Gebruiker10104911

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Rare combinaties door zwangerschap #10214706 Quote

  Geen rare combo’s, maar wel enorm veel zin in snoepjes. Normaal ben ik helemaal geen zoetekauw 

  In reactie op: Slaap en voeding #10214459 Quote

  Dat is idd wat veel misschien. Krijgt ze in de fles van 19 uur ook 150? Zo niet, misschien dat je dat dan kunt doen? 

  In reactie op: Slaap en voeding #10214447 Quote

  Kun je de fles van 23 uur niet een beetje ophogen en kijken of ze dat drinkt? Wie weet slaapt ze er een uurtje langer door. Als je dan de eerste voeding om half 7 geeft, lukt het vast wel om steeds 5 tot 10 minuutjes te rekken en toch op je schema uit te komen. 

  Ik snap dat je niet tegen haar natuurlijke ritme in wil gaan, want dat is voor jullie beide ook (even) heel vermoeiend. Ik lees dat je haar al wel wat vaste voeding geeft. Zou ze meer op kunnen dan ze nu krijgt? Misschien wat meer groente / fruit, een broodkorstje tussen de middag, pap ’s ochtends of een maisvinger tussendoor ofzo?

  Misschien dat ze dan wat meer verzadigd is en net een uurtje langer slaapt ’s nachts of het ’s avonds net wat langer volhoudt. Ik lees overigens op internet dat kindjes van haar leeftijd ongeveer 11 uur ’s nachts slapen. Dat redt ze wel ongeveer. En misschien voor jou wat melatonine nemen en toch eerder naar bed gaan. Dan kun je wat meer meegaan in haar ritme. Het is niet ideaal, maar als je zo wel kunt slapen… 

  In reactie op: hoe begon jullie bevalling? #10213789 Quote

  Ik lees hier al een paar keer dat als het begint, je het weet. Nou ik niet :’)

  Ik had al 2 nachten voorweeën (dacht ik). Ze waren niet regelmatig en zetten niet door. Ik kom er niet van slapen, moest ze een beetje wegpuffen, maar ’t was te doen. Ik heb de verloskundige nog gebeld en die zei, bel maar terug als ze om de 4 minuten komen. Maar dat gebeurde niet. Maandagochtend zat ik bij de verloskundige om te strippen. Inmiddels was ik 41+2. Ze zat me nog een beetje meewarig aan te kijken toen ik zei dat die voorweeën nu echt niet grappig meer waren en zei nog dat ik me dan toch echt goed voor moest gaan bereiden op ’t echte werk, want dat zou dan niet meevallen voor me. Toen wilde ze gaan strippen, begon te lachen en zei: je baby wordt vandaag geboren. Je hebt al 5 centimeter ontsluiting. Dat was 11 uur ’s ochtends en om 16.00 uur ’s middags is onze zoon geboren.

  Ik kijk er heel goed op terug en zou het zo weer over doen! 

  In reactie op: Kraamtijd zoveel zorgen #10213787 Quote

  Ik heb vandaag indicatie gekregen voor verlengde kraamzorg. En we zijn gestart met sab simplex. Lang leven een straat van de grens afwonen..We hopen dat dit gaat werken. Vannacht heeft hij uren liggen pijn lijden en het breekt mijn hart om dat te zien. Ook gaan we na de kraamzorg een coaching traject in. Maar het voelt wel een beetje alsof ik gewoon zwak ben tegen over andere die dit wel gewoon meteen kunnen. Je wilt alles zo graag goed doen en genieten

  Voel je alsjeblieft niet zwak! Je hoort altijd alleen maar de leuke mooie kanten van een baby krijgen, maar de eerste weken zijn gewoon enorm zwaar. Hoevaak ik wel niet heb staan janken en dacht dat ik het niet kon, mijn zoon mij niet wilde als moeder etc. Ik had het me allemaal zo mooi voorgesteld, maar oh wat viel het tegen. En weetje, toen ik er zelf open over was tegen anderen, hoorde ik ook hun verhalen. En dan blijkt opeens dat je niet de enige bent die het zwaar vindt.

  Dat doet uiteraard niks af aan de liefde die ik voor mijn kind voel en nu bijna 8 maanden later hebben we onze draai wel gevonden. Het wordt makkelijker, je kent elkaar beter en je kindje is inmiddels ook wel gewend aan de grote boze wereld. Maar nog steeds hebben we soms een k*’t dag. 

  In reactie op: 37 weken zwanger en huilbuien!! #10213398 Quote

  Dat had ik ook! De eerste paar weken en de laatste weken waren m’n tranen niet te stoppen. Ik denk dat het door hormonen, vermoeidheid en frustratie kwam. Ook na de bevalling heb ik er nog wel een tijd last van gehad. Na 3 maanden werd ’t wel minder en nu, 7 maanden later, heb ik nog heel af en toe een keer een huilbui. 

  In reactie op: Man is meer kraamvrouw dan ik #10212994 Quote

  Wat onwijs vervelend voor jou en ook voor je man! Een kleintje krijgen is een hele verandering en ik weet nog dat het mijn man ook wel eens teveel werd als onze zoon zoveel huilde. Ik kan me herinneren dat ik in de eerste week een keer heb gesnauwd, wie is hier nou bevallen, jij of ik? 

  Maar goed, zijn er manieren waarop je kindje stil wordt? Bijvoorbeeld wandelen? Dan zou je je man er eens uit kunnen sturen voor een flinke wandeling. Heb jij even rust en heeft hij even fijne tijd samen met zijn kindje. Verder las ik laatst in een topic de tip om oordopjes in te doen. Dan komt het gehuil niet zo hard binnen.