dat pas vandaag mee met een zending en dan kan het zo nog aantal werkdagen duren. De jeuk gaat in vlagen. Ik hoop dat ik me vooral zelf zit te irriteren door bij elke kriebel te krabben of  dat ik reageer op wasmiddel. Heb nu ook vooral last van rond de bh-band. Als het toch die galstuwing is volgen er maatregelen. Ik ben aan de ene kant nuchter (want jeuk komt bij veel meer zwangeren voor), maar wel gefocused op hoe vaak ik de baby nu voel. Omdat het gevaarlijk kan zijn, kan ook verminderde bewegelijkheid van de baby een teken zijn. Dus toch wel wat mee bezig.

  Verder kan de bevalling elk moment gebeuren, maar idd, door het lang dragen van de oudsten is de verwachting eerder dat ik de uitgerekende datum minimaal ga halen. Het voelt ook nog helemaal niet onrustig nu. Geen voortekenen, niks. Maar ja, had ik eerder ook helemaal niet.

  Vervelend dat je zelf zo weinig energie hebt nu. Kan me helemaal voorstellen dat hij van jou mag komen!! Wat een geduld en overgave ‘aan hoe het is’ moeten we opbrengen he..

   


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Action teste #10237113 Quote

  Action super! Wat een geldverspilling in het verleden aan dure testen. Deze zijn goedkoop en goed!


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend September 2019 #10237111 Quote

  Juffielies: wat naar dat het niet gelukt is.. Je hebt er alles aan gedaan! Zelfs zulke pijnlijke draaipogingen. Blijf je nog doorgaan met Moxa en spinning baby oefeningen voor het geval dat? Of wordt de kans te klein geacht dat dat nog gaat helpen?

  Ik kan bijna niet geloven dat het nu zo dichtbij is allemaal voor de meesten! Ik ben vandaag zelf 38 weken, maar uit eigen ervaring weet ik dat het ook zo nog 4 weken kan duren.. haha 🙈 In dat geval vermaak ik me nog wel even met wat leesvoer en ga ik denk ik de serie Downton Abbey opnieuw kijken.. zó mooi! 

  Ik begin nu dan ook wel een beetje klaar te zijn met alle klussen in huis. Vandaag in ieder geval de keuken klaar, yes! En lekker de laatste schone kleertjes in de kast gelegd. Dan morgen de badkamer en hal nog even een grote beurt en alles in de woonkamer weer op z’n plek. Zondag even de tuin bijwerken met man en nog wat herfstbloemen inzaaien. En dan maandag heerlijk een dagje met de kids weg. Dan ben ik er eigenlijk wel klaar voor.. 💪💪