Kindersuprise

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: Rapley #10287159 Quote

  Komkommer is ook best lastig en hard als ze nog geen tanden hebben. Dan kun je beter de groenten nog koken. Favoriet zijn hier:

  Avocado

  Augurk

  Wortels

  Broccoli

  Boontjes

  Bloemkool

  Bietjes

  En ei, stukjes vis, af en toe vlees. 

  In principe moeten ze 10x iets proeven voor ze de smaak echt leren waarderen. 

   

   


  Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: Korte meisjesnaam gezocht #10287153 Quote

  Leah

  Stella

  Sem

  Jula

  Tine

  Inez

  Amber

   


  Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: Moeilijke kleuter #10285936 Quote

  Het is altijd makkelijk tips te geven als je zelf niet in de situatie staat, maar omdat je er om vraagt hierbij wat mijn eerste gedachtes zijn. Doe ermee wat je wil :=

  Je zegt dat ze alles bij elkaar schreeuwt wanneer ze haar zin niet krijgt. Ze wil niet eten dus geef je haar toch brood. Ze wil niet onder de douche en dus rijdt je twee keer in de week naar je ouders om haar in bad te doen. Het schreeuwen en eisen van iets anders werkt dus, en waarom zou ze er dan mee ophouden? Kinderen van deze leeftijd (en kibderen in het algemeen) hebben behoefte aan duidelijke regels en grenzen. Die regels en grenzen zoeken ze op, om te kunnen leren wat kan en niet. Dat is heel natuurlijk gedrag, maar aan de opvoeder dus de taak die regels en grenzen duidelijk en consequent te stellen. Dus duidelijk zijn en je aan je eigen regels houden. We eten dit vanavond, dus jij ook. Laat haar helpen met het koken, tussendoor beetje proeven, lachen, maak er iets gezelligs van. Ook van het eten, kaarsje op tafel, liedje zingen, gezellig praten. Maar we eten wat we eten. Eet je niet, dan jammer.

  Dit kan ook met het douchen. We hebben nu eenmaal alleen een douche, dus daar het mee doen. Laat haar zelf de douche vasthouden voor controle, eventueel samen douchen. Leuke speeltjes, badverf voor op de muur. Vertel duidelijk wat je van haar verlangt. Positief gedrag belonen met aandacht en liefde, negatief gedrag negeren. 

  Ik ben zelf niet voor beloningssysteem, omdat ik van mening ben dat je als ouder de regels bepaald en kinderen vanuit die intentie ook moeten doen wat je zegt en niet zich maar gedragen omdat daar een beloning aan vast zit. In principe hebben kinderen van nature ook de wil om te doen wat jij van ze vraagt en willen ze helemaal niet de strijd aangaan. Duidelijkheid, consequent en liefdevolle begrenzing.

  Succes 🙂 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: mee kijken ? #10285777 Quote

  Zoals hierboven ook genoemd is de beste manier om een clear blue test te doen die een smiley geeft als het positief is.

  Ik testte met de goedkope ovulatietesten en wanneer ik dacht ene piek te zien testte ik met de dure clear blue. 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: Het leven met een dreumes #10279920 Quote

  Herkenbaar, en het kan zeker lastig zijn! Met name als je haast hebt, moe bent etc. 

  Maar ik vind dit ook een van de leukste fases. Dit is de kans om ze normen en waarden bij te brengen. Fijn dat ze deze periode doormaken om te kijken waar de grens is, wat mag wel en niet, wat als ik nee zeg of op de grond ga schreeuwen. Onze zoon is nu bijna 2 en je ziet al heel goed wat hem wat dat betreft is bijgebracht. We hebben nu al veel profijt van het consequent en rustig handelen en onze grenzen bepalen. 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: Tandjes poetsen… of eigenlijk tong poetsen #10276170 Quote

  Hier ook elke dag een drama. Laat hem ook eerst zelf poetsen, maar tegen de tijd dat ik ga poetsen gaat hij krijsen brullen schoppen.

  Hier dezelfde aanpak als bij niempje. Ik poets ook altijd zelf mijn tanden waar hij bij is zodat hij ook ziet dat mamma het ook doet. 

  Wat ik ook wel eens lees is een 2 minutenfilmpje laten kijken, maar ja dan moet je altijd een schermpje gaan inzetten voor het tandenpoetsen

  Ze zullen toch moeten leren dat het moet. 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  In reactie op: Nu al 2e kindje? #10272733 Quote

  Bij onze kindjes zit er 15 maanden tussen. Niet gepland overigens. Ik vond het in het begin erg pittig en nu de oudste bijna 2 is en de jongste 8 maanden vind ik het soms nog steeds een uitdaging. De jongste slaapt tussen 10 en 12 en tussen 15 en 16.30 en de oudste juist tussen de middag. Heel onhandig. De oudste is ook nog erg aan- en afhankelijk en dat is wel moeilijk met een baby erbij. Maar het is ook genieten. Er zitten voor- en (een hoop) nadelen aan twee kindjes zo kort op elkaar. Ik vind ze geweldig, maar had er achteraf toch iets meer leeftijdsverschil tussen gehad. Voor iedereen anders, gewoon gaan voor wat goed voelt. 

  Heel on pedagogisch, maar bij ons werkt juf roos op YouTube geweldig. Hij gaat al liggen als ik zeg dat we gaan verschonen en hij juf roos mag kijken haha.