Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1 Dag Positieve Lh Piek

 • Auteur
  Berichten
 • #10531466

  Hoi dames,

  Ik heb een vraagje en hopelijk kunnen jullie mij helpen.

  Afgelopen vrijdag heb ik precies middernacht (00.00 uur) ovulatietest gebruikt. Ik zag een streep oplopen waarvan ik dacht he er gebeurt iets, maar het was nog geen knallende streep. Zaterdag 12 feb ochtend om 09.00 uur weer getest en ja hoor een knallende streep. Donkerder dan de controle streep. We hebben in die ochtend 11.00 uur geklust. Alleen vraag ik me af ben ik niet te laat met klussen. Tussen 00.00 uur en 09.00 uur heb ik niet getest en voor hetzelfde geldt was de test positief. Ik heb maar 1 positieve test gehad en daarna liep de lh piek af. Zondag 13 feb rond 14.00 uur geen piek meer. Ik heb trouwens op woensdag 9 feb ook geklust 

  Vorige maand 3 positieve lh piek en deze maand maar 1. Is dit normaal?

  Heb ik mijn eisprong zaterdag of zondag gehad? 

  12-24 uur voor je eispron bereikt je LH hormoon. Dit betekent dat de ei nadat je eerste hoge lh piek hebt gevonden 12-24 uur gaat springen of 24-48 uur??

  Kan ik vanavond nog klussen? Kan iemand met mij meedenken aub?

  Hoelang blijven de zaadcellen in leven? Tel je de dag wanneer je geklust hebt of de volgende dag?

  De zaadcellen maken een reis van 12 uur om de ei te kunnen bereiken toch?

  Wie kan mij exact vertellen hoe en wat. Ben hier echt leek in. Wat een gedoe allemaal. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10531490 Quote

  Volgens mij ben je niet te laat met klussen geweest hoor, prima op tijd. 😉
  Heb je hetzelfde type ovulatietest gebruikt in deze cyclus als de vorige? Een verschil in gevoeligheid kan namelijk best een verschil verklaren in hoe lang je boven de drempelwaarde voor een positieve test zit, al kan dit ook komen door een verschil in urine concentratie (gezien je op meerdere tijdstippen op de dag test kan dit zomaar een rol spelen, al helpt het natuurlijk ook niet als je bij wijze van elke dag om 10 uur ’s morgens test, maar de ene dag 1 glas water op hebt en de dag erna al een hele theepot leeg hebt gedronken tegen die tijd). 

  Zaadcellen (even uitgaande van normale kwaliteit en geen bijzonderheden in jouw lijf -dingen als verkeerde zuurgraad in het vrouwelijk slijm oid kunnen ook goede zaadcellen vroegtijdig om zeep helpen of geblokkeerde eileiders kunnen de weg volledig versperren voor zowel het zaad als de eicel, dat ligt dus niet per se alleen aan de kwaliteit van de man) blijven meestal zo’n 2 dagen in leven, en de snelsten kunnen na ongeveer een half uur al bij de eicel zijn in gunstige omstandigheden, anderen zijn wat trager (afhankelijk van hoe sterk ze zelf zijn en dus ook van hoe doordringbaar jouw slijm is). De eicel blijft ook zo’n 12-24 uur in leven blijft na het springen. Sommige stellen hebben zo’n goede zaadkwaliteit en optimale omstandigheden in de vrouw dat zaadcellen wel een week kunnen blijven leven, bij anderen is de combinatie wat minder gunstig en zijn er misschien amper cellen die weten door te dringen tot de plek waar de eicel zich bevindt (wat een combinatie van slechte kwaliteit zaadcellen of moeilijk doordringbaar slijm kan zijn). Wanneer de eicel precies springt ten opzichte van de positieve ovulatietest is nooit exact duidelijk (tenzij je op dat moment toevallig een echo hebt, dan kan het in sommige gevallen zichtbaar zijn), maar dan nog is het natuurlijk maar net wanneer je getest hebt met de ovulatietest hoe lang er tussen de ovulatietest en het springen van het eitje zit. Wat wel bekend is, is dat die LH piek het laatste zetje geeft om die eisprong te gaan maken, dus de LH piek is er eerst, de eisprong zit ergens op de neerwaartse trend van de hoeveelheid LH, maar waar precies is niet duidelijk. De meeste vrouwen hebben een piek die 1 of 2 dagen meetbaar is, en kunnen met gemeenschap na de eerste positieve test op tijd zijn (ook als ze ’s morgens positief testen en pas ’s avonds hun partner weer zien) om een bevruchting te realizeren.

  Kortom, ik denk dat je dus prima op tijd was zaterdag, en dat seks hebben op zondag evt ook nog zin zou kunnen hebben gehad, en misschien vandaag ook nog wel (als je eisprong pas 24-48 uur na die positieve test was is hij nu misschien dus pas net geweest, of komt hij misschien zelfs nog als je een paar uur later bij wijze van nog duidelijker positief getest zou hebben). Mocht je eisprong wel al op zaterdag zijn geweest, dan zou het ook nog wel kunnen dat er nog wat zaadcellen van woensdag aanwezig waren om het eitje te bevruchten (en heel misschien vandaag ook nog wel, maar dan zijn er waarschijnlijk sterkere versere zaadcellen aanwezig geweest). Als het niet gelukt is om zwanger te worden deze ronde, dan denk ik in elk geval niet dat het aan jullie timing ligt, je hebt ook wat geluk nodig. 😉
  Meer dan twee keer op een dag testen lijkt me niet zo heel zinvol, want ook na een positieve test heb je dus nog best wel wat tijd, dat is vooral voor als je je piek anders helemaal niet vind. Na het vinden van je piek hoef je het echt niet elk uur te monitoren ofzo, want dan ga je eerder variatie meten in hoeveel vocht je lichaam per uur afvoert via urine dan of je piek nog net ietsje hoger is op een ander tijdstip, of dat je de ene keer de test net een fractie van een seconde langer in de urine hebt gehouden dan het uur erna. 😉


  Lewis
  Bijdrager
  #10531505 Quote

  Ik kan sinds de bevalling van de eerste mijn eisprong duidelijk voelen. Ik heb ook een korte LH piek, en moet 2 keer per dag ovulatie testen. Hij is dan oplopend, vaak ik de avond positief en dan de volgende ochtend al niet meer. Als ik dus alleen maar met tweede ochtendurine test heb ik m gemist. Vaak voel ik mijn eisprong na de duidelijk positieve test in de ochtend. Dus vrij snel op mijn piek in de avond. Een keer was dit al vanaf 4 uur snachts, maar misschien was mijn echte piek eerder op de voorgaande dag? Meestal voel ik mijn eisprong in de loop van de ochtend. Maar ook met voelen is niet bekend wat je dan voelt. Ik voel een uur of vier flink buikpijn en dan is het plosteling verdwenen. Of je dan het springen en wat vrijgekomen vocht voelt, of de laatste groeispurt, hebben ze nog niet aan kunnen tonen. Dus kan best dat mijn eisprong rond het middaguur is. 

  Ik ben 2 x dmv IUI zwanger geworden en beide succesvolle rondes was ik mn daadwerkelijke positieve test voor met bellen voor een afspraak. Dus bellen als ie opliep, avond een positieve test, loop van de ochtend erna een IUI. Dat is dus twee keer goed gegaan. 

  Vanuit mijn ervaring kan ik dus zeggen dat zelfs met een korte piek en snel daarop een eisprong, is de volgende ochtend goede timing. Als je gewoon thuis test, is het advies vaak wel zo snel mogelijk na de positieve test. 

  Ik zou wel wat vastere testmomenten aanhouden. 2e ochtendurine: dus plassen, 1 glas drinken en als je weer moet plassen de test doen. En in de vroege avond na 2 uur niks drinken. 


  Nicollee
  Bijdrager
  #10531611 Quote

  Hoii,

  Ik heb hetzelfde, bij mijn vorige zwangerschappen had ik altijd 2 lh pieken . Nu voor het eerst gestart met ovulatie testen, en afgelopen zaterdag een knal test, en de dag erna een lichtere streep,  dus 1 piek moment kunne meten,  Wij hebben wel dagelijks geklust rondom deze piek, 

  Ik denk in jouw geval dat je niet te laat bent, als je je lh piek meet moet vaak je ei nog komen . 

  Spannend ! Ook je nod op 27 februari dus.😁


  Lola K
  Bijdrager
  #10531757 Quote

  Eisprong vindt ongeveer 36 uur na het begin van je LH piek plaats. Na je eisprong heb je nog steeds een piek omdat het hormoon nog volop aanwezig is. Deze zal wel snel afnemen na de eisprong. Je bent in principe op tijd.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct