Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1 Kloppend Hartje 2 Vruchtjes En Nu

 • Auteur
  Berichten

 • Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10471087

  Lieve mama’s/mama’s to be,

  Ik kom net terug van mijn eerste echo (7 wkn zwanger). Ik heb 1 kloppend hartje gezien en ben daar natuurlijk onwijs blij mee. Echter had ik 2 vruchtjes in mijn buik. De gyneacoloog kon mij nu nog niet vertellen of ik bloedverlies zou gaan krijgen of dat dit 2e vruchtje zou verdwijnen.. ik vind het erg dat 1 vruchtje het niet gered heeft en ik ben blij dat de ander wel een kloppend hartje heeft. Ik vind dit zo lastig! Ook maak ik mij zorgen dat wanneer ik wel bloedverlies krijg, ik de ander wellicht ook verlies. 

  Iemand hier met ervaring? 

  Liefss

  #10471095 Quote

  Hier een soort gelijk verhaal. De eerste echo twee kloppende hartjes en de tweede echo was er eentje hartje gestopt. Ik had een paar dagen daarna een heel klein beetje bruine bloed verloren. Echt heel minimaal.

  Andere vruchtje is blijven zitten en is inmiddels een gezonde meid van bijna 11 maanden.

  Ik snap je gevoel en herken je gevoel ook. Hopelijk gaat het bij jou ook goed. Zet ‘m op! En heb vertrouwen.


  Leeuwinnetje
  Bijdrager
  #10471111 Quote

  Bedankt voor je reactie! Ik lees ook veel verhalen waarbij het goed gaat, GELUKKIG! Dat stelt mij wel wat gerust. 


  BibiWa
  Bijdrager
  #10471141 Quote

  Geen eigen ervaring maar een vriendin had hetzelfde. Heeft nu een kindje van 2 jaar. Ging dus ook gewoon goed


  Plopsa
  Bijdrager
  #10471214 Quote

  Bij mij is het tweede vruchtje verdwenen zonder bloedverlies. Tweede echo was het gewoon ineens weg. Dochter is nu 1.5 jaar


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10471225 Quote

  Ik ben met 6 weken zwangerschap een vruchtje verloren. Met 7,5 week een controle gehad omdat ik mij nog steeds zwanger voelde. Dat gevoel bleek terecht: er zat nog een vruchtje dat goed groeide! ondertussen ben ik 33 weken zwanger…

  Ik heb een uurtje buikpijn gehad, daarna een uurtje bloedverlies en eenmaal thuis ben ik het vruchtje verloren. Daarna was de pijn en het bloedverlies direct over. (Ik wist dus alleen niet dat het om een tweeling ging)

  Probeer er op te vertrouwen dat je lichaam weet wat het doet. Een vanishing twin komt vaak voor, een miskraam van 1 van een tweeling minder vaak.
  Luister naar je gevoel. Als je buikpijn krijgt en het thuis wil afwachten heb je al het recht om je ziek te melden op het werk of een afspraak af te zeggen.

  Veel sterkte!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Junidochter
  Bijdrager
  #10471235 Quote

  Ik was bij mijn oudste ook zwanger van een tweeling. Met 8 weken twee kloppende hartjes, met 12 weken helaas nog maar 1. Heb geen bloedverlies gehad, nadien in de placenta was ook niets meer terug te vinden. Inmiddels is mijn dochter 2!


  Lisma
  Bijdrager
  #10474230 Quote

  Ik heb hetzelfde gehad vorig jaar. Ik heb geen bloedverlies gehad en het vruchtje is gewoon verdwenen. Onze dochter is nu 7 mnd.
  Is erg spannend.. ga voor je duimen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct