Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

10 maanden en met bedtijd huis op stelten

 • Auteur
  Berichten

 • Romychloee
  Bijdrager
  #10340890

  hey,    ik heb een dochter van 10 maanden, ze doet overdag haar 2 slaapjes prima. Van half 9/9 u tot half 11/11u en in de middag slaapt ze nog een half uur/uurtje. met de slaapjes overdag heb ik totaal niet te klagen, ik doe haar slaapzak aan geef een aai over haar bol.. ‘ slaaplekker lieverd ‘ en stap haar kamer uit. Ze slaapt meteen en geeft geen kick. Savonds is dat een heel probleem geworden.. nu sinds ongeveer 2 maanden is dit aan de gang:  om 19:00 is haar bedtijd, ze is dan ook kapot wrijft in oogjes zit aan oren en gaapt veel. Ze is dus moe en moet naar bed.. zodra ik haar op bed leg valt ze in slaap. 10 min later zet ze t op krijsen huilen gillen.. tranen met tuiten.. als ik in haar kamer kom begint ze weer te lachen. Nou heb ik haar al laten huilen, elke 10 min/kwartier terugkomen maar dat helpt niet.  Naast haar komen liggen in haar kamer helpt ook niet, dan gaat ze spelen en komedianten. Troosten helpt wel, maar zodra ik haar kamer weer uit loop zoals ik net al zei… nou dan is t weer zo ver. mijn vriend en ik zijn het een beetje beu aan het worden. Elke avond is het weer feest, hebben geen tijd meer voor elkaar en er zijn veel spanningen door deze situatie.. elke avond gaat het wel door tot 22:00 en we weten niet meer wat we moeten doen dan t maar accepteren? hopeijk hebben jullie tips ..  oh ja.. 1 slaapje overdag laten doen zodat ze Savonds moe is helpt ook niet.. ik heb zo’n beetje alles al geprobeerd wat er in me op kwam..    groetjes ! 


  Lianfl
  Bijdrager
  #10340893 Quote

  Hoi,

  Wat een vervelende situatie, onwijs slopend voor jullie.

  Je zegt dat ze om 19.00u echt kapot moe is, misschien is ze dan al te moe en kan ze daarom niet goed slapen (oververmoeid). Misschien is het een idee om haar rond 18.30u naar bed te brengen? Mijn zoontje van 13 maanden, leg ik er rond 18.45u in. Ik merk dat hij dan moe begint te worden, maar nog niet super moe is. Hij slaapt dan gelijk aan en hoor hem niet tot de volgende ochtend.

  Hopelijk wordt het snel beter, sterkte!

  Groetjes


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10340896 Quote

  Heeft ze misschien honger? Is er iets veranderd in haar eetschema?


  Romychloee
  Bijdrager
  #10340900 Quote

  Hey dankjewel voor jullie reactie ! Ik heb haar idd gister om 18:15 naar bed gedaan om dat eens te proberen maar ook dan gaat het door tot laat in de avond.. dus dat heeft ook geen effect helaas 🙁 @lianfl

   

  @gebruiker482178 in principe niks veranderd aan haar eet schema.. 3 flesvoedingen per dag en 3 keer vast voedsel over de dag. Smorgens broodje, lunch broodje of een bord pap en Savonds 250 gram avond eten. Tussendoortjes zoals rijstwafels fruit en yoghurt krijgt ze ook gewoon.. dus honger hebben lijkt mij niet.. 🙁 ze krijgt ook nog een knijpfruit na het avond eten en uur later drinkt ze een fles van 250ml melk .. ik ben een beetje radeloos op t moment .. ik vind het erg zwaar zo elke avond 

   

  groetjes ! 


  Marjooww
  Bijdrager
  #10340904 Quote

  Heeft ze al een favoriete knuffel, kindjes vanaf 6 maanden hebben een goed gevoel voor dag en nacht, dus misschien dat ze zich goed realiseert dat het nu nacht is en dat ze heel lang alleen zal zijn. Als ze een favoriete knuffel heeft, kun je er misschien een verhaaltje omheen breien dat het knuffeltje haar nodig heeft om te kunnen slapen… en dan steeds hetzelfde verhaaltje, dat heeft hier gewerkt! Succes!


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10340906 Quote

  Krijgt ze niet best veel te eten ’s avonds voor het slapen? Als ze om 19.00 naar bed gaat en dus vanaf avondeten ook nog een fles en knijpfruit. Misschien heeft ze daar last van door iets als reflux/maagzuur?

  Verder zou ik het eerder naar bed brengen wel iets langer (minimaal een week) de kans geven voordat je weet of het werkt of niet. Het is toch een nieuw ritme. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Rpl
  Bijdrager
  #10340908 Quote

  Misschien  in je arme slapen of in je bed dat doen we met die van ons ook zeker deze tijd nieuwe dingen kruipen zitten alles komt op hem af dus als hij huilend wakker wordt leg ik hem bij me zo dra die goed slaap til ik hem over ook tandjes krijgt die die van mij is 6 maanden maar er kan iets zijn waar door ze dit doen 

   


  Lianfl
  Bijdrager
  #10340932 Quote

  Ik lees dat ze na het avondeten nog een volle fles krijgt. Ik zou proberen deze af te bouwen. Dat heb ik bij mijn zoontje ook gedaan met 10 maanden. Hij kreeg dan na het avondeten een kommetje halfvolle yoghurt. En ik zorg dat hij minstens een uur voor het slapen gaan niets meer eet ivm volle maag naar bed. Hij heeft nooit gezeurt om die laatste fles en sliep de hele nacht door. 

  Met 12 maanden hoeven ze in principe geen fles meer, dus je zou eens kunnen kijken om wat af te bouwen.


  Romychloee
  Bijdrager
  #10340933 Quote

  Hi dank voor reacties 🙂 

   

  @marjooww ze heeft idd favoriete knuffeltjes ze liggen beide altijd bij haar als ze naar bed gaat met al haar slaapjes. Ik zag van de week op t internet wel een knuffel voorbij komen die ruis geluidjes maakt waardoor baby’s rustig worden.. misschien dat ik dat kan proberen maar kost weer een hoop geld.. en ik weet niet van te voren of het wat op lost.. ze heeft al zoveel knuffeltjes. 

  @rozenmeisje ja heb je gelijk in t is best veel eten haha, maar ze is voor haar leeftijd al erg groot en vraagt daarom meer eten. Als ik minder geef word ze Snachts nog wakker voor een fles en dan drinkt ze 250ml.. dus dat is ook geen optie helaas 🙁 

  @gebruiker10132837 in armen laten slapen doe ik idd wel regelmatig! Maar goed.. zodra ik haar neer leg terug bij af.. en ik wil haar zeker niet aanleren altijd bij mama of papa in slaap te vallen want dan zit je er over maanden nog steeds aan vast.. ze is niet gek natuurlijk haha.. het ging voorheen altijd goed nooit problemen.. zelfs met doorkomende tanden ze heeft al der halve gebit en ze heeft nooit slaap problemen gehad daar door.. ik zou niet weten wat het nu toch is.. 

  Ik weet dat alles een fase is en dat alles over gaat.. ma na zeker 1,5 maand dit gezeur elke avond word ik er zo verdrietig van.. 🙁 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct