Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

10468190

 • Auteur
  Berichten

 • Cinn
  Bijdrager
  #10468190

  .


  Buurvrouw
  Bijdrager
  #10468199 Quote

  Ons zoontje praatte toen ook nog niet die vond aan been hangen veel makkelijker. Hij is met 2 jaar na peuterspeelzaal gegaan. Met 2.5 jaar begon hij beetje te praten met 3 jaar werden het echte zinnen en sinds hij 4 is praat hij de oren van me kop 🤣🙈 we zijn wel.met 4 jaar na logopedie geweest omdat hij sommige letters niet goed uitsprak. Dit is na paar behandelingen gestopt en in groep 2 toen 5 jaar weer opgestart omdat hij nog moeite had met letters en hij dan problemen kon krijgen in groep 3 met lezen. Er was niks aan de hand halvewege groep 4 las hij alles zelfs waar kinderen in groep 8 nog moeite mee hadden en had hij de cito toetsen voor heel de basischool afgerond


  Sopi
  Bijdrager
  #10468201 Quote

  Zolang hij alles begrijpt zou ik me niet meteen grote zorgen maken. Misschien even overleggen met het consultatiebureau en aanmelden voor een peutergroep. Als hij na lange tijd geen vooruitgang boekt kun je daar dan wel hulp bij krijgen. Maar wie weet gaat hij na een tijdje ineens praten.


  Mama Dtje
  Bijdrager
  #10468257 Quote

  Als hij jullie goed kan horen is er nog niks aan de hand. Mijn zoontje heeft recent buisjes gekregen ivm oorontstekingen en looporen, daarna is hij gaan praten. Had dus al die tijd regelmatig verstopping in zijn oortjes. Hij is deze week 2 geworden maar zegt alles na. Merken wel dat hij beter reageert en leert nu als een tierelier. Grote kans dat jullie kindje straks meteen heel veel woordjes tegelijk zeggen.

  #10468258 Quote

  Mijn zoontje word volgende maand 2 en zegt ook maar een paar woordjes, begrijpt ook wel veel inderdaad. Maak me er niet druk om. Komt wel goed☺️

  #10468292 Quote

  Ik zal het nog even in de gaten houden. Bespreken met consultatiebureau. Wat je kan doen is door veel taal terug te geven. Dus als hij iets aanwijst kan je vertellen wat hij ziet. Veel herhaling herhaling herhaling. Probeer het gevoel van ‘testen’ te voorkomen door niet steeds te vragen ‘wat is dat?’. Als je na een half jaartje weinig verandering ziet zal ik gaan kijken naar logopedie. Succes!

  read more image Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Cinn
  Bijdrager
  #10468782 Quote

  Bedankt voor de reacties! Ik denk dat ik idd nog even afwacht. Hij gaat steeds meer brabbelen en hij zegt wel ‘die’ en ‘bah’ en probeert na te zeggen maar het lijkt meestal nog nergens op.. ik wacht geduldig af… haha..


  Jillroos
  Bijdrager
  #10469072 Quote

  Wij zitten ook in die situatie, hij is nu ruim 2,5 jaar. Als je wilt kan je evt mijn eerder geposte berichtje lezen 😉


  gebruiker475857
  Bijdrager
  #10472609 Quote

  Hoi.

  Hier een jongetje van 3 die nu begint met praten de oudste deed dat ook. Bij ons waren de meiden sneller. Geduld hebben wat ze ook waar zeggen. 

  Eenmalig bij logopedie geweest maar die zag wel dat hij alles snapte. En met 2 hoeven ze maar 2 dingen achter elkaar te zeggen ook al is het in hun eigen taaltje. Hij zei knuh fle betekende ik fles.

  Hier wou consultatiebureau ook van alles maar veel voor lezen is heel goed en zolang jij idee hebt hij alles snapt en zich meer op andere dingen ontwikkelt zou ik zeggen even geduld hebben en komt het vanzelf.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct