SuzanneP

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10094087 Quote

  Ik zal even reageren op FB meiden. Ik merk dat ik de helft niet gelezen heb. Is er al een groep gemaakt? Zoja zou ik dan toegevoegd kunnen worden? Suzanne Ploeg-Eijsing. 🙂 


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10094083 Quote

  Oeps ik zie nu pagina 2 pas.. 


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10094082 Quote

  Hoi Dames,

  @ L. Wat enorm klote dat het zo loopt. Denk je alle elende achter de rug te hebben loop je hier tegen aan. Voor de fertiliteitskliniek loop je ook in het UMC Utrecht? Wat bedoel ze met het experiment? Ik hoop voor je dat het inmiddels wat beter met je gaat!

  @ J. Ik begrijp dat het fijn is om bij een bekend ziekehuis te blijven. Enzo te lezen zal het vast niet aan een ziekenhuis liggen. Wat ik wel denk is dat ook bij de artsen veel vragen zijn. Heb je inmiddels al wat gehoord?

  Ik heb 06-07 mijn eerste IUI gehad. Het was heel spannend want het duurde wel een half uur voor ze in de baarmoeder zaten. Bij mij doen ze het met het apparatuur wat ze gebruiken bij IVF. Ze geven aan dat dat beter werkt omdat het slangetje van IUI flexibel is. Uiteindelijk dus gelukt!! Ik was zo nerveus en ik had al bijna de moed opgegeven. Nu zit ik in de wacht weken, en ik pieker me suf! De dagen kruipen voorbij. Er zijn nog geen tekenen.

  Op dit moment is er een babyboom aan de gang in de vrienden groep. Op dit moment zijn er 4 van 7 vrouwen zwanger, zou leuk zijn als ik me bij hun kan voegen!

  Ik houd jullie op de hoogte! En wens iedereen veel succes en duim voor jullie!

  Liefs Suzanne

   


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10087755 Quote

  Hoi Dames,

  @ J, Wat erg om te horen. Laten ze je eerst een jaar aanmodderen en nu dit. Ik begrijp dat niet goed. Bij mij zeggen ze ook je moet het ook zelf proberen maar de kans is nihil. Bij mij was de bmhk ontdekt omdat wij naar de dokter gingen omdat het zwanger worden niet lukte. Vandaar dat ik gelijk naar de fertiliteitskliniek kon toen we groen licht kregen. 

  Bij mij was het ook een probleem om in de baarmoeder te komen. Inmiddels is dit gelukt. Alleen was dit wanneer ik ongesteld was, zo konden ze zien waar het bloed vandaan komt. Nu mogen we beginnen met IUI. Heel fijn natuurlijk alleen zijn ze er ook bang voor om dan de baarmoedermond niet te kunnen vinden. Dus ben benieuwd.

  Echt heel erg dat de vierde poging is afgebroken. Hoe kan het dat het na twee operaties weer dichtslipt? 

  Kwa opmerkingen uit de omgeving is om gek van te worden. En elke keer moet ik mezelf maar bedenken dat ze het goed bedoelen.. maar toch. Zeg dan niks! Tevens is het ook super persoonlijk. Ik heb al aanbiedingen gehad voor draagmoederschap zo even bij een wijntje. Of de opmerking er is meer dan kinderen, vaak van mensen met kinderen. 

  In mijn omgeving maken ze zich druk omdat je dan kanker hebt gehad. Echter dat is opgelost nu de volgende stap!

  Het is altijd een optie om een second opinion aan te vragen. Ik heb inmiddels verschillende ziekenhuisen gehad, Erasmus en operatie in Radbout. Nu overgestapt naar het UMC Utrecht. Ik vind het UMC Utrecht heel prettig. Ze doen echt hun best. Waar ben je geopereerd? Misschien dat ze je daar een keer willen helpen. 

  Willen ze gelijk doorgaan met poging 5? 

  @ Bianca,

  Wat rot dat je relatie voorbij is. Ik wil niet brutaal zijn maar heeft het zwanger proberen te worden invloed gehad? Het heeft natuurlijk een behoorlijk efect op je relatie.

  Ik denk niet dat ze overal 2 jaar wachttijd hebben voor een sperma donor. En volgens mij is de behandeling in belgie grotendeels vergoed.

  Het kan nooit mis zijn om alvast onderzoek te laten doen. Dan weet je waar je aan toe bent!

  Bij mij houden ze nog wel de 3 maandelijkse controles. Middels inwendig onderzoek.

  De verstopte eileider hoeft geen probleem te zijn geven ze aan dus dat is goed nieuws. Zoals ik bij J. aangaf mogen we beginnen met IUI en niet met IVF, daar zijn we heel blij mee. Maar ook angstig omdat de baarmoedermond zo klein is en bijna onvindbaar.

  Het klopt dat ik ook op kanker.nl zat. Echter de operatie was niet goed gegaan. Ze hadden een slagader geraakt en toen werd het alsnog een openbuik operatie. Daarna was de zorg in het Radboud dramatisch. Ik moest nog een bloedtransfusie krijgen en dat waren ze ”vergeten”. Ik heb de eerste nacht het gevoel gehad of er iemand op mijn borst zat en voelde me beroerd. Zij deden het af als een paniek aanval. Uiteindelijk bleken mijn bloedwaardes veelste laag te zijn. En dan kan ik nog wel even doorgaan. Al met al was het me zo zwaar gevallen dat ik maanden lam was geslagen. En daarna durfde ik niet meer zo goed te reageren.

