Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1057754 Postnatale Depressie

 • Auteur
  Berichten
 • #2063756

  Hallo allemaal,

  Ik ben gisteren bij de dokter geweest en blijk een postnatale depressie te hebben. Voel me echt al superlang niet lekker in mn vel en rot en kreeg nu afgelopen weekend in de auto erg last van angstgevoelens. Ik had het tijdens mn zwangerschap ook al, maar dacht toen dat t kwam omdat ik vaak moe was en dan teveel gedaan had.
  Ik zou graag contact willen met andere moeders die een postnatale depressie hebben, misschien dat het dan allemaal wat makkelijker wordt om mee om te gaan. Het heeft toch behoorlijk wat impact op mezelf en omgeving. Gelukkig heb ik geen rare gedachten over mn dochtertje en is voor haar zorgen het enige wat ik nog leuk vind om te doen. Maar mn relatie lijdt er ook onder en daardoor hebben we vaak ruzie, wat het voor mij alleen maar erger maakt.
  Moest dit ff kwijt en hoop maar dat ik er niet heel lang last van blijf houden!

  Groetjes,
  Erina

  #3827138 Quote

  Hoi Erina!

  Wat vervelend! Gelukkig ben je ermee naar de huisarts gegaan en kan er nu wat aan gedaan worden. Misschien dat het tussen jou en je partner ook beter gaat nu het een naam heeft gekregen. Heel veel sterkte!

  Sabine

  #3827168 Quote

  Hoi,

  Ik denk niet dat ik hetzelfde heb, maar ik ben wel op dit moment overspannen en dus ook veel last van psychische klachten, zoals emotionele labiliteit, huilbuien, piekeren, futloosheid, maar ook hoofdpijn, vermoeidheid, (opnieuw) rugklachten en moeilijk slapen. Ik heb gevraagd aan mijn huisarts of het een depressie is, maar hij denkt dat het vooral een reactie is op alles wat mij het laatste jaar overkomen is. (ik heb hier al veel over geschreven op dit forum, maar als je geinteresseerd bent, kan ik het nog een keer op een rijtje zetten)

  Ik kan (gelukkig) ook heel goed van mijn kleintje genieten, maar er zijn echt momenten geweest dat ik de zorg echt niet aankon. Dat was erg zwaar, ook emotioneel, al zegt iedereen dat ze het begrijpen (). Ik hoop dat ik er ook niet al te lang last van heb, want ik zit al vanaf oktober 2006 thuis in de ziektewet… Pffff, nooit gedacht dat zwanger zijn en kind krijgen zo'n impact op mijn leven en gezondheid zou hebben.

  Heel veel sterkte en laat maar weten als nog iets meer van mijn ervaringen wilt horen. Of zelf nog het een en ander kwijt wil!

  Groetjes, Karin
  Mama van Christian (17 weken)

  #3827176 Quote

  hoi

  knap dat je naar de dokter bent geweest
  ik heb het bij mn eerste gehad,
  en ben 1.5 maand geleden ook weer bij de huisarts geweest
  toen ging het weer wat beter,maar echt lekker in mn vel zit ik niet
  ik weet niet of je msn hebt? maar je mag me toevoegen
  mischien kunnen we wat ervaringen uitwisselen
  of elkaar evt helpen ofzo, rianakuijer@radiostadmontfoort.nl

  groetjes

  #3827183 Quote

  Hallo allemaal,

  Allemaal erg herkenbaar……ik heb geen last van een depressie, het zit m bij mij voornamelijk in het lichamelijke….ben nog steeds heel heel erg moe   En dat is echt helemaal niet leuk… ( even iets te veel en dan weer dagen op bed …)
  Indedaad Karin, wat jij zegt: dat een kind zo een inpact kan maken op je leven…

  Allemaal heel veel sterkte….en over een paar maandjes gaat het hopelijk weer een  heel stuk beter…!!

  #3827379 Quote

  Hey,

  Bedankt voor de reacties. Ben zelf ook wel blij dat ik ermee naar de dokter ben gegaan. Nu kan ik er tenminste ook echt iets mee doen.
  Riana, ik heb je toegevoegd op msn, vind het wel fijn om er over te praten. En Karin, als je wilt kun je mij ook toevoegen op msn (als je dat hebt). Ben ook wel benieuwd naar hoe jij met de dingen omgegaan bent. Mijn msn is erina_1983 at hotmail punt com

  Groetjes,
  Erina

  #3827706 Quote

  Erina, ik wilde even zeggen dat ik je heb toegevoegd. Ben voorlopig nog vaak online. (maar een beetje roestig in het msn-messenger gebeuren…)

  groetjes Karin

  #5666353 Quote

  Hallo allemaal,

  Wij zijn Toegepaste psychologie studenten aan de Hogeschool Leiden en wij doen onderzoek naar postpartum depressie bij vaders. Ons doel is dat postpartum depressie bij vaders meer onder de aandacht komt.
  Kennen jullie iemand die deze vorm van depressie heeft (gehad)? Of ben jij zelf een vader die deze vorm van depressie heeft (gehad)?
  Zouden jullie dan alsjeblieft onze enquête via onderstaande link willen invullen?
  Het zou ons heel erg helpen en het duurt maar 5 à 10 minuten. Natuurlijk is deze enquête geheel anoniem!

  http://goo.gl/forms/0NtjMolsxN

  Alvast heel erg bedankt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct