JomieJW

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Wat te doen bij overlijden ouders #10237560 Quote

  Wij hebben de broer van mijn man gevraagd en zijn vriendin. Hebben het niet in een testament laten vastleggen, maar inderdaad wel op internet in het gezagsregister laten opnemen. Mocht er dan iets met ons gebeuren en een rechter komt aan te pas, dan kijken zij in dat register of er iets vastgelegd staat voordat besloten wordt wie voor onze kinderen gaat zorgen. Mochten wij dat vastgelegd hebben, dan wordt die keuze doorgaans aangehouden (tenzij er extreme redenen zijn waarom dat niet verstandig is).


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Uitgerekend augustus #10236902 Quote

  Hin, ik was in eerste instantie ook niet zo’n fan van strippen hoor! Maar mijn lijf kon gewoon niet meer met al die bekkenpijn. Nu ben ik achteraf blij dat ik wel gekozen heb voor strippen, want dat was echt gewoon het laatste zetje dat Lily nodig had! Ze zat al zo laag en was er gewoon helemaal klaar voor, maar op een of andere manier pikte mijn lijf dat misschien niet helemaal op? Waardoor het dus niet doorzette, ondanks dat ik al langere tijd allerlei signalen had van een naderende bevalling. Als je het nog kunt volhouden, snap ik dat je het wilt afwachten, maar als je het niet volhoudt is er echt geen schaamte om te kijken of je het een handje kunt helpen! Als de baby er niet klaar voor is, reageert ie toch niet op het strippen en zal er niks doorzetten. “Leuk” weetje: mijn schoonmoeder is tot 3x toe gestript toen ze zwanger was van mijn man, maar hij wilde gewoon echt niet. Hij is uiteindelijk 18 dagen ná de uitgerekende datum geboren en niet als gevolg van nog een strippoging 😉


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Overgewicht bijna uitgerekend vraagje #10236479 Quote

  Bij mij hebben ze standaard bij iedere controle gewogen, maar is eigenlijk nooit iets van gezegd verder. Nu heb ik geen overgewicht, maar 16 kg lijkt me in principe echt nog niet te veel! Ik ben vrouwen die ruim over de 25 kg aangekomen zijn tijdens de zwangerschap. Ik denk dat bij overgewicht ze vooral bedacht zijn op risico’s wat betreft zwangerschapsdiabetes en bijvoorbeeld een hogere bloeddruk omdat je daar dan meer kans op hebt. Zolang dat onder controle is, of zelfs geen sprake van is, zijn er (voor zover ik weet) geen redenen waarom gewicht invloed zou hebben op een thuisbevalling!


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: hoelang na het strippen bevallen? #10236405 Quote

  Ik ben afgelopen zaterdag gestript met 39+0 weken. Ik heb een paar druppels bloed verloren in de uren daarna, maar dat was echt minimaal. Ik had op het moment van strippen 1 cm ontsluiting, en het heeft in de uren daarna wat gerommeld. Dat wil zeggen dat de druk in mn bekken toenam en ik voelde dat ons meisje nog meer aan het zakken was (kon eigenlijk al bijna niet meer). Ik ben rond 12.30u gestript en om 19.30u begonnen de weeën. Ik had meteen om de 4-5 minuten weeën, na 1,5 uur en een douche kwamen ze om de 2-3 minuten en na 2 uur weeën zat ik op 4 à 5 cm ontsluiting. Ze hebben om 22.42u mijn vliezen gebroken met 5 cm ontsluiting, om 23.02u kreeg ik persweeën (10cm ondertussen) en om 23.04u is onze dochter geboren 🙂 In totaal heeft de bevalling dus 3,5 uur geduurd, met het laatste gedeelte 20 minuten hihi.


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Geboorteplan #10236322 Quote

  Ik had bij mijn eerste bevalling opgeschreven dat ik graag op een baarkruk wilde proberen te bevallen, omdat ik daar goede verhalen over gehoord had. En verder vond ik het heel erg belangrijk om op te schrijven hoe ik de communicatie wilde: directe communicatie, zonder het gevoel dat ik bekritiseerd werd, maar ook vooral niet te soft omdat ik daar kriebelig van word. Gewoon zeggen waar het op staat. Mocht er na de bevalling iets met de baby zijn en ze moesten de baby meteen nakijken, dan graag ook eerst zeggen voordat ze mijn kind zouden afpakken en ik niet weet wat er gaande is. Ik ben geen miepert, ik wil niet in de watten gelegd worden, maar ik wil wel gewoon weten wat er aan de hand is zodat ik daar mee kan ‘dealen’. Voor de rest wilde ik de eerste bevalling de placenta niet zien en als het kon graag thuis bevallen. Dat waren de hoogtepunten, want alle andere details vond ik zelf niet zo belangrijk.

  Nu ging mijn eerste bevalling zo ontzettend snel dat heel het idee van de baarkruk uit het raam verdwenen is (daar was gewoonweg geen tijd meer voor), dus de verloskundige heeft nog even snel tussen neus en lippen door moeten vragen of er bijzonderheden waren in mijn geboorteplan – ze had namelijk geen tijd meer om ‘m te lezen. O ja, en of ik het oké vond om thuis te bevallen, want het ziekenhuis gingen we niet meer halen (hallelujah). Dus toen ik mijn geboorteplan moest maken voor mijn tweede bevalling heb ik vooral de communicatie weer naar voren gehaald, dat ik thuis wilde bevallen en dat ik borstvoeding wilde gaan geven weer. Oh en dat er een grote kans was dat mijn (schoon)moeder in huis was, om op onze eerste zoon te letten. Kort maar krachtig 😉


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Wel of niet laten inleiden #10236241 Quote

  Je moet inderdaad zelf de keuze maken. Ik ben afgelopen zaterdag bevallen van een dochter, nadat ze mij in de vroege middag gestript hadden. Ik was toen ondertussen 39 weken. Ik had al die hele week enorm last van mn bekken, wat dus ook resulteerde in heftige rugklachten. Dit kwam omdat onze dame al zo ver ingedaald lag, dat ze mijn bekken helemaal beurs had gemaakt door het vele bewegen. Omdat ik al zo lang met pijn liep, heeft de verloskundige voorgesteld om te strippen en te kijken of dat de bevalling wat op gang kon brengen. In eerste instantie veel getwijfeld, ook de vraag of ik het niet beter aan de natuur kon overlaten, maar ik wist ook dat ik niet nog een hele week met die pijn rond kon lopen. Blijkbaar was het strippen toch het laatste zetje wat onze dame nodig had, want om 19.30u zetten dan toch de weeën door en om 23.04u is ze geboren: ze was er klaar voor (en ik ook!)! Doe vooral wat goed voelt 😉


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Met hoeveel weken in jou 3e kindje geboren? #10235724 Quote

  Ik heb geen ervaring met een derde kindje, maar ik ben afgelopen zaterdag bevallen van ons tweede kindje nadat ik gestript was met 39 weken. Hier “altijd” hele snelle bevallingen. Mijn eerste bevalling 2 uur vanaf eerste wee met een uur van te voren spontaan gebroken vliezen. Afgelopen zaterdag dus met 39+0 in de middag gestript, de hele middag wat gerommel gehad en om 19.30u begonnen de weeën. Meteen regelmatig om de 4-5 minuten en 1,5uur later na een douche al naar om de 2-3 minuten. Om 22.42u hebben ze mijn vliezen gebroken, ik ben in 20 minuten van 5 naar 10 cm gegaan om vervolgens maar 2 minuten te persen en onze dochter te kunnen verwelkomen! In totaal heeft deze bevalling dus vanaf de eerste wee tot aan de geboorte 3,5 uur geduurd. Nu was bij mij wel al de verwachting dat het heel snel zou gaan, omdat de eerste ook al zo snel ging. Ik weet niet hoe je eerste twee bevallingen zijn gegaan, maar als die ook sneller waren dan kun je dat nu ook weer verwachten. Succes in ieder geval!


  JomieJW
  Bijdrager
  In reactie op: Toch zwanger? #10235723 Quote

  Ik ben zelf ook bekend met een zeer onregelmatige cyclus (tussen 32 en 56 dagen) en heb mezelf nooit laten doorverwijzen. Vooral omdat ik zelf geen behoefte heb aan een stempel, want ik heb gewoon zo iets van “dit is hoe mijn lijf werkt”, maar ook omdat ik het geluk heb wel redelijk snel zwanger te kunnen raken. Iedereen is daar anders in, dus j moet je bedenken wat voor jou fijner is! Wat betreft symptomen, ik wist dus ook nooit wanneer ik mijn menstruatie kon verwachten. Maar de twee keer dat ik me al ruim een week hartstikke ongesteld voelde met krampen en alles erop en eraan behalve bloedverlies, waren de twee keer dat ik zwanger bleek. Bij het testen had ik elke keer vrij snel een tweede streep, maar dat kwam omdat ik vrij snel veel hormoon aanmaak. Ik gebruikte overigens elke keer de kruidvat 2v5! Ondertussen een zoon van 22 maanden rondlopen en 3 dagen geleden bevallen van onze dochter 😉 Ik hoop dat snel mag blijken dat het raak is voor je, of dat het snel raak is!