  Maar dames ondanks de omstandig heden heel fijn om lotgenoten te vinden!

  Liefs Suzanne

   

   

   


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10082535 Quote

  Hoihoi,

  15 mei was niet gegaan zoals gewenst helaas. Gelukkig wilden ze niet gelijk de handdoek in de ring gooien. Ze wouden vorige week de de 25ste tijdens mijn menstruatie weer een poging wagen. Dit omdat ze dan konden zien waar mijn menstruatie bloed vandaan zou komen. Niet heel smakelijk allemaal maar dat deden ze ook al bij mijn uitstrijkjes. Maar het is ze gelukt!!

  Morgen hebben wij ons behandelplan gesprek!! Ondanks alles super blij mee!

  Omdat wij van het Erasmus naar het UMCU zijn overgestapt voor de fertiliteit zijn we ook overgestapt van gyneacoloog-oncoloog. Hier gaan ze niet meer om de 3 maanden een uitstrijkje doen. Zolang het er goed uit ziet en ik geen klachten hebt moet het goed zijn. Ik persoonlijk vind dit heel prettig. Elke keer weer in spanning zitten na een uitstrijkje vond ik vervelend. Ik voel me goed en heb er vertrouwen in dat ik geen bmhk heb.

  ik ben benieuwd of er bij jullie inmiddels veel veranderd is!

  Liefs Suzanne


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10077002 Quote

  Geen afspraak natuurlijk! ( onderste regel )


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10077001 Quote

  Hoi Bianca,

  Hier ook een late reactie. We zijn eerst lekker een paar weekjes op vakantie geweest!

  Ik begrijp je heel goed om het eerst zelf te proberen. Ik heb daar ook wel over nagedacht. Toch hebben wij besloten om gelijk door te pakken. Dit omdat we al een tijd bezig waren voor de bmhk werd ontdekt. Dit werd tenslotte ontdekt omdat het zwanger worden niet lukte. Of het ook de rede was staat niet vast. 

  Bij de Fertiliteits kliniek willen ze altijd een goed overzicht van je cyclus. Ik zou dan ook alles vast leggen zodat je dat gelijk kan laten zien.

  Helaas was de afspraak bij de fertiliteitskliniek nogal tegen gevallen. Ik bleek ook een verstopte eileider te hebben. En ze kunnen de baarmmoedermond niet meer vinden. Dit omdat ze tijdens de operatie zoveel weefsel hebben weggehaald dat de baarmoedermond niet meer mooi in het midden/zicht is geplaatst. En ook niet meer mooi open is. Dit maakt de kans op een natuurlijke zwangerschap nihil.

  Nu gaan ze 15 mei een ”test run” doen voor ivf. Puur om te kijken of ze mijn baarmoeder in kunnen. Wanneer dit niet kan is ivf/icsi geen optie. Dat zou verschrikkelijk zijn want dat is nu mijn enige optie.

  Nu proberen we goede moed te houden. 30 mei krijgen we het behandelplan te horen. Wellicht dat wanneer dat mogelijk is dat er eerst een reconstructie van de baarmoedermond moet plaatsvinden. Maar dat is een eigen bedenksel van mij. Maar ben nogal haastig opzoek naar eventuele oplossingen. Eerst proberen rustig af te wachten en niet van het ergste uit gaan!

  Ik hoop in ieder geval voor jou dat jij in september een afspraak moet maken!!

  Liefs Suzanne


  SuzanneP
  Bijdrager
  In reactie op: Zwanger na radicale trachelectomie (bmhk) #10064227 Quote

  Hoi dames!

  Buiten de omstandigheden heel fijn om een blog te vinden met dames die ongeveer hetzelfde doormaken, ik was al even opzoek!

  Ik zal me even voorstellen. Ik ben Suzanne 29 jaar. In juli 2017 werd bij mij bmhk 1b1 geconstateerd. Ik had pap 5 en kwam nog maar net in aanmerking voor de radicale trachelectomie in het Radboud. Gelukkig maar want door onze uitblijvende kinderwens werd de bmhk ontdekt. De operatie verliep niet vlekkeloos. Ze hadden met het verwijderen van de lymfklieren een slagader geraakt waardoor het een openbuik operatie werd. Nu is het tweede uitstrijkje goed! 28 maart hebben we onze eerste afspraak bij de fertiliteitskliniek in het UMC.

  Ik hoop uiteraard dat het middels de normale weg kan. Door bovenstaande te lezen heb ik er een hoop moed bij! 

  10054215 ben je inmiddels bevallen?! Ik hoop dat alles goed is gegaan.

  Bibi ik denk dat het geen eens een vraag hoeft te zijn of je doorverwezen kan worden naar een fertiliteiskliniek, gezien je voorgeschiedenis heb je helaas reden genoeg. Ik ben benieuwd. Wat bedoel je trouwens met ronde 3?

  Celine wat fijn om te horen dat je zo snel zwanger was. Sorry voor de miskraam, ik hoop voor je dat alles voorspoedig zal gaan!!

  Ik hoop dat we elkaar wat feedback kunnen geven aangezien er zo weinig over te vinden is!

  Liefs Suzanne