Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

10 Maanden En Slaapt Heel Slecht Help

 • Auteur
  Berichten
 • #10545772

  Hallo allemaal,

  Nou de titel zegt het al… I need help😭.
  Mijn kleine man van 10 maanden slaapt zo super slecht. Komt dit door de sprong of waar moet ik aan denken en wat kan ik doen? Het gaat als volgt:

  Hij kan nog niet zelfstandig in slaap vallen. Ook hier ben ik nieuwsgierig naar, nog meer kindertjes van deze leeftijd die in slaap gewiegd moeten worden of enkel alleen in slaap vallen aan de borst?
  Middagdutje gaan wel redelijk trouwens.
  Onze nacht zag er zo uit:

  20:00/20:30 slapen
  21:45 wakker, aanleggen en weer verder slapen
  01:00 zelfde verhaal
  03:00 zelfde verhaal
  06:00 zelfde verhaal
  07:00 wakker, uit bed.

  Ik ben gesloopt, en dit is echt zacht uitgedrukt. Ik kan wel janken! Zodra hij snachts wakker wordt MOET hij ook echt aangelegd worden want anders huilt hij… Niks anders helpt. Hij ligt alleen maar te woelen en de draaien en de jengelen…

  Maakt iemand hetzelfde mee? Heeft iemand tips voor me?

  Liefs


  Juffielies
  Bijdrager
  #10545806 Quote

  Benieuwd of hij hiervoor wel goed sliep? Is het iets tijdelijks of speelt het al langer?

  #10545811 Quote

  Hij sliep hiervoor prima minimaal 4u achter elkaar als hij de nacht inging. En ook weleens nachten gehad met maar 1 voeding… Dit, dat hij zo blijft woelen en draaien is echt sinds 3 weken ongeveer..

  #10545812 Quote

  Volgens de boeken die ik lees over slapen, is een vast slaapritueel heel belangrijk en kan je slaaptraining doen. Dit is hen wel in bed leggen als ze nog wakker zijn en dan kan je verschillende methodes kiezen. Ofwel naast het bedje zitten en erbij blijven tot hij kalmeert en in slaap valt en zo elke 2 nachten wat verder gaan zitten. Ofwel echt weg gaan en om de 5a10 minuten even terug komen om te troosten, maar niet oppakken, gewoon laten merken dat je er nog bent.

  Dit klinkt in de theorie heel mooi, maar is heel zwaar en lastig. Wij hebben ons dochterje op een bepaald moment ook moeten laten uithuilen. Eerste nacht duurde het 1,5u, erna 45 minuten en zo elke keer korter. Na 5 nachten weende ze niet meer en sliep ze vanzelf in. Maar uw mamahart breekt wel op die moment.

  Succes alleszins! Het is echt slopend…

  #10545817 Quote

  Ik heb het ook gelezen… Geprobeerd maar meneer raakt zo extreem overstuur!! Hij huilt nooit en dan om hem zo te zien. Zelfs als ik erbij blijf en mn hand op zn borst neer leg en tegen hem praat wordt hij niet rustig en kalmeert hij niet. 😢

  Was dit ook zo bij jouw kleine? En alsnog volgehouden? Mijn zoon huilt dan echt alsof hij pijn heeft gewoon… Echt heftig.


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10545902 Quote

  Zou je vraag stellen op de Facebook lekker slapen baby. Daar zitten ook slaapcoaches en krijg je goede tips

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10545934 Quote

  Thanks for the tip!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct