Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1058891 Klein Meisje Groeihormonen Ik Wil Liever Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #2064893

  Dag dames….

  Ik wil ook graag wat delen (sorry het is niet zo leuk), maar deze week uitslag van de bloedonderzoeken van ons meisje, niets gevonden, maar nu begon de ka over groeihormonen.

  Even kort; ze is geboren in het zh, had een moeilijke start (weten nog steeds niet precies wat er was), reflux, aan alle kanten helemaal doorgelicht, en heeft vanaf het begin af aan matig gegroeid. Geef bv (plus bijvoeding, ze eet echt ALLES, ik ben zo trots), ze is heel tevreden, ontwikkelt zich goed, is vrolijk, niets aan de hand meer dus, zou je zeggen.

  Nou begon de ka dus over groeihormonen omdat ze zo 'n kleintje is.
  Dit maakt mij echt verdrietig, waarom kunnen we het niet laten rusten? Ik vind het goed dat er controle is hoor, en zeker gezien haar start snap ik dat de ka haar af en toe wil blijven zien. Maar waarom kan ze niet "gewoon" klein zijn? Al die medicalisatie….Ik ben blij met de extra controle hoor, maar als ze het verder goed doet, waarom dan toch hormonen? Ik denk niet dat ik dat wil. Partner is nu al heel erg tegen. Ik wil eerst verhaal van arts horen en meerdere bronnen raadplegen.

  Heeft iemand ervaring met een klein (maar o zo vrolijk en blij) kindje? Hoe gaan jullie om met het medische circuit?

  Thanks.
  Gr Irene

  #3838047 Quote

  ik heb er persoonlijk geen ervaring mee,maar mijn oppaskindje was ook heel klein en haar moeder heeft alle groeistimulatie geweigerd.het is en blijft enge rommel.het meisje is dolgelukkig en zal naar schatting 1,55 worden.nou ken ik een hoop mensen met deze lengte,dus ik snap het probleem ook niet zo.
  veel sterkte!!

  #3838051 Quote

  Hallo Irene,

  ik kan me voorstellen dat je dit niet leuk vind en gewoon verder wilt gaan.
  Vooral als ze zo tevreden is.

  Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik zou zeggen vraag maar informatie ja
  aan degene die hier wel ervaring mee heeft.
  Of vraag aan je huisarts of ze echt zo klein is, en wat hij adviseert.
  Of ga  eens naar een andere kinderarts en vraag die eens om een mening.

  Vergeet niet, je bent niet verplicht om er aan mee te werken.

  Sterkte!

  #3838066 Quote

  Dat ze zo klein al over groei hormonen beginnen. Kunnen ze nu dan al inschatten hoe groot ze later zal worden??
  Mijn moeder is 1.52. En met die lengte is prima te leven. Alleen in de winkels klimt ze af en toe in de stellages als iets te hoog ligt. Ze weigert om andere mensen om hulp te vragen. En mijn moeder heeft een lange vent uitgezocht ( 1.87).  Ik ben ruim  12 cm grote dan mijn moeder ( dus ook nog maar 1.64).

  Bij mij in de klas zat 2 jaar geleden een jongetje die groeihormonen spoot. Maar hij  zou waarschijnlijk maar 1.50 worden. En dat is voor een jongen best wel klein natuurlijk. Maar ik geloof dat ze pas met 9  jaar zijn begonnen met de hormonen.

  Succes met het uitzoeken naar de beste weg voor jullie meisje.

  Anne

  #3838450 Quote

  jemig wat vroeg. En weten ze het wel zeker, en hoevel zou ze dan extra kunnen groeien. Ik heb wel eens gehoord dat de extra groei door al die medicatie echt minimaal is (enkele centimeters)

  groeihormonen werden mij ooit ook aangeraden door artsen, of eigenlijk anti-groeihormonen omdat ik zo ontzettend lang zou worden…Nooit gedaan, mijn lengte is slechts 1.64 m.!!!!

  Hoe klein zou ik zijn geweest als ik die hormonen wel had geslikt?
    
  Zijn er ook succesverhalen bekend over groeihormen?

  Jullie in ieder geval veel succes met deze beslissing.

  #3838097 Quote

  hoi ik nog even

  je moet gewoon je hart volgen jij bent tenslotte de mama

  in iedergeval s6 met je belissing

  groetjes mariella

  #3838101 Quote

  Hoi hoi
  Het lijkt mij ook heel moeilijk om een keus te maken. Ik zou gewoon op internet veel informatie zoeken over groeihormonen, en dan voor jezelf op een rijtje krijgen of je er wel of niet mee in wilt stemmen. Heel vel sterkte en succes met je besluit.

  dikke xx
  liekje mama van Joy en Reana

  #3838158 Quote

  Hoi

  Wij hebben een vriend en die heeft ook een groeistoornis gehad. Hij moest op z'n 16e groeihormonen hebben doormiddel va injectie's. Hij zou als ij het nie deed niet langer worden als 1.60m hij zou problemen krijgen met z'n hart en andere organen want deze bleven wel gewoon groeien en die zouden dan klem komen te zitten. Ik zou heel goed vragen wat de nadelen zijn als je het niet doet want heeft ze later geen problemen als hier boven is het volgens mij verder geen probleem. Maar er kunnen ook gwrichtsproblemen ontstaan. Ik zou gewoon een goed gesprek hebben met de kinderarts om de voor en nadelen te bespreken. Mijn zus is overigens 1,55 en die heeft nergens geen last van alleen met broeken kopen maar dat is een probleem wat te verhelpen is.

  Groetjes Lucretia
  mama van quinten en fabian

  #3838268 Quote

  Dank voor de reacties.

  Ik vind het erg vroeg om nu al over groeihormonen te praten, maar we laten de ka gewoon zijn verhaal doen en dan horen we wel wat de plannen zijn. ik moet alleen zeggen dat ik wel anti ben, in elk geval nu, in deze fase, dus ik wil wel echt een goed verhaal. En ik ga het ook op het cb erover hebben. Ik klaag wel eens over ze, maar meestal hebben ze goede info voor me.

  Thanks!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen