Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

10254210

 • Auteur
  Berichten

 • Cinn
  Bijdrager
  #10254210

  .


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10254245 Quote

   

  Wij hadden dit ook met ons zoontje, hij drinkt slecht door een tongriemprobleem (is al behandeld). Door hem heel rechtop te houden met voeden, de fles horizontaal te houden maar wel met jet topje van de speel gevuld (we hoelden hem te ver naar achteren waardoor er melk in zn keeltje druppelde en hij zich vaker verslikte) en te wisselen naar difrax flessen gaat het beter. Ook hebben we infacol geprobeerd, we denken dat dat ook heeft geholpen. 

  Misschien heb je hier iets aan! 


  Cinn
  Bijdrager
  #10254888 Quote

  Dank je wel! Zou het ook te maken kunnen hebben met een sprong??? Hij kan namelijk ineens in zijn ogen wrijven, probeert te rollen, bestudeerd zijn handjes en legt zijn handje op de fles…

  Hij is morgen 11 weken en volgens de uitgerekende datum vrijdag 11 weken. Hij dronk net zelfs maar 80cc!!!! Ik hoop zo dat t gauw over gaat.. kan zo mee huilen met hem.. 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10255180 Quote

  Ja misschien… maar volgens mij is t sprongetje rond 12 weken niet heel intens, meer die erna komt. Maar klinkt knderdaad wel erg als een sprongetje met niet drinken, rond gedragen worden en handkes bestuderen… misschien even met t cb bellen? 


  Mie
  Bijdrager
  #10255181 Quote

  Misschien iets om bij stil te staan… Heel banaal maar maakten wij mee…

  Wij gingen net na die enorme hittegolf in juli een paar dagen naar Duitsland. Het was best mooi wandelweer, maar zomaar even bijna 20 graden warmer dan de week ervoor! Wij geven onze flesjes op kamertemperatuur, dus het water was voor hem gewoon te koud, of het verschil was in elk geval vrij groot. We hebben dit pas uitgedokterd bij thuiskomst :D. Ik was echt radeloos (‘als we thuiskomen moeten we naar een kinderarts!’)

  Maar zijn manier van drinken toen was helemaal vergelijkbaar met hoe jij het beschrijft: de eerste 40-50 gingen er vlotjes in. Maar eens de eerste honger weg was begon het huilen. Ik zag aan zijn manier van happen naar de speen dat hij nog honger had, maar vanaf het moment dat de melk in zijn mond kwam… Wenen! Ik probeerde hem dan ook te foppen met zijn speentje, maar dat hielp ook maar voor een paar slokjes… Nu het buiten ook een stuk kouder wordt (in de keuken brandt ’s nachts geen verwarming), letten we er steeds op dat de flessen niet uit de kelder of zo komen!

  #10255209 Quote

  Je zou eens de kunstvoeding op geitenmelk basis kunnen uitproberen om een kma uit te sluiten? Is volgens mij te koop bij de Etos. Ik vond zelf de flesjes van Difrax het fijnste, je kunt daar ook speentjes voor krijgen die je kunt draaien, ipv een gaatje zit er een spleetje in en het heeft 3 standen met elk een verschillende melk stroom. Misschien kan hij het niet bijhouden en verslikt hij zich daarom?

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10255211 Quote

  En ik begrijp helemaal dat je moedeloos wordt hiervan. Er is niks ergers dan het gevoel dat je kind iets tekort komt en je wordt gewoon wanhopig als je het niet meteen kan oplossen. Ik heb periodes gehad dat mijn dochter ook super slecht dronk. Als tip geef ik je mee dat je het echt moet loslaten. Dat heeft mij enorm geholpen. Ik volgde mijn gevoel en luisterde gewoon naar haar. En soms was dat, ik overdrijf niet, 8 flesjes per uur aanbieden. En dan telkens dronk ze een klein beetje :’) ja zware tijden maar komt allemaal goed uiteindelijk


  Cinn
  Bijdrager
  #10255212 Quote

  Ik was vandaag met hem bij een homeopaat en die denkt aan verborgen reflux. Ik vindt het dan alleen zo raar dattie dit pas heeft sinds 1,5/2 wk. Daarvoor nooit last van gehad.. dat is echt een raadsel! Mijn man gelooft dan ook niet dat dit zo is.. ook omdat hij niet meer wil drinken maar pas gaat huilen opf moment dat je zn fles weer wilt geven, er tussendoor stil word alstie in de box of op de commode word gelegd. Je zou dan toch denken dat verborgen reflux erger zou moeten worden?! Heeft iemand daar ervaring mee?


  MamavanBibi
  Bijdrager
  #10255228 Quote

  Ik heb dit ook gehad met onze dochter.

  Ik weet niet wat voor voeding je geef.. Maar ook ik geef flesvoeding in een dr brown fles, omneo comfort en deze voeding is wat dikker. En als onze dochter moe was kostte het haar erg veel moeite om het uit de fles te zuigen,.waardoor ze het op het krijsen zette.

  Uiteindelijk ben ik al op jonge leeftijd de voeding uit een fase 2 speen gaan geven. Omdat er in de dr brown flessen ook een ventiel inzit kost het sowieso al wat meer moeite. Nadat ik de fase 2 tut er uit wanhoop opzetten was het in het begin nog een aantal keer verslikken maar uiteindelijk begreep ze dat ze dus niet meer zo hard aan de fles hoefde te zuigen en dus minder gulzig ging drinken en uiteindelijk na een week o.i.d. ging het er gewoon op een mooi tempo in. Was idd even een geprul, maar liever dat ze zich een paar keer verslikt dan dat ze te weinig voeding binnen krijgt… (zo dachten wij er over) 

  Hopelijk kan je er wat mee.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct