Yres

Aangemaakte reacties

 • Auteur
  Berichten

 • Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Lage Rugpijn #10254772 Quote

  We zijn inderdaad een soort van penvrienden Haha. Helemaal niet zo bij nagedacht! Vind het hier ook wel fijn even je ei kwijt te kunnen. Zoals je zegt: meer mensen herkennen je verhaal en delen je emoties.

  Goed dat je al zoveel hebt opgezocht. Dat scheelt al een hoop denk ik, anders krijg je alle informatie op het spreekuur en heb je inderdaad misschien geen tijd meer voor vragen. 

  Mij heb van dezelfde dingen last als jij: beetje buikpijn af en toe, opgeblazen, gisteren ook een vreetkick en vanochtend rugpijn en een beetje misselijk met zuur. Zo irritant dat dit ook de klachtjes waren van toen ik zwanger wa én dat het ook dezelfde klachten zijn van de menstruatie. Voor de zwangerschap kon ik nog zeggen: goh, buikpijn, nou daar komt de menstruatie, maar zelfs die mi typische menstruatieklacht bleek bij mij ook een zwangerschapsklacht! Nu blijf ik soort van hoop hebben, terwijl ik dat zo gevaarlijk vind, omdat dan een tegenslag harder aankomt. Vanmorgen even gedacht: zal ik al een kruidvat testje wagen? Maar ik denk dat ik tot vrijdagochtend wacht. Tot nu toe kwam elke keer na een negatieve test de menstruatie op gang, dus dan zal ik maar even wachten. De vraag is alleen of ik dat ook echt ga volhouden. 


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10254626 Quote

  Ach Bo-Belle, wat een verdrietig nieuws! Gecondoleerd en heel veel sterkte, lieverd! ❤️


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Lage Rugpijn #10254598 Quote

  Ah Anoo, graag gedaan hoor. Leef heel erg met je mee! 

  Denk inderdaad dat ze aan de telefoon nog niet iets concreets wilde zeggen, maar je moest wel nog lang wachten op de live afspraak. Lijkt me helemaal niet leuk! Plus daarbij nog wat hoop gehouden natuurlijk, dan komt het nieuws extra aan natuurlijk! Ik hoop dat de volgende afspraak wat positiever gaat zijn! Gelukkig is die al snel en wellicht kan je daarna direct starten met een behandeling, maar kan me ook wel voorstellen dat ze eerst nog wat onderzoekjes willen doen, maar dat weet ik niet zeker hoor. Er is ook nog een andere behandeling, ics heet het dacht ik, en dat lijkt op ivf. Waarschijnlijk zal een van de twee toch wel moeten lukken!  Denk dat ze het jullie sowieso laten proberen! Volgens mij dan 3x een behandeling en dan gaan ze over op het volgende. Alleen kan het per behandeling weer zijn dat ze meer eitjes van jou hebben kunnen verzamelen waardoor je toch per ronde nog 3 kansen hebt. 

  Misschien handig om je goed in te lezen in de mogelijkheden en dan allemaal vragen opschrijven die je kan meenemen naar jullie afspraak. Je vergeet als je daar zit heel veel te vragen en als je het opschrijft kan je toch nog antwoord krijgen op al je vragen! 

  Snap wel dat het voor je man ook moeilijk is en jullie het voor jezelf houden. Zo lang dat voor beiden goed gaat en goed voelt is dat prima toch! Alleen als jij de behoefte eraan hebt zou ik iemand in vertrouwen nemen. Je hoeft natuurlijk niet te zeggen waarom en dat het ivf wordt, maar gewoon dan zwanger worden wat moeilijker gaat en dat jullie daarom in een traject zitten. Dat is wat vager, maar zo kan je toch je verhaal kwijt. 

  Men inderdaad, wie weet snel een behandeling opstarten en een of twee baby’tjes in je buik! 

  Hier gaat het nog wen beetje hetzelfde. Wel wat minder chagrijnig gelukkig Haha. Buikpijn nog steeds licht en komt op en af. Volgende week zal wel even lang duren! 

   


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Lage Rugpijn #10254430 Quote

  Hoi gebruiker, 

  lastig is dat hè, die wisselende klachten! Bij mij was het aan het begin ook een beetje van hetzelfde, maar soms kwam er iets nieuws bij of juist dat je nergens last van hebt! Zo onbetrouwbaar ons lichaam af en toe! 

  Ik hoop dat je maandag je (hopelijk leuke) antwoord krijgt met de zwangerschapstest! Weet je al welke test je gaat kopen? Ik vond die 2 voor 5€ van de kruidvat/trekpleister wel fijn. Die gaf destijds een beter, duidelijker streepje dan een early test.

  Laat zeker nog even weten wat get is geworden maandag! 

  Groetjes!


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Lage Rugpijn #10254380 Quote

  @gebruiker, vervelend dat je zo’n rugpijn hebt en dan ook nog eens een langere cyclus! Ik kan je helaas geen verlossend antwoord geven. Ik had rugpijn toen ik ongesteld werd en had rugpijn toen ik zwanger bleek. Eigenlijk verschilde mijn klachten van voor de menstruatie niet veel met de klachten die ik had toen ik zwanger was. Ik had ook gewoon buikpijn de week voor nod. Voor mij dus niet het typische verhaal van: ik wist echt zeker dat het dit keer raak was. Dat gevoel en die hoop had ik iedere maand… Het is dus helaas niet anders dan afwachten en eventueel na nod een testje te wagen! 

  Heel veel succes inder geval!


