Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie heeft er ervaring met Nutrilon Omneo 1?

 • Auteur
  Berichten
 • #2104538

  Wie is er wegens opstipatie problemen overgestapt op nutrilon omneo en hoe ging dit? Het cb raadde friso comfort aan maar van verschillende kanten hoor ik dat de nutrilon beter werkt. Ik even benieuwd naar jullie verhalen.

  gr.Ing

  #3860562 Quote

  Hoi. Wij hebben voor mijn eerste die Nutrilon ook een tijdje gebruikt, en ik moet zeggen dat dat toen wel goed heeft gewerkt.. Heb geen ervaring met die andere, dus kan niet vergelijken maar de nutrilon werkte bij ons goed..
  Succes.
  Gr. Anne-Marie

  #3860563 Quote

  hoi ing,

  Wij zijn sinds 2,5 week ook overgestapt op de Omneo. Wij doen half/half zo'n btje (2 scheppen standaard en 3 omneo)   daar het ook door kan slaan naar diaree enz hebben wij dit langzaam aan gedaan, eerst 1 schepje, toen 2.. enz. Ik merk wel dat mijn zoontje nu wel rustiger is, en dat de krampjes dus wel iets af nemen. Het kan zeker geen kwaad om dit te proberen denk ik.

  Liefs
  Janet
  http://www.babybolander.punt.nl

  #3860568 Quote

  Hoi, mijn dochtertje (12 weken) kreeg eerst friso maar dat vond ze gewoon echt niet lekker, toen zijn wij overgestapt op de nutrilon standaard, daar kreeg ze enorme kramp van (misschien ook omdat ik toen nog in combinatie borstvoeding erbij gaf) en en ze had toen ook enorme last van opstipatie en daarna nu een week of 4 geleden zij we overgestapt op de Nutrilon Omneo 1 en dat gaat goed, heel soms heeft ze nog wel eens een krampje maar daar ontkom je niet aan. Moet wel zeggen dat toen ze een paar keer die omneo had gekregen er geen luier meer tegen bestand was wat er toen uit dat kleine lijfje kwam….haha. Ik hou het voorlopig maar bij de omneo 1 want die bevalt ons het best.
  Groetjes Collete

  #3860570 Quote

  Wij gebruiken sinds een aantal weken Friso Comfort (i.v.m. reflux), en dat gaat erin als zoete koek! De ontlasting wordt er inderdaad een stuk dunner van, dus wij proberen nu een mix uit tussen Friso Comfort (4 schepjes) en Friso Normaal (2 schepjes). Maar als je het gebruikt i.v.m. obstipatie, lijkt de Friso Comfort me een ideale voeding!

  groetjes, Esther  

  #3860577 Quote

  Hoi,

  ik gebruik al enige tijd omneo 1 en wil niets anders meer, mijn dochter had ontzettend kramp etcetc en toen ik overstapte op omneo 1 in een keer trouwens op advies van nutricia zelf heb speciaal xontact gezocht was er gelijk een ander kindje in de plaats gekomen inplaats van een die krijsde, huilde, kreunde, en steunde een kindje wat zich behoorlijk kan vermaken de enige bijwerking van de omneo is groene sorry poepluiers en heel zacht vooral de eerste week en meerdere keren op een dag in het begin nu een keer per dag steevast,  alvast veel succes.

  groetjes

  #3860581 Quote

  Hoi Inge,

  ik gebruik ook al een tijdje Omneo, en ik ben er over te spreken, hij heeft soms nog weleens een krampje, maar die hebben wij ook weleens. Het is een hele opluchting voor die kleintjes! Misschien ook handig om je flesje aan te maken met gekookt water en kraanwater, daar gaan ze ook beter van poepen, half om half zeg maar.

  Groetjes
  Angel

  #3860590 Quote

  Hoi Inge,

  Zelf heb ik eerst bij mijn dochtertje (nu 2mnd) zo'n 7wkn alleen borstvoeding gegeven, echter doordat ik een longontsteking heb gehad en een peneciline-kuur werd dat een stuk minder en ben ik een flesje bij gaan geven en op den duur af gaan bouwen met de BV. Toen gaf ik haar Nutrilon Hypo-alergeen (mijn man heeft eczeem+allergie nl.). Alleen kreeg ze daar zo'n last van krampen van (echt 's ochtends 11.00 tot 's nachts 01.00 gehuil en gekrijs, dagenlang, pffff…) dat ik ten einde raad, na wat op internet te hebben gesurfd (site Nutrilon) en  het bestaan van Omneo 1 ontdekte, precies tegen de kwalen die mijn dochtertje had. Gelukkig HAD…. Sinds we de Omneo 1 gebruiken heb ik een ander kind, echt een blije baby, eerst was het bij mijn dochtertje zo: slapen en anders wakker en dus huilen, nu is het zo: slapen, wakker en tevreden brabbelen en (bijna) niet meer huilen, echt een verademing, de rust is hier in huis weer terug en ik ben gelukkig weer wat bijgekomen van die huildagen, want dat hield ik niet meer langer vol zo.
  Succes!

  groetjes,
  xx Roos xx

  #3860591 Quote

  Nou dit onderwerp komt als geroepen. Tot een week geleden had onze Tijl (20juni) geen last van krampjes, maar nu dus wel. En dan raar genoeg alleen heel erg bij de gevreesde laatste fles van 23.00uur. Het is met hangen en wurgen dat we het naar binnen krijgen, veel strekken en kreunen tijdens het drinken.
  Ga dalik Omneo halen. doe ik het gewoon alleen bij die laatste fles.
  is dat wat??

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct