Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

..

 • Auteur
  Berichten
 • #10461829

  ..


  Famke87
  Bijdrager
  #10461830 Quote

  Wat mij erg heeft geholpen is zwangerschapsyoga om me op mijn ademhaling en mindset te focussen. Ik kijk zeer positief op beide bevallingen terug. Dat doen ook de hormonen natuurlijk 😉 bij beide bevallingen geen pijnbestrijding. Zoek vooral wat voor jou helpt, ik had een cub (soort opblaasbare baarkruk) en heb veel met mijn man ‘gedanst’. Douchen vond ik bij de eerste fijn bij de tweede niet (tweede ging ook erg snel). Vooral focus op ademhaling en bedenken waar je het voor doet heeft mij geholpen.

  #10461832 Quote

  Ik heb geen pijnbestrijding gehad bij beide bevallingen. Het deed pijn, echt pijn, maar goede ademhaling en een bevalbad maakte het écht goed te doen!

  #10461833 Quote

  Bij de 1e moest ik int ziekenhuis bevallen ivm complicaties in de zwangerschap en moest ik ook in bed blijven en toen uiteindelijk ruggenprik gehad. Bij de 2e geen weeen gehad alleen persweeen. Braken vliezen om 12:15 en is die om 01:49 geboren. Eigelijk vrijwel geen pijn gehad. Verschilt heel erg.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10461834 Quote

  Bij m’n eerste bevalling heb ik de tens gebruikt. Hielp om de scherpe randjes van de weeën te halen. Maar het meest pijnlijke is toch wel als je eenmaal mag persen totdat je baby er is. En als je gaat persen mag je de tens niet meer gebruiken.
  Bij m’n tweede bevalling geen tens gebruikt. Ging ook allemaal veel sneller en was nog pijnlijker aan het eind omdat ze een sterrenkijker was.

  Een bevalling doet veel pijn, maar het is maar net hoe je ermee omgaat. Ademhaling, puftechniek en focus zijn belangrijk. Maar toch was ik bij beide erg blij dat de bevalling voorbij was.

  #10461835 Quote

  Eerste keer in het ziekenhuis met een pompje, vooral omdat ik moe was, maar vond de pijn meevallen!

  Tweede keer thuis, zonder pijnbestrijding! Alleen de douche en ik had verwacht dat het pittiger zou zijn, maar deze bevalling heb ik veel beter ervaren! Tuurlijk doet het pijn, maar het was echt te doen! Doordat het thuis rustig was kon ik veel meer in mijn bubbel komen waardoor ik het als niet heel pijnlijk heb ervaren!

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10461836 Quote

  ..

  #10461838 Quote

  ..


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10461840 Quote

  Beide bevallingen heel vlot -+ 3/4 uur. De eerste weeenstorm en geen persweeen die bevalling was best heftig omdat ik “droog” heb moeten douwen ff grof gezegd. Ik vind echt het persgedeelte heel heftig kwa pijn maar je bent dan zo uit jezelf dat je het niet echt bewust meemaakt. Het overkomt je zoals het komt en je hebt het op dat moment gewoon maar te doen. De 2e heb ik geen weeenstorm gehad en echt tot 10 cm super chill tussen de weeen door rond gewaggeld. Alleen toen wel persweeen gehad wat ik toen ook een heel heftig gevoel vond omdat ik het niet herkende. Wat een oergeweld zeg! Maar het heeft het bevallen zelf echt zoveel makkelijker gemaakt waardoor de pijn echt beperkt bleef tot 20 minuten. Waar ik bij mn dochter echt de volle bevalling pijn heb gehad, had ik bij mn zoon slechts een helse 20 minuten. Het scheelt dat ik bij mn zoon echt een super chille mindset had, me op het ergste had voorbereid en er naar mijn gevoel helemaal klaar voor was. Zorg dat je je veilig voelt om volledig te kunnen ontspannen en je kunt bevallen op JOUW manier. Of dat nou volgens plan a of b is, thuis of zhuis. Alleen dan kun je volledig loslaten. Bij mij hielp het ook om positieve bevallingsverhalen te lezen. Ik was echt een beetje bang na de 1e, door echt te oriënteren op wat er “mis” ging en ik voor mezelf plan a, b en zelfs c had was ik echt chiller. Zettem op! You can do this!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct