Marieke C

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Bange dreumes #10247897 Quote

  Hier ook een bange zoon. Ik heb hem juist altijd het gevoel gegeven dat hij bang mag zijn. En in kleine stapjes hem eraan laten wennen. 

  Mijn man zei wel eens “nee, dat is niet eng” maar in zijn beleving was het nu eenmaal wel eng. Dus door dat zo te zeggen had ik het idee dat hij zijn gevoel niet serieus nam. We zei ik dat IK het niet eng vindt maar dat het niet erg is als hij dat wel vindt. 

  De ballon (ik ken het helemaal, hier was dat ook eng) heb ik bijvoorbeeld eerst laten zien dat ik hem vast had en ik hem niet eng vond. En ik heb er een beetje mee gespeeld. Vervolgens heb ik hem ergens in een hoekje gelegd. Na even gespeeld te hebben heb ik hem dichterbij gelegd. Op een gegeven moment mocht ik er mee spelen terwijl hij op schoot zat. Hierna zat hij er met een vinger aan. En zo steeds verder. Bovenstaande duurde in totaal 3 dagen maar ondertussen speelt hij er zelf mee en vindt hij ballonnen geweldig! 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Dochter luistert niet en rent straat op #10247895 Quote

  Uitleggen waarom het gevaarlijk is (snapt ze nu misschien nog niet helemaal al begint mijn zoontje het begrip toch al iets te begrijpen) goed samen kijken of er auto’s aankomen en vooral heel goed opletten en sowieso nooit erop vertrouwen dat ze echt stoppen. Mijn zoontje stopt bijna altijd (bijna 2  en na veel oefenen) en net die ene keer dat er een auto aankwam rent die de weg op. Ging gelukkig goed. 

  En inderdaad belonen wanneer ze stopt. 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Trap lopen #10243929 Quote

  Haar duidelijk uitleggen dat mama zwanger is en haar niet kan optillen. Dat je snapt dat het fijner is om opgetilt te worden maar dat het niet gaat en dat ze boven een dikke knuffel van je krijgt! 

  Sterkte ermee en gefeliciteerd! 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Oorbellen wel of niet #10243928 Quote

  Je hebt ook hele leuke nep klik oorbellen voor kinderen. Google maar eens. Misschien een idee tot ze iets ouder is. Het lijkt mij op deze leeftijd ook lastig dat ze eraan gaan zitten. Mijn zoontje is bijna 2 en had laatste een sticker op zijn wang. Bleef hij aanzitten. Een sticker eraf trekken is niet zo erg maar aan oorbellen trekken. 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Even zorgen afschrijven! #10242961 Quote

  Ik wilde je alleen even sterkte wensen met de nu dan echt allerlaatste loodjes. Vanaf nu mag je baby gewoon geboren worden. Het vervelen en aftellen herken ik goed. We zijn verhuisd toen ik 38 weken zwanger was en ik had het geluk dat het laatste trimester mijn fijnste periode was met de minste kwaaltjes. Ik had dus genoeg om handen en kon nog best wat ondernemen maar ik voelde mij zo enorm rusteloos. Ik kon nog geen 3 minuten op de bank zitten zonder op te springen en even naar de babykamer te kijken of iets te eten. Ik heb vooral geprobeerd om ipv veel te eten meer te drinken. Dat werkte best goed. 

  Sterkte ermee! 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Boos als we ergens weg moeten #10242959 Quote

  Hier ook gehad bij mijn zoontje. Ik waarschuwde hem van te voren, nog een minuutje spelen of laatste keer glijen en dan gaan we. Het boos worden werd steeds minder en nu met 22 maanden loopt hij zelf richting huis als ik laatste keer zeg. Zegt hij klaar, uit of op. Doe ik ook met laatste hapjes eten, koekjes, kusjes (al zijn die verleidelijk om er nog een te doen), enz. 

  Succes ermee. 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: Help! Mijn dreumes gilt #10242958 Quote

  Heel herkenbaar, wij hebben precies hetzelfde gehad met gillen en slapen. Hij overstrekte zich er dan ook bij waardoor wij ook aan buikpijn dachten. De huisarts heeft ons gerustgesteld dat dit heel veel voorkomt. Werd ook vanaf een maand of 20 beter. 


  Marieke C
  Bijdrager
  In reactie op: 4 maanden; onrustige nachten #10242167 Quote

  Bedoel je dat hij overdag in een keer 1,5 a 2 uur slaapt? Dat is dan weer best weinig. Misschien een extra slaapje overdag zodat hij wat later moe is en naar bed kan. 

  Succes ermee.