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Lage Rugpijn #10254378 Quote

  Jeetje, Anoo, wat een heftig nieuws zeg! Lijkt me een hele shock om te horen, voor zowel jezelf als je man. Jullie hadden zoiets toch ook niet verwacht naar aanleiding van de uitslag uit het eerdere onderzoek? 

  Vind het echt heel verdrietig voor jullie. Kan me voorstellen dat je nu denkt: goh allemaal voor niets, maar het is denk ik zeker wel positief dat jij je cyclus goed in beeld hebt. Ze kunnen dan toch makkelijker jouw kant inschatten. 

  Ivf klinkt heel intens, maar jullie slagingskansen zijn wel weer positief! Hopelijk kunnen jullie het traject snel starten en zijn jullie snel zwanger! Wat misschien ook ‘fijn’ is, is dat je in zo’n traject wel goed in de gaten wordt gehouden, dat is een klein voordeeltje. Al begrijp ik heel goed dat je dat kleine voordeeltje liever niet had en in 1x zwanger was.

  Wat betreft jullie nieuws voor jullie houden vanwege ‘ivf-baby’ opmerkingen: lieverd, er is niets om je voor te schamen dat jullie in ivf traject gaan, echt! Mensen die zulke reacties zouden geven zouden echt minsten een goede klap in hun gezicht verdienen! Alsof jullie het niet zwaar genoeg hebben! Maar begrijp heel goed dat je het voor jezelf wil houden. Het is niet niks natuurlijk. Bij ons met de miskraam hetzelfde: ik heb het alleen twee vriendinnen verteld (de ene bewust en de andere meer omdat ze wist dat we zwanger waten). Mijn man vertelde het zijn zus, maar dat was meer omdat we toen met zoveel bloed enzo zaten dat we haar om opvangmaterialen vroegen. De reacties waren lief en meegaand. Vooral met die ene vriendin nog goed over kunnen praten. En veel met mijn man natuurlijk. Dat lucht wel op. Jullie moeten echt doen wat bij jullie goed voelt. Voel je echt niet opgelaten dat je het moét vertellen! Jullie leven, jullie keuzes! 

  Een hele dikke digitale knuffel voor jullie! Maar gedachten zijn bij jou! ❤️


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Voor wie na een halfjaar nog niet zwanger is #10254371 Quote

  Ah, dat is wel erg irritant Lapjesendraadjes! Stom dat er toch zo stiekem wordt gedacht, terwijl je eigenlijk prima dat project kan doen! Ik heb het bij ons op werk bewust niet verteld, ook niet van onze miskraam. Mensen gaan toch onbewust denken: zal het nu raak zijn bij ze? En wat als ze straks zwanger blijken, zal het project door kunnen gaan? Of zal ik het contract maar niet verlengen (ik heb een tijdelijk contract). Heel jammer dat je daar ook nog eens rekening mee moet houden. Alsof het niet zwaar genoeg is om te proberen zwanger te worden (en te blijven)! 

  @SD, hier ook 2 jaar getrouwd en dan krijg je ook snel die vraag. Een paar maanden geleden zaten we toen te gniffelen toen we al zwanger bleken, maar dat liep helaas niet goed. Nu zal zo een vraag wel weer steken, maar we laten ons niet uit het veld slaan! 

  Hier is verder de lange wachtweek aangebroken. Ik verwacht rond 18-19nod. Heb dit keer wel echt mega PMS. Ben echt chagrijnig, nergens zin in, beetje buikpijn en gefrustreerd, maar  zonder effectieve reden. Mijn man die heeft het ook al over mijn korte lontje en die krijgt op alles wat mij niet bevalt een snauw. Gelukkig is het echt een lieverd en trekt hij zich er niet veel van aan! Haha, als ik mijn eigen gedrag soms evalueer heb ik eventjes medelijden met hem. Die hormonen ook! 


  Yres
  Bijdrager
  In reactie op: Lage Rugpijn #10254356 Quote

  Hey,

  Sorry voor de late reactie, maar ben deze week echt dik aan het PMS’en. Heb ee normaal nooit zo een last van maar ben zo chagrijnig en mood swingerig! Vooral naar mijn man toe echt een kort lontje en af en toe was snauwerig. Geen idee waar dit nu weer vandaan komt! Begin ook al wat lichte buikpijn te krijgen. Lekker zo’n week voor nod!

  Maar goed, dé belangrijkste vraag voor nu is natuurlijk: hoe is jullie afspraak gegaan? 

  Ik houd echt mijn Fingers gekruist voor jullie! Er is inderdaad maar een zaadje nodig voor de bevruchting. Of dat er nu eentje uit een miljard of 100 anderen is dat maakt niet uit, gewoon die ene moet er zijn! 

  Ahh dat volproppen herken ik wel. Denk dat beide je emoties en de hormonen dat veroorzaken! En ik heb het vaak op dagen dat ik niets te doen heb en voor de tv zit te hangen. Hoe gaat het daar nu mee?

  Wij waren gisteren nog op een etentje. Heb toen wel een paar slokjes champagne gehad en wat rauwe garnaal enzo. Was eerst echt huiverig met die dingen voor de nod, maar nu probeer ik toch nog wel van de dingen te genieten. Elke keer restricties opleggen en laten blijkt het niet raak te zijn, word ik ook niet vrolijker van. Maar tegelijkertijd denk ik: oké, hopelijk als het zo mag zijn, dan kan het geen kwaad!

  Ben blij als de volgende week weer een beetje snel voorbij is gegaan!