Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

10514844

 • Auteur
  Berichten
 • #10514844

  .


  JLooJ
  Bijdrager
  #10514849 Quote

  Niet laten komen. Ze mogen in quarantaine. Vervelend dat ze jou/jullie voor het blok zetten

  #10514850 Quote

  Ik zou het zekere voor het onzekere nemen, die ene keer thuis met kerst kom je wel overheen, maar stel dat je corona oploopt en dit gevolgen heeft voor jou en je kindje vergeef je jezelf dat nooit.

  Maar belangrijkste is dat je doet waar je jezelf goed bij voelt!


  Lorraine
  Bijdrager
  #10514852 Quote

  Lastig zeg! Ik zou me er ook niet fijn bij voelen en dus niet samenkomen. Zit zelf nu ook in het derde trimester.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10514855 Quote

  Afhankelijk van de aard van het contact dat ze gehad hebben horen ze ofwel in quarantaine ofwel een test te doen bij de GGD (die zijn toch echt een stukje betrouwbaarder dan zelftesten). Ik weet niet wanneer het contact precies is geweest en wat hun vaccinatiestatus is, maar ik zou het even uitzoeken en op z’n minst eisen dat ze zich bij de GGD laten testen met een PCR test, en zo niet, dan blijven ze maar lekker thuis. Maar ik zou  het ook niet vreemd vinden om het contact even helemaal te vermijden. Ook een milde infectie kan nare gevolgen hebben nu (hopelijk beschermd je vaccinatie daartegen, maar dat is nog niet zeker) dus dat zou ik echt proberen te vermijden.

  Voor ons vielen vorig jaar de feestdagen ook in het water. Mijn man kreeg op 5 december een positieve corona test terug en deed er 10 dagen over om van z’n klachten af te komen, en toen testten ze kleine kinderen nog niet dus zat ons zoontje ook nog tot minstens 25 december in quarantaine (en wij dus indirect ook). Het was balen, maar dat hebben we ook gewoon overleefd. 😉 We zijn toen overigens 27 december nog wel langs gegaan bij opa en oma om alsnog kerst te vieren. Gezelligheid kan later ook nog wel. 😉


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10514891 Quote

  In contact is op dag 5 testen, mits je eerder klachten hebt. Ik ben zuster, en mij nek haren gaan recht overeind staan bij dit soort acties, dit zou eigenlijk niet eens een discussie moeten zijn. Ik zeg no go! Jammer maar er komt wel weer een kerst. Heb hele afdelingen zien uitroeien, omdat er ook maar 1 zo dom was met klachten te komen of besmet bleek te zijn en hun eigen ego voor dat van de welzijn van de medemens te zetten. Je gezondheid en je leven lijkt me belangrijker dan zomaar een gok te nemen.Ps ook ik ben 3 x geprikt maar het zegt niks. Neemt niet weg dat ik er ook wel simpel van word zo langzamerhand. En of je nou wel of niet geprikt bent, zal me een zorg zijn, als je klachten hebt zorg je voor jezelf en je geweten.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10514899 Quote

  Bedankt voor de reacties! Ze hebben afgelopen zaterdag voor het laatst contact gehad, dus dat zou idd morgen testen betekenen. Quarantaine hoeft dan niet omdat iedereen volledig gevaccineerd is (ook een rare regel trouwens…)
  Pff lastig!


  Galileo
  Bijdrager
  #10514902 Quote

  Zo balen! Mijn nichtje kwam op visite toen ik 37 weken zwanger was, achteraf bleek dat haar partner op dat moment in de teststraat was, zijzelf testte een dag later positief. Ik moest toen nog in quarantaine (voor de vaccinaties). Vond dat echt super shit; niet even langs VK, niet even langs kruidvat om luiers te halen en toch ook een beetje de stress ‘hoe gaat het als ik nu opeens ga bevallen?’ Was verder niet heel bang, er niet veel mee bezig, maar die week toch wel wat baalmomentrn gehad. Zou het lekker vermijden, als dat kan!


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10514931 Quote

  Ik ben nu 32 weken zwanger en als ik dit scenario voor me zo krijgen zou ik toch niet gaan. Of die 2 familieleden vragen om netjes thuis te blijven. 

  Mijn moeder heeft laatst corona gehad via een collega. Ze testte positief op maandagochtend, terwijl de zelftest nog negatief testte op zondagavond. Mijn dochter was toevallig dat weekend bij hen wezen logeren. Ik vond dat echt niet chill achteraf. Je wil nu gewoon echt geen corona oplopen, linksom of rechtsom. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct