Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1058786 Best Wel Eng Om Bijvoeding Te Geven

 • Auteur
  Berichten
 • #2064788

  hoi allemaal,
  ik geef joany nu al wat fruit en groente maar ik vindt het best wel eng om te geven ik ben bang dat ze zich verslikt.
  op het cb zeiden ze dat je beter iets grovere voeding kan geven maar dit durf ik niet.
  hoe gaat dit bij jullie??

  groetjes,
  marike

  #3836917 Quote

  Tja, Laura heeft zich nu twee keer echt goed verslikt, met een knalrood gezicht, maar dat hoort ook wel een beetje bij het leren eten. De eerste keer schrok ik me ook een ongeluk. (Helaas was dat ook nog eens in het bijzijn van twee moeders van dit forum .) De keer daarna bleef ik al een stuk rustiger. Sindsdien is het niet meer voorgekomen.

  De potjes voor 4 maanden zijn dunner, dus dat is meer slobberen, maar de potjes voor 6 maanden lijken al meer op gewoon eten, dus is al een stuk vaster. Vandaag heb ik voor het eerst brood gegeven. Ze at een kwart boterham door sabbelen en met een hoop kwijl, maar het ging erin! Ook zonder verslikken!

  Succes ermee.

  Groetjes Ilona

  #3836923 Quote

  hoi,
  nou moet ik ook wel zeggen mijn zoontje is bijna 6 en die geef ik ook nog steeds ienie mini stukjes   maar die verslikt zich echt regelmatig laatst nog in een hap rijst! vandaar ook dat ik het eng vindt.
  maar ja ze moet toch leren eten kan ze niet eeuwig bv blijven geven

  ga morgen dus toch maar een potje voor 6 maanden geven.

  groetjes,
  marike

  #3836925 Quote

  Ik heb gelezen dat je eventueel ook een liga door het fruit zou kunnen verkruimelen. Die heb je ook voor kindjes vanaf vier maanden en maakt het fruit ook wat dikker. maar ik spreek niet uit ervaring hoor…..wij zijn nog niet begonnen met bijvoeding

  Groetjes Monique

  #3836926 Quote

  jens kreeg tot vandaag 4 mnd potjes
  en vandaag 6 mnd, nou dat was een potje eerst van bledina, plakzooi
  hij slikte erin, nooit kopen!
  toen snel maar de olvarit gepakt, ging iets beter
  maar net in bed heel de tijd overstrekken krijssen en gillen
  ik ga voorlopig 4 mnd potjes geven
  en lekker als belangrijkste de fles!!!

  #3836943 Quote

  niet bang zijn! Daar schiet je echt niets mee op. Eten moeten ze toch en hun overlevingsreflexen bij verslikken zijn echt sterk, heb daar vertrouwen in. Probeer het geven van bijvoeding vooral als iets leuks te zien. Dat is leuker voor jou, en ik denk dat je kindje ook wel voelt dat jij dan wat relaxter bent.

  En je kindje moet gewoon leren eten om goed te kunnen kauwen en zich niet te verslikken. Niet te voorzichtig zijn, daar leren ze uiteindelijk niet veel van.

  #3836958 Quote

  Ik ben ook als de dood dag ze zich verslikt. Op dit moment spuugt ze nogal veel en geef ik haar nu af en toe een fruithapje, maar geen groenten. Dat heb ik wel al geprobeerd. Ze is al 6 maanden…. Als ik sommige hier lees wat de kindjes al eten… Ik schaam me dan wel hoor.
  Morgen naar cb gaan we navraag doen. Vandaag heb ik wel een soort koekjes gekocht waar ze op kon sabbelen en ja hoor ze verslikte zich. Ik heb mijn vinger in haar keel gedaan en toen kwam het eruit…. vreselijk vind ik het. Zo zielig. Dit is niet de eerste keer.

  #3836960 Quote

  als je het zo eng vindt, moet je misschien wachten totdat je kindje goed rechtop kan zitten, minder kans op verslikken.

  #3836966 Quote

  Britt zit al een hele tijd goed rechtop. Ze is al heel snel in haar stoeltje gaan zitten. Zo zit ze ook aan tafel als wij eten. Dan leert ze aan tafel zitten als we gaan eten. Ze is wel heel geinteresseerd in wat wij eten, maar onderwijl geniet zij heerlijk van die fles melk met rijstebloem….

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen