Eefje-

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren in september #10285679 Quote

  ps Majom: wij gebruiken ook een dikke slaapzak (die witte met de vosjes erop van de Hema) met daarover heen een dun dekentje (ingestopt). 


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren in september #10285678 Quote

  Goodmorning!

  Snap dat nog lang niet iedereen aan een 2e denkt hoor.. (deze baby’s zijn pas 4-5 maanden 🙈) of dat je ervaringen zo zijn dat je het hier bij laat. En soms moeten dingen ook een plekje krijgen. Maar voor degenen die er al wel een warm gevoel bij krijgen, ik kan zeggen (nog los vd zwangerschap en bevalling) dat het zo leuk is met twee wat korter achter elkaar! Ze hebben altijd veel aan elkaar gehad en nog steeds. De oudste was ook helemaal niet jaloers, want ze was pas 1,5 toen haar zusje kwam. Ik kreeg vaak de vraag of het een tweeling was. En de zwemlessen hebben we allemaal achter elkaar gehad, hoplakee. Ik heb altijd gezegd 2, en misschien wat langer ertussen en nog een derde. Want ik was bang dat ik niet genoeg van een derde zou kunnen genieten en dat die er dan echt wat bij zou hangen. Dat langer ertussen werd 9 jaar.. 😄 Achteraf denk ik.. waren we er toch maar wat eerder aan begonnen. Toch was ik er niet helemaal klaar voor de afgelopen jaren omdat ik me ook weer verder kon ontplooien en er wat vrijheid kwam. Mijn man wilde het het liefst en door familieomstandigheden heroverwoog ik de waarde en gezelligheid van een groter gezin en met mijn leeftijd zijn we er toen toch nog voor gegaan. En wat een liefde weer en zulke trotse lieve zussen.. 💞 Zo is ieders verhaal anders, zolang het voor jezelf goed voelt is het altijd goed! Wel gek dat ik deze maand open dagen afga voor de keuze voor een middelbare school voor de oudste 😉 en ondertussen de afdeling Zanglust in de box ligt. Ik denk dat ik haar ga opgeven voor ‘The Voice Baby’s’.. haha.. 😆

  Minni: 3-5 min handje stil houden..?? Even kijken wat ik hier in huis heb! 😄

  LadyJ: ik snap je gevoel richting de borstvoeding! Ik vind het nog steeds zoveel voldoening geven. De vorige keren toen ik stopte had ik echt het gevoel dat we toen pas fysiek ‘uit elkaar waren’. Ik zou het mezelf zoveel makkelijker kunnen maken door per dag anderhalf uur vrij te maken en voor kunstvoeding te gaan, maar ook ik ga nog even door.

  Marieke: gezellig het zwemmen!

  Hier begint mevrouw door te krijgen hoe ze zich dmv rollen door de kamer kan verplaatsen.. Ze lag midden op het (best grote) speelkleed en opeens ernaast toen ik weer keek.. haha. Wel rolt ze alleen over haar rechter schouder op haar buik, links nog niet.

  Fijne dag! 

   


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Voeding baby 4 maanden #10285604 Quote

  Hier ruim 4,5e maand. 5x 150 cc.

  08:00-11:30-14:30-17:30-20:30 – nacht doorslapen van 20:45u tot 08:00u.

   


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: 4 maanden slaapregressie/sprong? #10284892 Quote

  Hier ook een baby van 4 maanden, maar het enige dat ik merk van een sprong is dat ze de sprong maakt.. dus haar verder zie ontwikkelen en opeens nieuwe dingen zie doen. In de nacht kun je een bom laten afgaan.. 🙈.. Maar bijv. onrust, het steeds bij mama willen zijn, slechter slapen.. kan zeker wel met een sprong te maken hebben. In die koppies gebeurt ontzettend veel. 


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren in september #10284891 Quote

  LadyJ fijn dat de krampjes minder worden! En ook Anemoontje wat fijn dat het zo goed gaat nu.

  LadyJ, geef je nog borstvoeding? Bij mij kwam de menstruatie altijd pas 4 weken na de laatste kolfbeurt. Maar misschien toch goed wat bij me te hebben voor het geval dat. En inderdaad.. wát een timing zeg.. 😂

  Wij gaan de eerste helft van dit jaar best wel veel weg. Verste is Kroatië. Heb er zin in! 

  Whaha AnneNas.. het vooruitzicht van overal verf maakt dat ik me er nooit aan gewaagd heb. Moet trouwens nog wel even een gipsafdrukje maken! Iets minder geklooi.

  Mijn oudste dochter had trouwens gedroomd dat er nog een vierde kwam.. en dat we daarom een verbouwing gingen doen wegens slaapkamertekort.. omg.. Ook mijn man zei dat hij zo’n gevoel had! Nou allsjeblieft niet, voor mij is het klaar zo en hoop van ganser harte dat het niet per ongeluk gebeurd! 

  Is er toevallig iemand uit deze groep al zwanger of aan het denken aan? 😉 Bij mijn oudsten was ik na 9 maanden weer zwanger, toen voelde dat helemaal top en wilden we dat ook graag, maar nu heb ik dat gevoel niet. Mijn gezin voelt compleet zo. 😊

   


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren in september #10284441 Quote

  Hoi Prilgeluk, dat komt mede doordat de kokhalsreflex nog getriggerd wordt voor op de tong. Dat maakt het slikken idd nog moeilijk en dus de neiging de tong naar buiten te doen bij het aanbieden van eten op deze leeftijd (eigenlijk geeft de natuur hiermee aan dat zolang die reflex er nog is ze nog niet helemaal klaar zijn voor vast voedsel). Een reflex is een reactie die je niet weg kunt trainen, maar neurologisch uitdoofd of verschuift.

  Vraagt hij echt om meer eten (terwijl de maag aangeeft dat er echt niets meer bij past) of heeft hij vooral zuigbehoefte (troost/comfort) door de sprong?


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren in september #10283671 Quote

  Zie dat ik wat berichten gemist heb; Maaike wat heftig van de heupdysplasie! Veel sterkte en hopelijk komt het helemaal goed!


  Eefje-
  Bijdrager
  In reactie op: Baby’s geboren in september #10283669 Quote

  Ha memNoah (ben je Fries..? 😊), hier ons ritme:

  08:00-08:30u – wakker maken & 150 ml (op) (soms ook eerder, maar dan wakker maken ivm kdv) / in vakantie uit zichzelf later wakker

  09:45-11:30/11:45u – slapen in slaapzak in bedje.

  12:00 – 150 ml (op)

  Slaapt ergens tussendoor. Kan in de auto/winkelwagen zijn, want ik moet ook naar school om de oudsten op te halen maar bij geen verplichtingen (bijv in het weekend)  pakt ze vaak thuis ook anderhalf uur en slaapt ze in slaapzak in bedje.

  15:00/15:30u 150 ml (op)

  Slapen tussendoor, afhankelijk van waar ik ben (naar sport kids etc).

  18:30/19:00u 150 ml (op)

  Nog kort slaapje tussendoor, vaak in de box of lekker bij ons op de bank. En daarna vaak nog lekker wakker speel- en zingmoment tot laatste voeding.

  21:30/22:00u  Laatste voeding 150-170 cc (op) en naar bed.. Zzzzzz. Meestal valt ze bij ons in de slaapzak in slaap (we geven haar ook in slaapzak de laatste voeding) en leggen we haar slapend weg.

  Vier voedingen op een dag gekolfde bv en 1x kunstvoeding (vandaar die 170 cc).

  Miischien heb je hier iets aan. Onze dame is nu ruim 4 maanden oud.

  Succes iedereen met sprongen, hapjes en weer werken!

  En Prilgeluk, wat fijn dat jullie zo’n fijn weekend hadden samen en jullie zoon ook wat langer lijkt te gaan slapen!