Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

11 weken & Bekkenklachten

 • Auteur
  Berichten

 • MamVanE
  Bijdrager
  #10338318

  HoiHoi,

   

  nog meer mensen die al zo vroeg in de zwangerschap last hebben van bekken / rug klachten?

   

  wat hebben jullie allemaal hier mee gedaan om de pijn te verzachten?


  Neusje
  Bijdrager
  #10338322 Quote

  Hoii.. ik weet het niet zeker maar mij ging vandaag al heel snel alles pijn doen tijdens een middagje rustig aan winkelen. Ben vandaag 9 weken zwanger. Pijn in mijn onderrug en ook mijn onderbuik. 

  Weet dus niet of dit onder de bekkenklachten valt.. 🤷🏼‍♀️ maar wel vervelend zo vroeg al. 


  vleermuis
  Bijdrager
  #10338331 Quote

  Ja ook gehad bij 2 vd 3 zwschpen vanaf 8 wkn al. Balen joh! Schuine buikspieren heb ik getraind en fysio om te kijken welke spieren je kunt trainen om je bekken beter te belasten/ontlasten. Sterkte hoor! 


  MamVanE
  Bijdrager
  #10338342 Quote

  Hoii.. ik weet het niet zeker maar mij ging vandaag al heel snel alles pijn doen tijdens een middagje rustig aan winkelen. Ben vandaag 9 weken zwanger. Pijn in mijn onderrug en ook mijn onderbuik. Weet dus niet of dit onder de bekkenklachten valt.. 🤷🏼‍♀️ maar wel vervelend zo vroeg al.

  oee daar lijkt het wel op! In ieder geval rustig aan doen! Kan zijn dat onderbuik gewoon banden is. Maar zal het wel in de gaten houden


  MamVanE
  Bijdrager
  #10338343 Quote

  Ja ook gehad bij 2 vd 3 zwschpen vanaf 8 wkn al. Balen joh! Schuine buikspieren heb ik getraind en fysio om te kijken welke spieren je kunt trainen om je bekken beter te belasten/ontlasten. Sterkte hoor!

  shit vervelend! Nadien alles wel beter geworden? Daar zo bang voor he.. maar goed, per moment maar bekijken.

   

  hier ook fysio nu & woensdagavond nog een masseur.

  wil ook nog osteopaat maar goed alles tegelijk is natuurlijk ook niet goed

   

  dankje!


  vleermuis
  Bijdrager
  #10338359 Quote

  Ja hoor, alles ging weer over! Terwijl ik ’t met m’n tweede wel echt flink had. Bij m’n derde zwsch juist nauwelijks last, miss omdat ik wist hoe ik ’t moest belasten maar volgens mij ook gewoon toeval/hormoongerelateerd. Tis alleen in de zwsch wel echt beperkend en je moet je er echt aan overgeven, want v verzetten wordt ’t echt nog 100x erger. Je erbij neerleggen tot de zwsch voorbij is ;). Komt echt goed! Sterkte hoor! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Ikbendoutzen
  Bijdrager
  #10338940 Quote

  Heel vervelend! Zorg ervoor dat je contact opneemt met een gespecialiseerde bekken(fysio)therapeut en geen algemeen fysio.  Zij kunnen jou gerichte adviezen en behandeling geven. 

  #10338957 Quote

  Ik had er ook vroeg last van, echt al niet meer lang kunnen lopen of zitten zonder pijn.Ik ben toen iedere dag 20 minuten gaan liggen in de vlinder-positie (oefening van de bekkenfysio): 

  Plat op je rug, voeten tegen je billen aan zetten, en dan je knieën voorzichtig naar buiten laten vallen, onderkant van je voeten tegen elkaar.

  Twee weken later had ik er geen last meer van! Het is af en toe nog wel terug gekomen maar dan hielp altijd de vlinder weer 😉 Dus in mijn geval was er iets aan te doen. Zou inderdaad snel advies inwinnen van een fysio die gespecialiseerd is in zwangerschapsklachten. Bij mij was er maar 1 consult nodig!

  #10338980 Quote

  Ik had ook sinds 11 weken last van mijn onderrug. Uiteindelijk is dit stuitpijn geworden en niet weggegaan. Zou zomaar tot na de zwangerschap kunnen blijven. Ben nu bij de fysio en dat helpt iets. Gewoon niet teveel belasten en een combi vinden tussen zitten, staan en wandelen. Vooral zitten is cruciaal voor mij. Ben nu 19 weken zwanger trouwens. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct